FIRSATÇILIĞA KARŞI TOPLUMSAL İSYAN

GÜNDEM 18.04.2024 - 15:47, Güncelleme: 18.04.2024 - 15:47 1350 kez okundu.
 

FIRSATÇILIĞA KARŞI TOPLUMSAL İSYAN

Vatandaşlar Restoran ve Kafelere Gitmeme Kararı Aldı
Ekonomik sıkıntıların tırmandığı bir dönemde, vatandaşlar fırsatçılığa ve fahiş fiyatlara karşı seslerini yükseltiyor. Ünlü ekonomist İris Cibre'nin çağrısıyla başlayan hareket, toplumsal bir isyana dönüşüyor.Türkiye genelinde yiyecek ve içecek fiyatlarının uçuk seviyelere yükselmesi, vatandaşların tepkisini çekiyor. Özellikle dar gelirli kesimlerin zorlanmasıyla birlikte, sosyal medyada #fahişyemeğeBOYKOT etiketi altında başlatılan kampanya, büyük destek görüyor.İris Cibre'nin sosyal medya hesabından yaptığı çağrıyla birlikte, 20-21 Nisan tarihlerinde kafe ve restoranlara gitmeme kararı alındı.  FAHİŞ YEMEĞE BOYKOT HAREKETİ Cibre, "Fırsatçılığa son vermek için herkesi katılmaya davet ediyoruz. Asla kabul etmiyorum. Hep beraber bir tarih belirleyelim mi, ne dersiniz?" şeklindeki ifadeleriyle harekete geçen vatandaşlar, seslerini duyurmak için bir araya geliyor. Porsiyonların küçülmesine rağmen fiyatların artması, vatandaşların sabrını taşıran son damla olmuş gibi görünüyor. Bin lirayı bulan bir kişilik kahvaltı ve 150 liraya ulaşan bir fincan kahvenin maliyeti, tepkileri körüklüyor. Bu durum, sosyal medyada yapılan yorum yağmuruyla da belirginleşiyor. Vatandaşlar, güçlerini birleştirerek sosyal medyada örgütleniyor ve restoran ile kafeleri boykot ederek seslerini duyurmaya çalışıyor. Ancak, bu hareketin uzun vadeli etkileri ve sonuçları, ülke genelinde merakla bekleniyor.
Vatandaşlar Restoran ve Kafelere Gitmeme Kararı Aldı

Ekonomik sıkıntıların tırmandığı bir dönemde, vatandaşlar fırsatçılığa ve fahiş fiyatlara karşı seslerini yükseltiyor. Ünlü ekonomist İris Cibre'nin çağrısıyla başlayan hareket, toplumsal bir isyana dönüşüyor.Türkiye genelinde yiyecek ve içecek fiyatlarının uçuk seviyelere yükselmesi, vatandaşların tepkisini çekiyor. Özellikle dar gelirli kesimlerin zorlanmasıyla birlikte, sosyal medyada #fahişyemeğeBOYKOT etiketi altında başlatılan kampanya, büyük destek görüyor.İris Cibre'nin sosyal medya hesabından yaptığı çağrıyla birlikte, 20-21 Nisan tarihlerinde kafe ve restoranlara gitmeme kararı alındı. 


FAHİŞ YEMEĞE BOYKOT HAREKETİ

Cibre, "Fırsatçılığa son vermek için herkesi katılmaya davet ediyoruz. Asla kabul etmiyorum. Hep beraber bir tarih belirleyelim mi, ne dersiniz?" şeklindeki ifadeleriyle harekete geçen vatandaşlar, seslerini duyurmak için bir araya geliyor. Porsiyonların küçülmesine rağmen fiyatların artması, vatandaşların sabrını taşıran son damla olmuş gibi görünüyor. Bin lirayı bulan bir kişilik kahvaltı ve 150 liraya ulaşan bir fincan kahvenin maliyeti, tepkileri körüklüyor. Bu durum, sosyal medyada yapılan yorum yağmuruyla da belirginleşiyor. Vatandaşlar, güçlerini birleştirerek sosyal medyada örgütleniyor ve restoran ile kafeleri boykot ederek seslerini duyurmaya çalışıyor. Ancak, bu hareketin uzun vadeli etkileri ve sonuçları, ülke genelinde merakla bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.