Üsküdar Üniversitesinde açılıyor

EĞİTİM 30.05.2018 - 08:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1880+ kez okundu.
 

Üsküdar Üniversitesinde açılıyor

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, Kerim Vakfı’nın destekleriyle tasavvuf çalışmaları konusunda yoğunlaştırılmış uluslararası yaz okulu düzenleyecek. Yaz Okulunda İslam araştırmaları alanında Carl W. Ernst, Sachiko Murata, William C. Chittick ve James Morris gibi dünyaca tanınmış isimler eğitim verecek.
Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, 16-29 Temmuz 2018 tarihleri arasında Kerim Vakfı’nın destekleriyle Tasavvuf çalışmaları konusunda yoğunlaştırılmış uluslararası bir yaz okulu açacak.   Yaz okuluna yurt dışından Prof. Carl W. Ernst, Prof. Sachiko Murata, Prof. William C. Chittick, Prof. James Morris dersler vermek üzere davet edildi. Program Prof. Dr. Emine Yeniterzi, Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç, Dr. Öğr. Üyesi Cangüzel Güner Zülfikar ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Bedirhan’ın da yer aldığı geniş bir uzman kadrosuyla gerçekleştirilecek.   Halka açık paneller gerçekleştirilecek   Çeşitli eğitim katmanlarını içeren program kapsamında TSV542 İngilizce Tasavvuf Metinleri lisansüstü dersi, tasavvuf araştırmaları konularında seminerler, Arapça ve Osmanlı Türkçesi tasavvuf metinleri yakın okuma grup çalışmaları ve halka açık paneller gerçekleştirilecek.   Yaz okulu programı ders içerikleri doğrultusunda, Süleymaniye Kütüphanesi ve Başbakanlık Osmanlı Arşivlerinde metin incelemeleri yapılacak. Programda ayrıca tarihî mekânlara ziyaretler ve sinema okumaları da yer alacak.    Programın dili İngilizce   Programın dili İngilizce olmakla birlikte lisansüstü dersler, seminerler ve halka açık paneller İngilizceden Türkçeye simultane tercüme desteğiyle gerçekleştirilecek.   Üsküdar Üniversitesi Yaz Okuluna İstanbul dışından ve yurt dışından katılacak öğrenciler için ücretsiz konaklama imkânı sağlanacak.   Programa Türkiye ve yurtdışından lisansüstü öğrenciler, tasavvuf alanında çalışan araştırmacılar ve konuyla ilgilenenler 25 Haziran 2018 tarihine kadar müracaat edebileceklerdir.   Yaz Okuluna hakkında ayrıntılı bilgi ve başvuru için: http://tasavvuf.uskudar.edu.tr/tr/duyuru/190/uluslararasi-tasavvuf-arastirmalari-yaz-okulu-basvuru-ve-kayit-duyurusu     Yaz Okulu Kapsamı   TSV542 İngilizce Tasavvuf Metinleri dersi ve seminerler kapsamında Carl W. Ernst, “Tasavvuf Çalışmalarında Yöntem” Sachiko Murata, “Çincede İslâm Düşüncesi” William C. Chittick, “Tasavvuf Teorisinde Esmâ-i Hüsnâ” James Morris, “Fütûhat-ı Mekkiye Okumaları” Mahmud Erol Kılıç, Osmanlıda İbn Arabi Şârihleri Cangüzel Güner Zülfikar, Osmanlı Tasavvuf Kurumları   Arapça ve Osmanlı Türkçesi Tasavvuf Metinleri Yakın Okuma Dersleri James Morris, İbn Arabi'nin  Fütûhat-ı Mekkiye'sinden Okumalar Emine Yeniterzi, Osmanlı Tasavvuf Metinleri Cangüzel Güner Zülfikar, Osmanlı Tasavvuf Metinleri Muhammed Bedirhan, Osmanlı Tasavvuf Metinleri   Halka Açık Paneller Carl W. Ernst, Sachiko Murata, William C. Chittick, Cemalnur Sargut, Mahmud Erol Kılıç
Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, Kerim Vakfı’nın destekleriyle tasavvuf çalışmaları konusunda yoğunlaştırılmış uluslararası yaz okulu düzenleyecek. Yaz Okulunda İslam araştırmaları alanında Carl W. Ernst, Sachiko Murata, William C. Chittick ve James Morris gibi dünyaca tanınmış isimler eğitim verecek.

