VİRÜSSAVAR BİTKİ ÇAYLARI

SAĞLIK-YAŞAM 28.02.2020 - 11:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2213+ kez okundu.
 

VİRÜSSAVAR BİTKİ ÇAYLARI

Serhat Koran virüslere karşı iki ayrı bitkisel çay tarifi verdi. Bunlardan ilki zencefilli, ıhlamurlu adaçayı.. Malzemelerimiz şöyle: 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil, çeyrek limon 1 tutam ıhlamur, 1 yemek kaşığı bal , 1 su bardağı su, 1 tutam adaçayı. Zencefil, adaçayı ve ıhlamuru kaynamış suda iki dakika demleyin. Üzerine bal ilave edin. Çerek limonu çayın üzerine sıkın ve kabuğunu çayın içine atın. 2 dk sonra tüketmeye başlayabilirsiniz. İkinci çayımız ise rezeneli elmalı karanfilli çay... Malzemelerimiz şöyle: * 11 yemek kaşığı kadar rezene * 2 yemek kaşığı kuşburnu * 2-3 yemek kaşığı ıhlamur * 1 yemek kaşığı adaçayı * 1 adet kabuk tarçın * 3 tane karanfil * Yarım elmanın kabuğu * 2 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil * 1 yemek kaşığı hibisküs Malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Kaynamış ve 1 dk beklemiş bir bardak suyun içine bu karışımdan 1 tatlı kaşığı koyun ve bardağın üstünü kapatarak 5 dakika demleyin.Daha sonra süzerek 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek tüketebilirsiniz.

Serhat Koran virüslere karşı iki ayrı bitkisel çay tarifi verdi. Bunlardan ilki zencefilli, ıhlamurlu adaçayı..
Malzemelerimiz şöyle:
1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil, çeyrek limon 1 tutam ıhlamur, 1 yemek kaşığı bal , 1 su bardağı su, 1 tutam adaçayı.
Zencefil, adaçayı ve ıhlamuru kaynamış suda iki dakika demleyin. Üzerine bal ilave edin. Çerek limonu çayın üzerine sıkın ve kabuğunu çayın içine atın. 2 dk sonra tüketmeye başlayabilirsiniz. İkinci çayımız ise rezeneli elmalı karanfilli çay... Malzemelerimiz şöyle:
* 11 yemek kaşığı kadar rezene
* 2 yemek kaşığı kuşburnu
* 2-3 yemek kaşığı ıhlamur
* 1 yemek kaşığı adaçayı
* 1 adet kabuk tarçın
* 3 tane karanfil
* Yarım elmanın kabuğu
* 2 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil
* 1 yemek kaşığı hibisküs
Malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Kaynamış ve 1 dk beklemiş bir bardak suyun içine bu karışımdan 1 tatlı kaşığı koyun ve bardağın üstünü kapatarak 5 dakika demleyin.Daha sonra süzerek 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek tüketebilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.