Pandemi Destek’li vurgun!

GÜNDEM 24.01.2021 - 17:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1446+ kez okundu.
 

Pandemi Destek’li vurgun!

  Adana’da instagram hesabı çalınan bir kadının paylaştığı hikayeden dolayı ailesi ile yakınları, dolandırıcılara yüklü miktarda para kaptırdı. Kadının etkileşim içinde olduğu başka kişilerin ise dolandırıcılara ne kadar kaptırdığı bilinmiyor.  Genç kadının instagram hesabını çalan sanal dolandırıcılar, bu hesap üzerinden “Pandemi Destek” başlıklı ve içinde “Sevgili müşterimiz, pandemi sürecinden dolayı tüm vatandaşlarımıza başlatmış olduğumuz 1000 TL yardım kampanyamız başarı ile sonuçlanmıştır. Katılımınız için teşekkür ederiz. 1000 TL operatörler tarafından hakkınıza talep edilip banka hesabınıza yatırılmıştır” ile “Mesaj atmanız yeterlidir. Yazarsanız bilgilendiririm. Herkese 1000 TL veriyorlar” notu paylaştı.  Bu süreçte, genç kadının yakınları, çalındığını bilmedikleri hesapla irtibata geçip, zorda olduğunu düşündükleri yakınlarına EFT ile para gönderdi. Pandemi parası almak için ise kaç kişinin bu hesaba ne kadarlık ödeme yaptığı bilinmiyor. İddialara göre, kadının amcası verilen hesaba 20 bin lira yatırdı. Daha sonra aradığı yeğeninin hesabının çalındığı öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı.

 

Adana’da instagram hesabı çalınan bir kadının paylaştığı hikayeden dolayı ailesi ile yakınları, dolandırıcılara yüklü miktarda para kaptırdı. Kadının etkileşim içinde olduğu başka kişilerin ise dolandırıcılara ne kadar kaptırdığı bilinmiyor. 
Genç kadının instagram hesabını çalan sanal dolandırıcılar, bu hesap üzerinden “Pandemi Destek” başlıklı ve içinde “Sevgili müşterimiz, pandemi sürecinden dolayı tüm vatandaşlarımıza başlatmış olduğumuz 1000 TL yardım kampanyamız başarı ile sonuçlanmıştır. Katılımınız için teşekkür ederiz. 1000 TL operatörler tarafından hakkınıza talep edilip banka hesabınıza yatırılmıştır” ile “Mesaj atmanız yeterlidir. Yazarsanız bilgilendiririm. Herkese 1000 TL veriyorlar” notu paylaştı. 
Bu süreçte, genç kadının yakınları, çalındığını bilmedikleri hesapla irtibata geçip, zorda olduğunu düşündükleri yakınlarına EFT ile para gönderdi. Pandemi parası almak için ise kaç kişinin bu hesaba ne kadarlık ödeme yaptığı bilinmiyor. İddialara göre, kadının amcası verilen hesaba 20 bin lira yatırdı. Daha sonra aradığı yeğeninin hesabının çalındığı öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.