Erkan’da ders zili çaldı

EĞİTİM 11.09.2018 - 14:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1767+ kez okundu.
 

Erkan’da ders zili çaldı

Adana’nın eğitim sektöründe emin adımlarla yükselen, demokratik, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, anaokulundan üniversiteye nesiller boyu öğrenci yetiştiren çağdaş kurumu olan Erkan Koleji’nde yeni ders zili çaldı. Uyum haftasının ardından yeni öğretim yılının başladığı Erkan Koleji’nin 1’inci sınıf öğrencileri okullu olmanın heyecanını yaşarken, üst sınıftaki öğrenciler de öğretmenlerine ve birbirlerine sarılarak hasret giderdiler.  2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle Adana Erkan Koleji kampüsünde yapılan törende, ilkokula yeni başlayan öğrenciler, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, üst sınıftaki öğrenciler, öğretmenler ve velilerin alkışları arasında, İzmir Marşı eşliğinde kortej yürüyüşü yaptılar. 1’inci sınıf öğrencilerinin yerlerini almasının ardından, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve vatan uğruna canlarını veren tüm şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerin şiirler okuduğu törende konuşan Erkan Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü İzzettin Yüzçelik, öğrencileri, “Cumhuriyet’in aydınlık yüzleri” diye selamladı. Yüzçelik, öğrencileri okulun tüm imkanlarını kullanmaya çağırırken, velilerden “Gelecekte saygın bir insan, vatansever, iyi birer evlat olmak için” kendilerine teslim edilen çocukların başarısı için öğretmenlerle işbirliği yapmalarını istedi. Eğitim yolunda öğrencilerin önüne çıkabilecek tüm engellerin öğretmenlerin özverisi, öğrencilerin çalışkanlığı ve azmi, velilerin de yardımıyla aşılabileceğini ifade eden Yüzçelik, “Bu uzun yolda çocuklarımızın hangi meselesi olursa olsun okuldaki öğretmen ve evdeki öğretmen olan sizler, yan yana gelerek, işbirliğiyle çocuklarımıza destek olmalıyız. Ama bunu yaparken önce çocuklarımızı dinleyelim. Değerli öğretmenlerimiz cumhuriyet evlatlarını sizin arzu ettiğiniz istikamette yetiştirmek, geleceğe hazırlamak için buradalar. Siz veliler de okulumuzdan uzak kalmayın, öğretmenlerimizle, yönetimle sürekli bağlantıda olun, işbirliği yapın. Çünkü çocuklarımız ülkemizin yarınları, yöneticileri olacaklar” dedi. İlköğretim Müdürü Nazmiye Çabuk da, öğrenmenin nefes almak, uyumak gibi temel ihtiyaçlardan biri olduğuna dikkat çekerek, “Dünyada var olmak, varlığımızla dünyaya katkı sunabilmek için hayat boyu öğrenmeyi yaşam felsefesi haline getirmemiz gerekiyor. Öğrenmenin en büyük adımı okulda atılır. Dolayısıyla okulu ve öğrenmeyi sevdirmek en büyük hedefimizdir. Günümüz demokratik toplumlarında akademik başarı kadar insan ilişkilerini düzenleyen pek çok değerler giderek daha çok ön plana çıkmaktadır. Adana’da Erkan Koleji olarak hedefimiz milli-manevi değerleri tanıyan, benimseyen ve bunları içselleştirerek davranışa dönüştüren bireyler yetiştirmektedir” diye konuştu. Tören okul öğretmenleri, öğrenciler ve velilerin toplu halde 10. Yıl Marşı’nı seslendirmesiyle son buldu.

Adana’nın eğitim sektöründe emin adımlarla yükselen, demokratik, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, anaokulundan üniversiteye nesiller boyu öğrenci yetiştiren çağdaş kurumu olan Erkan Koleji’nde yeni ders zili çaldı. Uyum haftasının ardından yeni öğretim yılının başladığı Erkan Koleji’nin 1’inci sınıf öğrencileri okullu olmanın heyecanını yaşarken, üst sınıftaki öğrenciler de öğretmenlerine ve birbirlerine sarılarak hasret giderdiler. 

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle Adana Erkan Koleji kampüsünde yapılan törende, ilkokula yeni başlayan öğrenciler, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, üst sınıftaki öğrenciler, öğretmenler ve velilerin alkışları arasında, İzmir Marşı eşliğinde kortej yürüyüşü yaptılar. 1’inci sınıf öğrencilerinin yerlerini almasının ardından, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve vatan uğruna canlarını veren tüm şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerin şiirler okuduğu törende konuşan Erkan Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü İzzettin Yüzçelik, öğrencileri, “Cumhuriyet’in aydınlık yüzleri” diye selamladı. Yüzçelik, öğrencileri okulun tüm imkanlarını kullanmaya çağırırken, velilerden “Gelecekte saygın bir insan, vatansever, iyi birer evlat olmak için” kendilerine teslim edilen çocukların başarısı için öğretmenlerle işbirliği yapmalarını istedi. Eğitim yolunda öğrencilerin önüne çıkabilecek tüm engellerin öğretmenlerin özverisi, öğrencilerin çalışkanlığı ve azmi, velilerin de yardımıyla aşılabileceğini ifade eden Yüzçelik, “Bu uzun yolda çocuklarımızın hangi meselesi olursa olsun okuldaki öğretmen ve evdeki öğretmen olan sizler, yan yana gelerek, işbirliğiyle çocuklarımıza destek olmalıyız. Ama bunu yaparken önce çocuklarımızı dinleyelim. Değerli öğretmenlerimiz cumhuriyet evlatlarını sizin arzu ettiğiniz istikamette yetiştirmek, geleceğe hazırlamak için buradalar. Siz veliler de okulumuzdan uzak kalmayın, öğretmenlerimizle, yönetimle sürekli bağlantıda olun, işbirliği yapın. Çünkü çocuklarımız ülkemizin yarınları, yöneticileri olacaklar” dedi.

İlköğretim Müdürü Nazmiye Çabuk da, öğrenmenin nefes almak, uyumak gibi temel ihtiyaçlardan biri olduğuna dikkat çekerek, “Dünyada var olmak, varlığımızla dünyaya katkı sunabilmek için hayat boyu öğrenmeyi yaşam felsefesi haline getirmemiz gerekiyor. Öğrenmenin en büyük adımı okulda atılır. Dolayısıyla okulu ve öğrenmeyi sevdirmek en büyük hedefimizdir. Günümüz demokratik toplumlarında akademik başarı kadar insan ilişkilerini düzenleyen pek çok değerler giderek daha çok ön plana çıkmaktadır. Adana’da Erkan Koleji olarak hedefimiz milli-manevi değerleri tanıyan, benimseyen ve bunları içselleştirerek davranışa dönüştüren bireyler yetiştirmektedir” diye konuştu. Tören okul öğretmenleri, öğrenciler ve velilerin toplu halde 10. Yıl Marşı’nı seslendirmesiyle son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.