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, 16-29 Temmuz 2018 tarihleri arasında Kerim Vakfı’nın destekleriyle Tasavvuf çalışmaları konusunda yoğunlaştırılmış uluslararası bir yaz okulu açacak.

 

Yaz okuluna yurt dışından Prof. Carl W. Ernst, Prof. Sachiko Murata, Prof. William C. Chittick, Prof. James Morris dersler vermek üzere davet edildi. Program Prof. Dr. Emine Yeniterzi, Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç, Dr. Öğr. Üyesi Cangüzel Güner Zülfikar ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Bedirhan’ın da yer aldığı geniş bir uzman kadrosuyla gerçekleştirilecek.

 

Halka açık paneller gerçekleştirilecek

 

Çeşitli eğitim katmanlarını içeren program kapsamında TSV542 İngilizce Tasavvuf Metinleri lisansüstü dersi, tasavvuf araştırmaları konularında seminerler, Arapça ve Osmanlı Türkçesi tasavvuf metinleri yakın okuma grup çalışmaları ve halka açık paneller gerçekleştirilecek.

 

Yaz okulu programı ders içerikleri doğrultusunda, Süleymaniye Kütüphanesi ve Başbakanlık Osmanlı Arşivlerinde metin incelemeleri yapılacak. Programda ayrıca tarihî mekânlara ziyaretler ve sinema okumaları da yer alacak. 

 

Programın dili İngilizce

 

Programın dili İngilizce olmakla birlikte lisansüstü dersler, seminerler ve halka açık paneller İngilizceden Türkçeye simultane tercüme desteğiyle gerçekleştirilecek.

 

Üsküdar Üniversitesi Yaz Okuluna İstanbul dışından ve yurt dışından katılacak öğrenciler için ücretsiz konaklama imkânı sağlanacak.

 

Programa Türkiye ve yurtdışından lisansüstü öğrenciler, tasavvuf alanında çalışan araştırmacılar ve konuyla ilgilenenler 25 Haziran 2018 tarihine kadar müracaat edebileceklerdir.

 

Yaz Okuluna hakkında ayrıntılı bilgi ve başvuru için: http://tasavvuf.uskudar.edu.tr/tr/duyuru/190/uluslararasi-tasavvuf-arastirmalari-yaz-okulu-basvuru-ve-kayit-duyurusu

 

 

Yaz Okulu Kapsamı

 

TSV542 İngilizce Tasavvuf Metinleri dersi ve seminerler kapsamında

Carl W. Ernst, “Tasavvuf Çalışmalarında Yöntem”

Sachiko Murata, “Çincede İslâm Düşüncesi”

William C. Chittick, “Tasavvuf Teorisinde Esmâ-i Hüsnâ”

James Morris, “Fütûhat-ı Mekkiye Okumaları”

Mahmud Erol Kılıç, Osmanlıda İbn Arabi Şârihleri

Cangüzel Güner Zülfikar, Osmanlı Tasavvuf Kurumları

 

Arapça ve Osmanlı Türkçesi Tasavvuf Metinleri Yakın Okuma Dersleri

James Morris, İbn Arabi'nin  Fütûhat-ı Mekkiye'sinden Okumalar

Emine Yeniterzi, Osmanlı Tasavvuf Metinleri

Cangüzel Güner Zülfikar, Osmanlı Tasavvuf Metinleri

Muhammed Bedirhan, Osmanlı Tasavvuf Metinleri

 

Halka Açık Paneller

Carl W. Ernst, Sachiko Murata, William C. Chittick, Cemalnur Sargut, Mahmud Erol Kılıç

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.