“Sağlık çalışanı hakkını almalı”

GÜNDEM 17.02.2020 - 18:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1722+ kez okundu.
 

“Sağlık çalışanı hakkını almalı”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, “Sağlık çalışanlarına döner sermaye genel bütçeden ödenirse performans için para kalır,  çalışan hakkını alır” dedi.    Yüksel, gazetemizi ziyaret ederek sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Adana genelindeki sağlık çalışanlarının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da döner sermaye ödemelerinde hayal kırıklığına uğradığını söyleyen Yüksel, “400 lirayı geçen miktarda döner sermaye alan yok. Hükümet sağlıktan elini çekti. Herşeyi döner sermaye gelirlerinden bekliyorlar” diye konuştu.  Taşerondan kadroya geçen personel maaşlarının genel bütçeden değil hastane döner sermayelerinden ödendiğini aktaran Yüksel, “Döner sermayeden Hazine yüzde 15, bakanlık yüzde 5, sosyal hizmetler yüzde 1’lik pay alıyor. Kalan dönerin ise yalnızca yüzde 39’u ile 46’sı personele dağılıyor. Bu rakam için bile tartışmalar çıkıyor” dedi. Yüksel, hastanenin ihtiyacı olan medikal malzemeler, ilaç, tadilat ile hizmet alımlarının da döner sermayeden karşılandığını aktardı. Sağlık Uygula Tebliği (SUT) fiyatlarının 15 yıldan bu yana değişmediğini hatırlatan Yüksel, “SUT yükseltilsin istemiyoruz. Çünkü bu şekilde muayene ücretleri vatandaşın cebinden çıkar. Biz sabit döner sermaye iki katına çıkarılarak emeklilikten sayılsın ve genel bütçeden ödensin istiyoruz. Sağlı Bakanlığı her sağlık çalışanının hakkını tam anlamıyla versin” ifadelerini kullandı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, “Sağlık çalışanlarına döner sermaye genel bütçeden ödenirse performans için para kalır,  çalışan hakkını alır” dedi.   

Yüksel, gazetemizi ziyaret ederek sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Adana genelindeki sağlık çalışanlarının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da döner sermaye ödemelerinde hayal kırıklığına uğradığını söyleyen Yüksel, “400 lirayı geçen miktarda döner sermaye alan yok. Hükümet sağlıktan elini çekti. Herşeyi döner sermaye gelirlerinden bekliyorlar” diye konuştu. 

Taşerondan kadroya geçen personel maaşlarının genel bütçeden değil hastane döner sermayelerinden ödendiğini aktaran Yüksel, “Döner sermayeden Hazine yüzde 15, bakanlık yüzde 5, sosyal hizmetler yüzde 1’lik pay alıyor. Kalan dönerin ise yalnızca yüzde 39’u ile 46’sı personele dağılıyor. Bu rakam için bile tartışmalar çıkıyor” dedi. Yüksel, hastanenin ihtiyacı olan medikal malzemeler, ilaç, tadilat ile hizmet alımlarının da döner sermayeden karşılandığını aktardı.

Sağlık Uygula Tebliği (SUT) fiyatlarının 15 yıldan bu yana değişmediğini hatırlatan Yüksel, “SUT yükseltilsin istemiyoruz. Çünkü bu şekilde muayene ücretleri vatandaşın cebinden çıkar. Biz sabit döner sermaye iki katına çıkarılarak emeklilikten sayılsın ve genel bütçeden ödensin istiyoruz. Sağlı Bakanlığı her sağlık çalışanının hakkını tam anlamıyla versin” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.