Üç günlük eğitim içlerindeki cevheri ortaya çıkardı

GÜNDEM 05.12.2018 - 17:19, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 924+ kez okundu.
 

Üç günlük eğitim içlerindeki cevheri ortaya çıkardı

Senin İçin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi muhteşem bir projeyle dezavantajlı çocukların içindeki cevheri ortaya çıkardı. Yaklaşık 20 dezavantajlı çocuk üç günlük bir fotoğraf eğitimiyle muhteşem eserler ortaya çıkardı. O, çocukların çekmiş olduğu fotoğraflar, Adana Büyükşehir Belediyesi fuayesinde sergileniyor.   TEK ELLE MUHTEŞEM FOTOĞRAFLAR Konuyla ilgili açıklama yapan Senin İçin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Nüvit Edip Dağtekin, “Sağ kolu işlevsiz, sol elindeki kaslar iyi çalışmayan bir çocuğumuz, fotoğraf makinesini eline almakta bile zorlanıyordu. Fotoğraf makinesiyle biraz uğraşıp bir yöntem buldu ve onun fotoğraflarını seçerken jüri çok zorlandı. Birbirinden muhteşem fotoğraflar ortaya çıktı”   dedi.   ÇOCUKLARININ NELERİ BAŞARACAĞINI GÖRDÜLER Çocukların fotoğraf eğitimi alırken büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadığını belirten Dağtekin, “Ankara’dan Engelsiz Fotoğraf Derneği üyesi dört eğitmen tarafından üç günlük eğitim verildi. Eğitimin ardından çocuklar Adana’nın tarihi ve farklı alanlarında çekim yaptılar. Her çekimde çocukların heyecanı görülmeye değerdi. Çekimlere anneleri de götürdük. Anne ve babaların, çocuklarının bir şeyleri başarabildiğini görmeleri onları çok duygulandırdı. Bu sergide ise çocuklarının ne kadar güzel  fotoğraf çektiklerini gördüklerinde yaşadıkları duygusal anlar anlatılmazdı” diye konuştu.  DEVAMLILIĞI OLSUN Senin İçin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Nüvit Edip Dağtekin, “Dernek üyelerimiz Nahit Alacadağlı ve Gönül Kar’ın fikir analizleriyle böyle bir proje gerçekleştirme kararı aldık. Çocukların iç dünyalarını dışa nasıl yansıtabiliriz, onların bakış açılarıyla dünyayı nasıl görebiliriz, onlar bize bunu nasıl anlatabilirler diye düşünüp onların gözünden dünyaya bakabilmenin güzelliğini tatmak ve bunu herkese göstermek istedik. Diğer derneklere de örnek olsun. Dileğimiz bu projenin sürekliliği olsun. Diğer derneklere de örnek olmalı. Bu yeteneklerin gün yüzüne çıkması, ailelerinin çocuklarının neleri başarabildiğini görmesiydi amacımız.”

Senin İçin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi muhteşem bir projeyle dezavantajlı çocukların içindeki cevheri ortaya çıkardı. Yaklaşık 20 dezavantajlı çocuk üç günlük bir fotoğraf eğitimiyle muhteşem eserler ortaya çıkardı. O, çocukların çekmiş olduğu fotoğraflar, Adana Büyükşehir Belediyesi fuayesinde sergileniyor.  

TEK ELLE MUHTEŞEM FOTOĞRAFLAR
Konuyla ilgili açıklama yapan Senin İçin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Nüvit Edip Dağtekin, “Sağ kolu işlevsiz, sol elindeki kaslar iyi çalışmayan bir çocuğumuz, fotoğraf makinesini eline almakta bile zorlanıyordu. Fotoğraf makinesiyle biraz uğraşıp bir yöntem buldu ve onun fotoğraflarını seçerken jüri çok zorlandı. Birbirinden muhteşem fotoğraflar ortaya çıktı”   dedi.  
ÇOCUKLARININ NELERİ BAŞARACAĞINI GÖRDÜLER
Çocukların fotoğraf eğitimi alırken büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadığını belirten Dağtekin, “Ankara’dan Engelsiz Fotoğraf Derneği üyesi dört eğitmen tarafından üç günlük eğitim verildi. Eğitimin ardından çocuklar Adana’nın tarihi ve farklı alanlarında çekim yaptılar. Her çekimde çocukların heyecanı görülmeye değerdi. Çekimlere anneleri de götürdük. Anne ve babaların, çocuklarının bir şeyleri başarabildiğini görmeleri onları çok duygulandırdı. Bu sergide ise çocuklarının ne kadar güzel  fotoğraf çektiklerini gördüklerinde yaşadıkları duygusal anlar anlatılmazdı” diye konuştu. 
DEVAMLILIĞI OLSUN
Senin İçin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Nüvit Edip Dağtekin, “Dernek üyelerimiz Nahit Alacadağlı ve Gönül Kar’ın fikir analizleriyle böyle bir proje gerçekleştirme kararı aldık. Çocukların iç dünyalarını dışa nasıl yansıtabiliriz, onların bakış açılarıyla dünyayı nasıl görebiliriz, onlar bize bunu nasıl anlatabilirler diye düşünüp onların gözünden dünyaya bakabilmenin güzelliğini tatmak ve bunu herkese göstermek istedik. Diğer derneklere de örnek olsun. Dileğimiz bu projenin sürekliliği olsun. Diğer derneklere de örnek olmalı. Bu yeteneklerin gün yüzüne çıkması, ailelerinin çocuklarının neleri başarabildiğini görmesiydi amacımız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.