Sağlıklı yaşlanma’nın 10 yolu

SAĞLIK-YAŞAM 26.06.2018 - 11:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1225+ kez okundu.
 

Sağlıklı yaşlanma’nın 10 yolu

Uzayan yaşam süresi, sağlıklı yaşlanma kavramını da beraberinde getiriyor. Kişinin yaşam şekli, beslenme düzeni ve genetik yapısının sağlıklı yaşlanmayı etkilediğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi İç Hastalıkları ve Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Öktenli, “Özellikle kronik rahatsızlığı olanlar düzenli kontrollerle ve diyet, düzenli egzersiz gibi yaşam tarzı değişiklikleri ile daha sağlıklı yaşlanabilir” açıklamasında bulundu.
  Tüm hastalıklarda erken tanının çok önemli olduğunu ve sağlıklı yaşlanma için mutlaka yılda bir kez check-up yaptırılması gerektiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi İç Hastalıkları ve Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Öktenli, hastalık belirtileri ortaya çıktıktan sonra sağlık bozulduğu için tedavisi sağlık açısından daha zor ve pahalı. Bu nedenle akrabalarında kanser, kalp, hipertansiyon ve diyabet gibi kronik hastalığı bulunanlar mutlaka yılda bir kez check up yaptırmalı” dedi.   Sağlıklı beslenme ve düzenli spor çok önemli Sağlığın yaşlılıkta da korunmasında beslenmenin oldukça önemli olduğunu anlatan İç Hastalıkları ve Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Öktenli, “Düzenli egzersiz ve fiziksel aktivite, ileri yaşlarda kalp ve damar hastalıkları, felç, şeker hastalığı, hipertansiyon, obezite, demans, depresyon ve kemik ve kas erimesi gibi hastalıkların görülme oranını azaltıyor” açıklamasında bulunan Öktenli, hareketsizliğin özellikle kalp ve damar hastalıklarının başlıca sebebi olduğunu da vurguladı.   Kaliteli yaşlılık için 10 öneri Sürekli yeni şeyler öğrenerek zihninizi aktif tutun Dengeli ve sağlıklı beslenin Kilo almayın Egzersiz yaparak formda kalın  Uyku düzeninizi koruyun Sosyal ilişkiler kurmak için çaba gösterin Moral ve motivasyonunu koruyun, stres ile mücadele edin Düzenli yıllık check-up yaptırın Sigara kullanmayın, kullanıyorsanız bırakın Aşılarınızı ihmal etmeyin BİLGİ İÇİN Damla Gökçen Gümüş – Müşteri Grup Direktörü / damla.gokcen@goodworks.com.tr / Tel: 0212 217 70 00 Cep: 0546 500 37 26 Ayşe Sorucu Sanıyar – Müşteri Yönetmeni / ayse.sorucu@goodworks.com.tr / Tel: 0212 217 70 00 Cep: 0554 379 07 06   Anadolu Sağlık Merkezi Hakkında Yaşam kalitesini artırmak için dünya standartlarında sağlık hizmeti sunmak hedefiyle kurulan Anadolu Sağlık Merkezi, modern tıbbın gereklerini yeni ve kapsamlı bir sağlık anlayışıyla hastalarına aktarıyor. Hizmet kalitesine önemli katkı sağlayan Johns Hopkins Medicine (JHM) ile devam eden iş birliği Anadolu Sağlık Merkezi'nin sağlığın merkezi olma vizyonunu da destekliyor. Kurulduğu günden buyana gerçekleştirdiği çalışmalarla ‘Sağlığın Merkezi’ konumuna ulaşan Anadolu Sağlık Merkezi; onkoloji, kalp damar sağlığı, kadın hastalıkları ve tüp bebek, nöroloji, cerrahi bilimler ve iç hastalıkları dahil olmak üzere tüm branşlarda sunduğu hizmetlerde hasta odaklı yaklaşımla hareket ediyor. Hizmetlerinde hasta hakları ve güvenliğini temel önceliği olarak belirleyen Anadolu Sağlık Merkezi, kaliteli sağlık hizmeti ile dünyanın farklı bölgelerinden gelen hastalara tedavi olanağı sunuyor.
Uzayan yaşam süresi, sağlıklı yaşlanma kavramını da beraberinde getiriyor. Kişinin yaşam şekli, beslenme düzeni ve genetik yapısının sağlıklı yaşlanmayı etkilediğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi İç Hastalıkları ve Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Öktenli, “Özellikle kronik rahatsızlığı olanlar düzenli kontrollerle ve diyet, düzenli egzersiz gibi yaşam tarzı değişiklikleri ile daha sağlıklı yaşlanabilir” açıklamasında bulundu.

