İSGAP PROJESİ TAMAMLANDI

GÜNDEM 08.12.2018 - 15:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2339+ kez okundu.
 

İSGAP PROJESİ TAMAMLANDI

  İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı’nın (İSGÜM) yürüttüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma Projesi (İSGAP) tamamlandı. 2016-2018 yılları arasında yapılan İSGAP kapsamında; plastik, boya üretimi, seramik, ağaç ürünleri imalatı ve örtü altı yetiştiriciliği sektörlerinde iş kazaları ve meslek hastalıklarına neden olan risklerin tespit edilmesi için 9 ilde araştırma ve analizler yapıldı. Proje sayesinde edinilen bilgiler bir rehberlerde toplanacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’ne bağlı İSGÜM tarafından hayata geçirilen İSGAP’ın kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Kapanış toplantısında konuşan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü, İş Sağlığı ve Güvenliği Eski Genel Müdürü Op. Dr. Orhan Koç, iş sağlığı ve güvenliği konusunun önemini vurgulayarak, meslek hastalıkları ve iş kazalarının önlenmesi konusunda alınması gereken mesafeler olduğunu dile getirdi. “ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN İSG EĞİTİMLERİNİ ÖNEMSİYORUZ” Engellilerin istihdamında da iş sağlığı ve güvenliğinin önemine işaret eden Koç, "Engelli kardeşlerimizin istihdamını ve sosyal hayata katılmasını önemsiyoruz. Şu anda kamuda 53 bin 904 engelli birey çalışıyor. İnşallah yakında 2 bin 500 kişilik bir kura daha yapılacak ve istihdam edilen kişi sayısı daha da artacak. Kamuda engelli kardeşlerimiz çalışırken, onların çalışma ortamlarının oluşturulması ve iş sağlığı güvenliği konusunda onlara yönelik eğitimlerin yapılması çok büyük önem taşıyor" dedi. Koç, özel sektörde 110 bin engellinin çalıştığını söyledi.   İş yerlerine erişilebilirliğin öncelikli hedeflerinden biri olduğunu anlatan Koç, engelli bireylerin iş hayatına katılması için iş sağlığı ve güvenliği konusunda daha yakın çalışmak gerektiğini söyledi. “İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ OLUŞTURULMALI” İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Kurt açılış konuşmasında, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün az geliştiği sektörlerde yaygınlaştırılmasında bu projenin önemli bir rol oynadığını vurguladı. İş kazaları ve meslek hastalıklarının hem dünyada hem de Türkiye’de çalışma hayatının mücadele etmek zorunda kaldığı alanların başında geldiğini kaydeden Kurt, şöyle devam etti: “Mücadelede başarılı olmak için güvenlik kültürünün oluşturulması gerekiyor. Bu alanda farkındalığın artırılması gerektiği konusunda hepimiz hemfikiriz. Bu süreç içerisinde hep birlikte çalışarak, ülkemizdeki insan kaynağının sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışma hayatlarını devam ettirmelerine katkı sağlarız.”

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı’nın (İSGÜM) yürüttüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma Projesi (İSGAP) tamamlandı. 2016-2018 yılları arasında yapılan İSGAP kapsamında; plastik, boya üretimi, seramik, ağaç ürünleri imalatı ve örtü altı yetiştiriciliği sektörlerinde iş kazaları ve meslek hastalıklarına neden olan risklerin tespit edilmesi için 9 ilde araştırma ve analizler yapıldı. Proje sayesinde edinilen bilgiler bir rehberlerde toplanacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’ne bağlı İSGÜM tarafından hayata geçirilen İSGAP’ın kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Kapanış toplantısında konuşan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü, İş Sağlığı ve Güvenliği Eski Genel Müdürü Op. Dr. Orhan Koç, iş sağlığı ve güvenliği konusunun önemini vurgulayarak, meslek hastalıkları ve iş kazalarının önlenmesi konusunda alınması gereken mesafeler olduğunu dile getirdi.

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN İSG EĞİTİMLERİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Engellilerin istihdamında da iş sağlığı ve güvenliğinin önemine işaret eden Koç, "Engelli kardeşlerimizin istihdamını ve sosyal hayata katılmasını önemsiyoruz. Şu anda kamuda 53 bin 904 engelli birey çalışıyor. İnşallah yakında 2 bin 500 kişilik bir kura daha yapılacak ve istihdam edilen kişi sayısı daha da artacak. Kamuda engelli kardeşlerimiz çalışırken, onların çalışma ortamlarının oluşturulması ve iş sağlığı güvenliği konusunda onlara yönelik eğitimlerin yapılması çok büyük önem taşıyor" dedi. Koç, özel sektörde 110 bin engellinin çalıştığını söyledi.  

İş yerlerine erişilebilirliğin öncelikli hedeflerinden biri olduğunu anlatan Koç, engelli bireylerin iş hayatına katılması için iş sağlığı ve güvenliği konusunda daha yakın çalışmak gerektiğini söyledi.

“İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ OLUŞTURULMALI”

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Kurt açılış konuşmasında, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün az geliştiği sektörlerde yaygınlaştırılmasında bu projenin önemli bir rol oynadığını vurguladı. İş kazaları ve meslek hastalıklarının hem dünyada hem de Türkiye’de çalışma hayatının mücadele etmek zorunda kaldığı alanların başında geldiğini kaydeden Kurt, şöyle devam etti:

“Mücadelede başarılı olmak için güvenlik kültürünün oluşturulması gerekiyor. Bu alanda farkındalığın artırılması gerektiği konusunda hepimiz hemfikiriz. Bu süreç içerisinde hep birlikte çalışarak, ülkemizdeki insan kaynağının sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışma hayatlarını devam ettirmelerine katkı sağlarız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.