Kısa çalışmaya ara maaş formülü

EKONOMİ 03.04.2020 - 10:21, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2108+ kez okundu.
 

Kısa çalışmaya ara maaş formülü

Kısa çalışma ödeneğinden bu ay maaş alacak çalışanlar için ara ödeme formülü üzerinde duruluyor. Bu ödeneğe başvuran işletme sayısı hızla artarken kısa çalışma kapsamına giren çalışanlar mayıs ayına kalmadan önümüzdeki haftalarda maaş desteklerini alabilecek. Faaliyetini azaltan veya durduran tüm işletmelerin başvurabildiği kısa çalışma ödeneğinden bu ay maaş alacak çalışanlar için ara ödeme formülü üzerinde duruluyor. Kısa çalışma ödeneğine başvurular, 23 Mart’ta başladı. TBMM’de kısa çalışma ödeneğinden yararlanma şartlarının kolaylaştırılmasının ardından da başvurular hızlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, pazartesi günü yaptığı açıklamada, kısa çalışma ödeneğine 19 bin firmanın başvurduğunu ve bu işletmelerin 420 bin çalışanı olduğunu söylemişti. Söz konusu rakamın hızla artması bekleniyor. Süreç sonunda yüzbinlerce işletmenin kısa çalışma ödeneğinden faydalandırılması amaçlanıyor.

Kısa çalışma ödeneğinden bu ay maaş alacak çalışanlar için ara ödeme formülü üzerinde duruluyor. Bu ödeneğe başvuran işletme sayısı hızla artarken kısa çalışma kapsamına giren çalışanlar mayıs ayına kalmadan önümüzdeki haftalarda maaş desteklerini alabilecek.

Faaliyetini azaltan veya durduran tüm işletmelerin başvurabildiği kısa çalışma ödeneğinden bu ay maaş alacak çalışanlar için ara ödeme formülü üzerinde duruluyor. Kısa çalışma ödeneğine başvurular, 23 Mart’ta başladı. TBMM’de kısa çalışma ödeneğinden yararlanma şartlarının kolaylaştırılmasının ardından da başvurular hızlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, pazartesi günü yaptığı açıklamada, kısa çalışma ödeneğine 19 bin firmanın başvurduğunu ve bu işletmelerin 420 bin çalışanı olduğunu söylemişti. Söz konusu rakamın hızla artması bekleniyor. Süreç sonunda yüzbinlerce işletmenin kısa çalışma ödeneğinden faydalandırılması amaçlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.