 

Tüm hastalıklarda erken tanının çok önemli olduğunu ve sağlıklı yaşlanma için mutlaka yılda bir kez check-up yaptırılması gerektiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi İç Hastalıkları ve Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Öktenli, hastalık belirtileri ortaya çıktıktan sonra sağlık bozulduğu için tedavisi sağlık açısından daha zor ve pahalı. Bu nedenle akrabalarında kanser, kalp, hipertansiyon ve diyabet gibi kronik hastalığı bulunanlar mutlaka yılda bir kez check up yaptırmalı” dedi.

 

Sağlıklı beslenme ve düzenli spor çok önemli

Sağlığın yaşlılıkta da korunmasında beslenmenin oldukça önemli olduğunu anlatan İç Hastalıkları ve Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Öktenli, “Düzenli egzersiz ve fiziksel aktivite, ileri yaşlarda kalp ve damar hastalıkları, felç, şeker hastalığı, hipertansiyon, obezite, demans, depresyon ve kemik ve kas erimesi gibi hastalıkların görülme oranını azaltıyor” açıklamasında bulunan Öktenli, hareketsizliğin özellikle kalp ve damar hastalıklarının başlıca sebebi olduğunu da vurguladı.

 

Kaliteli yaşlılık için 10 öneri

  • Sürekli yeni şeyler öğrenerek zihninizi aktif tutun
  • Dengeli ve sağlıklı beslenin
  • Kilo almayın
  • Egzersiz yaparak formda kalın
  •  Uyku düzeninizi koruyun
  • Sosyal ilişkiler kurmak için çaba gösterin
  • Moral ve motivasyonunu koruyun, stres ile mücadele edin
  • Düzenli yıllık check-up yaptırın
  • Sigara kullanmayın, kullanıyorsanız bırakın
  • Aşılarınızı ihmal etmeyin

BİLGİ İÇİN

Damla Gökçen Gümüş – Müşteri Grup Direktörü / damla.gokcen@goodworks.com.tr / Tel: 0212 217 70 00 Cep: 0546 500 37 26

Ayşe Sorucu Sanıyar – Müşteri Yönetmeni / ayse.sorucu@goodworks.com.tr / Tel: 0212 217 70 00 Cep: 0554 379 07 06

 

Anadolu Sağlık Merkezi Hakkında

Yaşam kalitesini artırmak için dünya standartlarında sağlık hizmeti sunmak hedefiyle kurulan Anadolu Sağlık Merkezi, modern tıbbın gereklerini yeni ve kapsamlı bir sağlık anlayışıyla hastalarına aktarıyor. Hizmet kalitesine önemli katkı sağlayan Johns Hopkins Medicine (JHM) ile devam eden iş birliği Anadolu Sağlık Merkezi'nin sağlığın merkezi olma vizyonunu da destekliyor. Kurulduğu günden buyana gerçekleştirdiği çalışmalarla ‘Sağlığın Merkezi’ konumuna ulaşan Anadolu Sağlık Merkezi; onkoloji, kalp damar sağlığı, kadın hastalıkları ve tüp bebek, nöroloji, cerrahi bilimler ve iç hastalıkları dahil olmak üzere tüm branşlarda sunduğu hizmetlerde hasta odaklı yaklaşımla hareket ediyor. Hizmetlerinde hasta hakları ve güvenliğini temel önceliği olarak belirleyen Anadolu Sağlık Merkezi, kaliteli sağlık hizmeti ile dünyanın farklı bölgelerinden gelen hastalara tedavi olanağı sunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.