Tekfen Tarım Adana-Agripark Tesisleri Ar-Ge Merkezi Oldu

GÜNDEM 12.12.2018 - 17:23, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2002+ kez okundu.
 

Tekfen Tarım Adana-Agripark Tesisleri Ar-Ge Merkezi Oldu

  Tarımın teknoloji ile buluştuğu ve tükenmek üzere olan pek çok tarımsal ürünün yaşatılması için çalışmalar sürdüren Tekfen Tarım Adana-Agripark Tesisleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge merkezi olarak yetkilendirildi.   Merkezde; yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan endemik tür Anamur muzu yanı sıra patates, erik, kiraz, buğday gibi ürünlerde hastalıklardan ari fide, fidan, tohum ıslahı, üretimi ve ihracatı yapılıyor.   Dünyada ve Türkiye’de nüfusun artışıyla birlikte beslenme ihtiyacı da geleceğin en önemli sorunları arasında gösterilirken;  özellikle mevcut türlerin korunması ve verimliliğinin artırılması büyük önem taşıyor.  Bu amaçlarla, Adana’da faaliyetlerini sürdüren Türkiye’nin ilk ve sayılı teknolojik tarım merkezlerinden biri olan Tekfen Tarım Adana Agripark Tesisleri, Anadolu’nun zengin biyoçeşitliliğini kaynak olarak kullanarak çiftçilere hastalıklardan ari, kaliteli tohumluk ve fidan üretiyor. Türk tarımının geleceğine yönelik faaliyetlerin yapıldığı merkez, çağdaş tarım yöntemlerle yaptığı çalışmaların karşılığını alarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge merkezi olarak yetkilendirildi. Tekfen Tarım ilk etapta belirlenen ürünlere yönelik projeler için cihaz ve teknoloji yatırımı da dahil olmak üzere 15 milyon liralık yatırım yaptı.   Endemik ürünler yeniden doğacak

 

Tarımın teknoloji ile buluştuğu ve tükenmek üzere olan pek çok tarımsal ürünün yaşatılması için çalışmalar sürdüren Tekfen Tarım Adana-Agripark Tesisleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge merkezi olarak yetkilendirildi.

 

Merkezde; yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan endemik tür Anamur muzu yanı sıra patates, erik, kiraz, buğday gibi ürünlerde hastalıklardan ari fide, fidan, tohum ıslahı, üretimi ve ihracatı yapılıyor.

 

Dünyada ve Türkiye’de nüfusun artışıyla birlikte beslenme ihtiyacı da geleceğin en önemli sorunları arasında gösterilirken;  özellikle mevcut türlerin korunması ve verimliliğinin artırılması büyük önem taşıyor.  Bu amaçlarla, Adana’da faaliyetlerini sürdüren Türkiye’nin ilk ve sayılı teknolojik tarım merkezlerinden biri olan Tekfen Tarım Adana Agripark Tesisleri, Anadolu’nun zengin biyoçeşitliliğini kaynak olarak kullanarak çiftçilere hastalıklardan ari, kaliteli tohumluk ve fidan üretiyor. Türk tarımının geleceğine yönelik faaliyetlerin yapıldığı merkez, çağdaş tarım yöntemlerle yaptığı çalışmaların karşılığını alarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge merkezi olarak yetkilendirildi. Tekfen Tarım ilk etapta belirlenen ürünlere yönelik projeler için cihaz ve teknoloji yatırımı da dahil olmak üzere 15 milyon liralık yatırım yaptı.

 

Endemik ürünler yeniden doğacak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.