Sıcak havadan klimaya yüklenenler elektriği kesti!

GÜNDEM 07.09.2020 - 15:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2066+ kez okundu.
 

Sıcak havadan klimaya yüklenenler elektriği kesti!

  Adana’da yaşanan elektrik kesintilerinin sorumlusu bulundu; sıcak hava ve klima. Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş., kesinti için arandığında telesekreter yöntemiyle şunu duyuruyor: Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava tüketimi ve artan klima tüketimi elektrik dağıtım şebekesi üzerinde olumsuz etkilere neden olmaktadır. Yaşanan arızalar için ekiplerimiz yoğun olarak çalışmaktadır. Adana’da plansız elektrik kesintileri vatandaşı canından bezdirdi. CHP milletvekillerinin konuyu Meclis’e taşımasına rağmen sorun sürerken, Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ. yetkilileri, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havanın sebebiyle klima çalıştırılmasının trafo arızalarına yol açtığını bildirdi. Özellikle son zamanlarda sık yaşanan elektrik kesintileri, voltaj düşüklüğü vatandaşları adeta isyan ettiriyor. CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer ile Müzeyyen Şevkin konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de taşıyıp Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den çözüm istedi. Daha önce kırsal alanlarda yaşanan enerji kesintileri artık Seyhan ve Yüreğir merkez mahallelerine de ulaştı. Karataş yolu üzerindeki vatandaşlar ise ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Yavuzlar, Akıncılar, Doğankent, Solaklı, 19 Mayıs mahallelerindeki kesintiler bitmiyor. Hava sıcaklıklarından dolayı klimalara yüklenmenin doğal olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, kesintilerden dolayı televizyon, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi ev aletlerinin arızalandığını bildirdi. Bu arada, kesintilerin trafo yenileme çalışmalarının yetersizliğinden kaynaklandığı da ileri sürülüyor. HERGÜN BU OLUR MU? Vatandaşlar yaşadıkları sıkıntıları sosyal medya üzerinden de dile getiriyor. İşte vatandaşların tepkisi: “Bir haftadır her gün elektrik kesintisi olur mu? 3- 4 saat elektrik veriliyor kalan saatlerde enerji hiç yok. Ekiplerden de Tedaş'tan da hiçbir haber yok. Kimse görevini yapmıyor. Geri dönüşlerin de çözüm yok. Lütfen artık bu kesintilere birileri dur desin” ADANA SONRADAN SICAK BİR KENT OLMADI “İnsanı yaşadığı yerden bıktırdınız gerçekten. Adana'da her gün gün içerisinde 5-6 kez 3 gündür de aksamlar 19.00'dan gece 01.00'e kadar hep kesinti. Açıklama ne peki? Klima çok kullanılıyormuş. Adana sonradan sıcak bir şehir mi oldu bizim haberimiz yok. Bunun sistemini buna göre geliştiremiyorsanız bırakın bu işi. Ne dolabımda ürün kaldı sağlam, ne sabır yeter artık! Hizmet sıfır sıfır. Artık bir çözüm bulun bir son verin.” SAĞLAM ALTYAPI İSTİYORUZ “Adana Seyhan Gülbahçesi mahallesi 13320 ve 13322 sokak elektrikler 2 gündür kesik durumda. 36 saattir elektrikler kesik en son aradığımda herhangi bir arıza gözükmemektedir diyor. Bütün mahallenin erzak lafı çöpe gitti, meyvesinden tut etine kadar. Bunları kim karşılayacak, ama elektrik ödemedik mi 2 gün geç olsun hemen kesinti yaparsın. Sağlam altyapı istiyoruz.”

 

Adana’da yaşanan elektrik kesintilerinin sorumlusu bulundu; sıcak hava ve klima. Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş., kesinti için arandığında telesekreter yöntemiyle şunu duyuruyor: Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava tüketimi ve artan klima tüketimi elektrik dağıtım şebekesi üzerinde olumsuz etkilere neden olmaktadır. Yaşanan arızalar için ekiplerimiz yoğun olarak çalışmaktadır.

Adana’da plansız elektrik kesintileri vatandaşı canından bezdirdi. CHP milletvekillerinin konuyu Meclis’e taşımasına rağmen sorun sürerken, Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ. yetkilileri, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havanın sebebiyle klima çalıştırılmasının trafo arızalarına yol açtığını bildirdi.

Özellikle son zamanlarda sık yaşanan elektrik kesintileri, voltaj düşüklüğü vatandaşları adeta isyan ettiriyor. CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer ile Müzeyyen Şevkin konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de taşıyıp Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den çözüm istedi.

Daha önce kırsal alanlarda yaşanan enerji kesintileri artık Seyhan ve Yüreğir merkez mahallelerine de ulaştı. Karataş yolu üzerindeki vatandaşlar ise ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Yavuzlar, Akıncılar, Doğankent, Solaklı, 19 Mayıs mahallelerindeki kesintiler bitmiyor.

Hava sıcaklıklarından dolayı klimalara yüklenmenin doğal olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, kesintilerden dolayı televizyon, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi ev aletlerinin arızalandığını bildirdi.

Bu arada, kesintilerin trafo yenileme çalışmalarının yetersizliğinden kaynaklandığı da ileri sürülüyor.

HERGÜN BU OLUR MU?

Vatandaşlar yaşadıkları sıkıntıları sosyal medya üzerinden de dile getiriyor. İşte vatandaşların tepkisi: “Bir haftadır her gün elektrik kesintisi olur mu? 3- 4 saat elektrik veriliyor kalan saatlerde enerji hiç yok. Ekiplerden de Tedaş'tan da hiçbir haber yok. Kimse görevini yapmıyor. Geri dönüşlerin de çözüm yok. Lütfen artık bu kesintilere birileri dur desin”

ADANA SONRADAN SICAK BİR KENT OLMADI

“İnsanı yaşadığı yerden bıktırdınız gerçekten. Adana'da her gün gün içerisinde 5-6 kez 3 gündür de aksamlar 19.00'dan gece 01.00'e kadar hep kesinti. Açıklama ne peki? Klima çok kullanılıyormuş. Adana sonradan sıcak bir şehir mi oldu bizim haberimiz yok. Bunun sistemini buna göre geliştiremiyorsanız bırakın bu işi. Ne dolabımda ürün kaldı sağlam, ne sabır yeter artık! Hizmet sıfır sıfır. Artık bir çözüm bulun bir son verin.”

SAĞLAM ALTYAPI İSTİYORUZ

“Adana Seyhan Gülbahçesi mahallesi 13320 ve 13322 sokak elektrikler 2 gündür kesik durumda. 36 saattir elektrikler kesik en son aradığımda herhangi bir arıza gözükmemektedir diyor. Bütün mahallenin erzak lafı çöpe gitti, meyvesinden tut etine kadar. Bunları kim karşılayacak, ama elektrik ödemedik mi 2 gün geç olsun hemen kesinti yaparsın. Sağlam altyapı istiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.