Mental iyi oluş ve mutluluk için Pozitif Psikoloji Söyleşileri başlıyor…

SAĞLIK-YAŞAM 23.04.2024 - 11:44, Güncelleme: 23.04.2024 - 11:44 1171 kez okundu.
 

Mental iyi oluş ve mutluluk için Pozitif Psikoloji Söyleşileri başlıyor…

Mental iyi oluş, mutluluk, umut, anlamlı ve amaçlı yaşam ile kendini gerçekleştirmeyi hedefleyen Pozitif Psikoloji Söyleşileri başlıyor…
 İlgi duyan herkesin katılım sağlayabileceği “Pozitif Psikolojiye Giriş: İyi Yaşamanın Bilimi” konulu ilk ders 26 Nisan Cuma günü gerçekleştirilecek. İlk dersin konuşmacıları ise alanında otorite isimlerden; Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ve Prof. Dr. Tayfun Doğan olacak. 8 hafta sürmesi planlanan tüm derslere katılım ücretsiz olup, katılan kişilere dijital katılım sertifikası verilecek. Türkiye'de Pozitif Psikoloji alanında önemli çalışmalar gerçekleştiren ve bu alanda kongreler düzenleyen Üsküdar Üniversitesi, yeni bir çalışmaya daha imza atıyor. Üsküdar Üniversitesi bünyesindeki Pozitif Psikoloji Araştırmaları ve Uygulama Laboratuvarı tarafından düzenlenen Pozitif Psikoloji Söyleşileri başlıyor.  İlgi duyan herkesin katılım gösterebileceği Pozitif Psikoloji Söyleşileri kapsamındaki “Pozitif Psikolojiye Giriş: İyi Yaşamanın Bilimi” konulu ilk ders 26 Nisan Cuma günü zoom üzerinden gerçekleştirilecek. Pozitif Psikoloji Söyleşilerinin ilkinde Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Doğan konuşma yapacak. 8 hafta sürmesi planlanan söyleşilerin amacı şöyle: Pozitif psikolojinin bulgularından çoğunlukla üniversite öğrencileri ve akademisyenler haberdar oluyor ve faydalanıyor. Akademik ortam dışındaki insanların büyük çoğunluğu ise iyi yaşam, mental iyi oluş, mutluluk, umut, anlamlı ve amaçlı yaşam, öz-saygı, öz-anlayış, kendini gerçekleştirme gibi kavramlardan haberdar değil. Bu bilimsel etkinliğin amacı, pozitif psikoloji ile ilgili bilgi ve bulguları raflardan indirip, akademik camianın dışına çıkarıp, halkın istifadesine sunmak. Sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirilebilecek bu etkinlik sayesinde, bireylerin mutluluk ve yaşam kalitelerini artırarak kendilerini gerçekleştirme ve insanca olma yolculuklarına destek etmek nihai amaç.” Pozitif Psikoloji Söyleşileri’nin içeriği ise hafta hafta şu şekilde planlandı: Hafta: Pozitif Psikolojiye Giriş: İyi Yaşamanın Bilimi Hafta: Bilim Mutluluk Hakkında Ne Diyor? Hafta: Hümanist Psikolojiden Pozitif Psikolojiye Kendini Gerçekleştirme Hafta: İnsanın Anlam Arayışı ve Ruh Sağlığı Hafta: Umut Yoluyla Psikolojik Sağlamlığın İnşası Hafta: Travma Sonrası Gelişim: Acının Dönüştürücü Gücü Hafta: Bir Umut Kaynağı Olarak Nöroplastisite Hafta: Kendimi Seviyorum Çünkü Birisinin Bunu Yapması Gerekiyor: Öz-Anlayış Herkese açık olarak gerçekleştirilecek eğitimde her bir seminerin süresi 90 dakika. Katılımın ücretsiz olduğu seminerler sonunda tüm derslere katılım sağlayan kişilere dijital katılım sertifikası verilecek. 
Mental iyi oluş, mutluluk, umut, anlamlı ve amaçlı yaşam ile kendini gerçekleştirmeyi hedefleyen Pozitif Psikoloji Söyleşileri başlıyor…

 İlgi duyan herkesin katılım sağlayabileceği “Pozitif Psikolojiye Giriş: İyi Yaşamanın Bilimi” konulu ilk ders 26 Nisan Cuma günü gerçekleştirilecek.

İlk dersin konuşmacıları ise alanında otorite isimlerden; Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ve Prof. Dr. Tayfun Doğan olacak.

8 hafta sürmesi planlanan tüm derslere katılım ücretsiz olup, katılan kişilere dijital katılım sertifikası verilecek.

Türkiye'de Pozitif Psikoloji alanında önemli çalışmalar gerçekleştiren ve bu alanda kongreler düzenleyen Üsküdar Üniversitesi, yeni bir çalışmaya daha imza atıyor. Üsküdar Üniversitesi bünyesindeki Pozitif Psikoloji Araştırmaları ve Uygulama Laboratuvarı tarafından düzenlenen Pozitif Psikoloji Söyleşileri başlıyor. 

İlgi duyan herkesin katılım gösterebileceği Pozitif Psikoloji Söyleşileri kapsamındaki “Pozitif Psikolojiye Giriş: İyi Yaşamanın Bilimi” konulu ilk ders 26 Nisan Cuma günü zoom üzerinden gerçekleştirilecek.

Pozitif Psikoloji Söyleşilerinin ilkinde Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Doğan konuşma yapacak.

8 hafta sürmesi planlanan söyleşilerin amacı şöyle:

Pozitif psikolojinin bulgularından çoğunlukla üniversite öğrencileri ve akademisyenler haberdar oluyor ve faydalanıyor. Akademik ortam dışındaki insanların büyük çoğunluğu ise iyi yaşam, mental iyi oluş, mutluluk, umut, anlamlı ve amaçlı yaşam, öz-saygı, öz-anlayış, kendini gerçekleştirme gibi kavramlardan haberdar değil. Bu bilimsel etkinliğin amacı, pozitif psikoloji ile ilgili bilgi ve bulguları raflardan indirip, akademik camianın dışına çıkarıp, halkın istifadesine sunmak. Sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirilebilecek bu etkinlik sayesinde, bireylerin mutluluk ve yaşam kalitelerini artırarak kendilerini gerçekleştirme ve insanca olma yolculuklarına destek etmek nihai amaç.”

Pozitif Psikoloji Söyleşileri’nin içeriği ise hafta hafta şu şekilde planlandı:

  1. Hafta: Pozitif Psikolojiye Giriş: İyi Yaşamanın Bilimi
  2. Hafta: Bilim Mutluluk Hakkında Ne Diyor?
  3. Hafta: Hümanist Psikolojiden Pozitif Psikolojiye Kendini Gerçekleştirme
  4. Hafta: İnsanın Anlam Arayışı ve Ruh Sağlığı
  5. Hafta: Umut Yoluyla Psikolojik Sağlamlığın İnşası
  6. Hafta: Travma Sonrası Gelişim: Acının Dönüştürücü Gücü
  7. Hafta: Bir Umut Kaynağı Olarak Nöroplastisite
  8. Hafta: Kendimi Seviyorum Çünkü Birisinin Bunu Yapması Gerekiyor: Öz-Anlayış

Herkese açık olarak gerçekleştirilecek eğitimde her bir seminerin süresi 90 dakika. Katılımın ücretsiz olduğu seminerler sonunda tüm derslere katılım sağlayan kişilere dijital katılım sertifikası verilecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.