Sazan göletleri!

GÜNDEM 09.09.2020 - 16:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2150+ kez okundu.
 

Sazan göletleri!

Adana’nın Karaisalı ve Aladağ ilçelerindeki göletlere 44 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, bakanlıkça sürdürülen Doğal Göl ve Göletleri Balıklandırma Çalışmaları kapsamında Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü’nce üretilen yavru sazanları göletlerle buluşturdu. Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Adil Alan, su ürünleri stoklarını artırmak amacıyla yürütülen program kapsamında ihtiyaç duyulan göl ve göletlerde balıklandırma çalışmaları yapıldığını söyledi. Alan, çalışmaların gelecek yıl da sürdürülmesinin planlandığına değinen Alan, balıkçılığın sürdürülebilir olmasının kurallara bağlı avcılık ile mümkün olduğunu sözlerine ekledi. SAZAN BALIĞI Tatlı su balığı olan sazan göl ve yavaş akan derelerde yaşar. Uzun gövdeli, solucan, böcek larvaları ve bitkilerle beslenen bir dip balığıdır. 1,5 metre boyunda, 35 kg ağırlıkta olanları vardır. Ömrü 40-50 yıla kadar varabilir. Her ısıdaki suya uyum sağlar. 3-30 °C arasındaki sularda rastlanır. Aşırı soğuklarda toplu halde çamura gömülerek kış uykusuna yatarlar. Pullu ve pulsuz birçok çeşidi vardır. Pullu türleri iri pulludur. Renk ve biçimleri yaşadıkları ortama göre değişir. Eti fazla kılçıklıdır. İrileri iyi pişirildiğinde eti beğenilir. Türkiye'de birçok gölette 15 kg ve üzerinde birçok balık tutulmuştur.

Adana’nın Karaisalı ve Aladağ ilçelerindeki göletlere 44 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, bakanlıkça sürdürülen Doğal Göl ve Göletleri Balıklandırma Çalışmaları kapsamında Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü’nce üretilen yavru sazanları göletlerle buluşturdu.

Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Adil Alan, su ürünleri stoklarını artırmak amacıyla yürütülen program kapsamında ihtiyaç duyulan göl ve göletlerde balıklandırma çalışmaları yapıldığını söyledi. Alan, çalışmaların gelecek yıl da sürdürülmesinin planlandığına değinen Alan, balıkçılığın sürdürülebilir olmasının kurallara bağlı avcılık ile mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

SAZAN BALIĞI

Tatlı su balığı olan sazan göl ve yavaş akan derelerde yaşar. Uzun gövdeli, solucan, böcek larvaları ve bitkilerle beslenen bir dip balığıdır. 1,5 metre boyunda, 35 kg ağırlıkta olanları vardır. Ömrü 40-50 yıla kadar varabilir. Her ısıdaki suya uyum sağlar. 3-30 °C arasındaki sularda rastlanır. Aşırı soğuklarda toplu halde çamura gömülerek kış uykusuna yatarlar. Pullu ve pulsuz birçok çeşidi vardır. Pullu türleri iri pulludur. Renk ve biçimleri yaşadıkları ortama göre değişir. Eti fazla kılçıklıdır. İrileri iyi pişirildiğinde eti beğenilir. Türkiye'de birçok gölette 15 kg ve üzerinde birçok balık tutulmuştur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.