Gürer: “Uyuşturucu tehdidi büyüyor”

GÜNDEM 10.01.2018 - 12:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1891+ kez okundu.
 

Gürer: “Uyuşturucu tehdidi büyüyor”

  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  uyuşturucu kullanımının 10 yaşına kadar indiği ülkemizde, bu tehdidin önüne geçilmesi amacıyla “Uyuşturucuyla Mücadele Kurumu” kurulması için Kanun Teklifi verdi.    Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Kanun Teklifinde, Türkiye’nin büyük bir uyuşturucu tehdidi altında olduğunu belirtti.    ENGELLENEMİYOR   Bütçe görüşmeleri sırasında, uyuşturucu konusunda ülkemizin adeta saldırı altında olduğu yönünde ifade kullanan Sağlık Bakanının, uyuşturucu ve madde bağımlılığının önlenmesi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptığını hatırlatan Ömer Fethi Gürer, “Konu çok acil önemli ve kapsamlı çalışmaları gerekli kılmaktadır. Dünyada uyuşturucu ile ilgili yasakların varlığına rağmen üretimi ve dağıtımı engellenememektedir. Sorunun çözümüne yönelik en önemli unsur ise eğitimdir” dedi.   TOPLUMUN HER KRESİMİNE GÖREV DÜŞÜYOR   Yasa dışı yollardan ülkemize giren ve gençlerimizi zehirleyen uyuşturucuya karşı daha etkin önlemlerin alınmasının yanında zararları ve olumsuzluklarına yönelik her kesimin çabası ve gayretinin zorunlu ihtiyaç olduğuna değinen Ömer Fethi Gürer, Kanun Teklifinin gerekçesinde şu açıklamayı yaptı:   UYUŞTURUCU KULLANIM YAŞI 10’A DÜŞTÜ   “Televizyon, Radyo, Okul ve Kurumların işbirliği ile soruna daha etkili ve kapsamlı bir şekilde dikkat çekecek çalışmalara ihtiyaç vardır. Ülkemizde satışı ve bulundurulması gibi güvenlik güçlerinin takip ettiği alanlar dışında kullanılmasını ve özellikle kullanımının 10 yaşına kadar inmesi sorunun aşılması için kamu-özel işbirliği ile zorunlu çalışmaları gerekli kılmaktadır.”  

 


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  uyuşturucu kullanımının 10 yaşına kadar indiği ülkemizde, bu tehdidin önüne geçilmesi amacıyla “Uyuşturucuyla Mücadele Kurumu” kurulması için Kanun Teklifi verdi. 

 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Kanun Teklifinde, Türkiye’nin büyük bir uyuşturucu tehdidi altında olduğunu belirtti. 

 

ENGELLENEMİYOR

 

Bütçe görüşmeleri sırasında, uyuşturucu konusunda ülkemizin adeta saldırı altında olduğu yönünde ifade kullanan Sağlık Bakanının, uyuşturucu ve madde bağımlılığının önlenmesi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptığını hatırlatan Ömer Fethi Gürer, “Konu çok acil önemli ve kapsamlı çalışmaları gerekli kılmaktadır. Dünyada uyuşturucu ile ilgili yasakların varlığına rağmen üretimi ve dağıtımı engellenememektedir. Sorunun çözümüne yönelik en önemli unsur ise eğitimdir” dedi.

 

TOPLUMUN HER KRESİMİNE GÖREV DÜŞÜYOR

 

Yasa dışı yollardan ülkemize giren ve gençlerimizi zehirleyen uyuşturucuya karşı daha etkin önlemlerin alınmasının yanında zararları ve olumsuzluklarına yönelik her kesimin çabası ve gayretinin zorunlu ihtiyaç olduğuna değinen Ömer Fethi Gürer, Kanun Teklifinin gerekçesinde şu açıklamayı yaptı:

 

UYUŞTURUCU KULLANIM YAŞI 10’A DÜŞTÜ

 

“Televizyon, Radyo, Okul ve Kurumların işbirliği ile soruna daha etkili ve kapsamlı bir şekilde dikkat çekecek çalışmalara ihtiyaç vardır. Ülkemizde satışı ve bulundurulması gibi güvenlik güçlerinin takip ettiği alanlar dışında kullanılmasını ve özellikle kullanımının 10 yaşına kadar inmesi sorunun aşılması için kamu-özel işbirliği ile zorunlu çalışmaları gerekli kılmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.