“İmar affı çözüm değildir”

GÜNDEM 08.07.2018 - 13:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1375+ kez okundu.
 

“İmar affı çözüm değildir”

  TMMOB’a bağlı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Cem Küçükekmekçi,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nin kamuoyuna ‘imar barışı’ diye sunduğu ve yürürlüğe giren imar affının hiç bir şekilde çözüm olmayacağını söyledi.  “TOPLUMSAL UZLAŞI YOK” İktidarın seçim tarihini belirlemesinin hemen ardından böyle bir yasa hazırlığına giriştiğini savunan Küçükekmekçi, “Ülkemizde uzun yıllardan beri bu ve benzeri aflar hep seçim dönemine denk getirilmiştir. Elbette yaratılan sorunlara çözüm aranmalıdır ancak bu denli büyük projeler toplumsal uzlaşıyla olmalı” dedi.  “YASAYA UYMA, İŞİNİ YÜRÜT” Meslek odaları olarak toplumu ilgilendiren tüm projeleri tartıştıklarını belirten Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Cem Küçükekmekçi, “Bu yasa hazırlanırken bizler de içinde yer almalıydık. Sonuçta bu türlü aflar, Vatandaşımızda ‘nasılsa önümüzdeki dönemlerde de af olacaktır’ düşüncesini oluşturacaktır. Dolayısıyla çözüm olmamakla birlikte vatandaşlarda ‘yasaya uyma, işini yürüt algısını’ güçlendirecektir” diye konuştu.  Başkan Küçükekmekçi, bu yasanın ileride çok ciddi hukuki sonuçlar doğuracağının da altını çizdi.

 

TMMOB’a bağlı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Cem Küçükekmekçi,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nin kamuoyuna ‘imar barışı’ diye sunduğu ve yürürlüğe giren imar affının hiç bir şekilde çözüm olmayacağını söyledi. 
“TOPLUMSAL UZLAŞI YOK”
İktidarın seçim tarihini belirlemesinin hemen ardından böyle bir yasa hazırlığına giriştiğini savunan Küçükekmekçi, “Ülkemizde uzun yıllardan beri bu ve benzeri aflar hep seçim dönemine denk getirilmiştir. Elbette yaratılan sorunlara çözüm aranmalıdır ancak bu denli büyük projeler toplumsal uzlaşıyla olmalı” dedi. 
“YASAYA UYMA, İŞİNİ YÜRÜT”
Meslek odaları olarak toplumu ilgilendiren tüm projeleri tartıştıklarını belirten Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Cem Küçükekmekçi, “Bu yasa hazırlanırken bizler de içinde yer almalıydık. Sonuçta bu türlü aflar, Vatandaşımızda ‘nasılsa önümüzdeki dönemlerde de af olacaktır’ düşüncesini oluşturacaktır. Dolayısıyla çözüm olmamakla birlikte vatandaşlarda ‘yasaya uyma, işini yürüt algısını’ güçlendirecektir” diye konuştu. 
Başkan Küçükekmekçi, bu yasanın ileride çok ciddi hukuki sonuçlar doğuracağının da altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.