FAZLA NÖBET ÜCRETİNİ GEREKİRSE YARGIYA TAŞIRIZ

GÜNDEM 17.04.2021 - 15:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2035+ kez okundu.
 

FAZLA NÖBET ÜCRETİNİ GEREKİRSE YARGIYA TAŞIRIZ

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu:
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, fazla nöbet ücretlerinin ödenmesi gerektiğini belirterek, bu konunun sürekli takipçisi olacaklarını, sonuç alamazlarsa konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.  Nennioğlu, Egemen’e yaptığı açıklamada, Adana Valiliği’nin, Cumhurbaşkanlığı makamının  yazısına  istinaden koronavirüs  salgının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatlerini 15.04.2021 tarihinde başlamak üzere 10.00­16.00 olarak belirlediğini anımsattı.  Nennioğlu, Sağlık Bakanlığı,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler  Bakanlığı’nda 7 gün 24 saat hizmet veren, hastaneler, acil sağlık hizmetleri ve yatılı kuruluşların dışında tüm  kamu çalışanlarının saat  10.00- 16.00 arası çalışacaklarına dikkat çekti. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mesai saatlerinin de diğer memurlar gibi 120 saat olarak belirlenmesi gerektiğine dikkat çeken Nennioğlu, şunları kaydetti: “Burada bitmiş tükenmiş  olan, 24 saat  hastanede  çalışanlara günlük 18 saat nöbet ücreti  ödemesi gerekmektedir. Ayrıca yatılı kuruluşlarda devamlı nöbet tutan sosyal hizmet çalışanlarına ayrıca nöbet ücreti veya mesai verilmesi gerekmektedir. Her zamanki gibi sağlık çalışanlarımızın ahını almayın.  Fazla nöbet ücretlerinin ödenmesi hususunda sonuna kadar takipçi olacağız. Bu konuyu gerekirse yargıya  taşırız.”
Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu:

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, fazla nöbet ücretlerinin ödenmesi gerektiğini belirterek, bu konunun sürekli takipçisi olacaklarını, sonuç alamazlarsa konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. 

Nennioğlu, Egemen’e yaptığı açıklamada, Adana Valiliği’nin, Cumhurbaşkanlığı makamının  yazısına  istinaden koronavirüs  salgının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatlerini 15.04.2021 tarihinde başlamak üzere 10.00­16.00 olarak belirlediğini anımsattı. 
Nennioğlu, Sağlık Bakanlığı,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler  Bakanlığı’nda 7 gün 24 saat hizmet veren, hastaneler, acil sağlık hizmetleri ve yatılı kuruluşların dışında tüm  kamu çalışanlarının saat  10.00- 16.00 arası çalışacaklarına dikkat çekti. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mesai saatlerinin de diğer memurlar gibi 120 saat olarak belirlenmesi gerektiğine dikkat çeken Nennioğlu, şunları kaydetti: “Burada bitmiş tükenmiş  olan, 24 saat  hastanede  çalışanlara günlük 18 saat nöbet ücreti  ödemesi gerekmektedir. Ayrıca yatılı kuruluşlarda devamlı nöbet tutan sosyal hizmet çalışanlarına ayrıca nöbet ücreti veya mesai verilmesi gerekmektedir. Her zamanki gibi sağlık çalışanlarımızın ahını almayın.  Fazla nöbet ücretlerinin ödenmesi hususunda sonuna kadar takipçi olacağız. Bu konuyu gerekirse yargıya  taşırız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.