KOZAN'A BİR İTİRAZDA CHP' DEN

SİYASET 03.04.2024 - 13:18, Güncelleme: 03.04.2024 - 13:21 1862+ kez okundu.
 

KOZAN'A BİR İTİRAZDA CHP' DEN

CHP'den Kozan Seçiminde İtiraz: Geçersiz Oylar ve Adayın Şartları Masada
Adana'nın Kozan ilçesinde gerçekleşen seçimde MHP'li adayın zaferi ardından CHP'den gelen itirazlar, ortalığı hareketlendirdi. CHP Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Toklu, Kozan Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki tüm ıslak imzalı tutanakları incelediklerini ve ciddi aykırılıklar tespit ettiklerini belirtti. Toklu, seçimdeki geçersiz oylara dikkat çekerek, "Kozan'da çok ciddi anlamda geçersiz oy olduğunu gördük. Kimi sandıktan 190, kimi sandıktan 110 oy geçersiz sayılmış. Bu çok ciddi sayılar. Bunların üzerine gidilmesi gerekiyor. O konuda gerekli itirazlarımızı yaptık " dedi. AKSOYLU: "CİDDİ TUTARSIZLIKLAR VAR" CHP'nin itirazı sadece geçersiz oylarla sınırlı değil. Adayın seçilme şartlarını yerine getirip getirmediği de masada. Toklu, "YSK'nin açıkladığı takvime göre 1 Aralık 2023 tarihi saat 17.00'de istifa etmesi zorunluluğu olan kişilerdendir. Kendisi istifa etmemiştir. YSK'nin kararına aykırı bir şekilde süresi geçtikten sonra istifa etmiştir. Bu durumda aday olması mümkün değildir. Bu konuda da CHP olarak itirazımızı yaptık" şeklinde konuştu.CHP Kozan Belediye Başkan adayı Sudiye Gizem Aksoylu da tutanakları incelediklerini ve ciddi tutarsızlıklar tespit ettiklerini ifade ederek, itirazlarını dile getirdi. Sürecin nasıl ilerleyeceği ve sonuçların ne olacağı merakla bekleniyor.
CHP'den Kozan Seçiminde İtiraz: Geçersiz Oylar ve Adayın Şartları Masada

Adana'nın Kozan ilçesinde gerçekleşen seçimde MHP'li adayın zaferi ardından CHP'den gelen itirazlar, ortalığı hareketlendirdi. CHP Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Toklu, Kozan Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki tüm ıslak imzalı tutanakları incelediklerini ve ciddi aykırılıklar tespit ettiklerini belirtti. Toklu, seçimdeki geçersiz oylara dikkat çekerek, "Kozan'da çok ciddi anlamda geçersiz oy olduğunu gördük. Kimi sandıktan 190, kimi sandıktan 110 oy geçersiz sayılmış. Bu çok ciddi sayılar. Bunların üzerine gidilmesi gerekiyor. O konuda gerekli itirazlarımızı yaptık " dedi.


AKSOYLU: "CİDDİ TUTARSIZLIKLAR VAR"

CHP'nin itirazı sadece geçersiz oylarla sınırlı değil. Adayın seçilme şartlarını yerine getirip getirmediği de masada. Toklu, "YSK'nin açıkladığı takvime göre 1 Aralık 2023 tarihi saat 17.00'de istifa etmesi zorunluluğu olan kişilerdendir. Kendisi istifa etmemiştir. YSK'nin kararına aykırı bir şekilde süresi geçtikten sonra istifa etmiştir. Bu durumda aday olması mümkün değildir. Bu konuda da CHP olarak itirazımızı yaptık" şeklinde konuştu.CHP Kozan Belediye Başkan adayı Sudiye Gizem Aksoylu da tutanakları incelediklerini ve ciddi tutarsızlıklar tespit ettiklerini ifade ederek, itirazlarını dile getirdi. Sürecin nasıl ilerleyeceği ve sonuçların ne olacağı merakla bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.