YAŞASIN ÇOCUKLAR!

GÜNDEM 20.11.2019 - 17:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1467+ kez okundu.
 

YAŞASIN ÇOCUKLAR!

CHP Adana milletvekili Ayhan Barut, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde toplumsal olaylar, savaşlar, hak ihlalleri gibi olumsuzluklardan etkilenen toplumun en zayıf kesimi çocukları Meclis’e taşıdı.
    Sanayi, tarım, tekstil gibi hemen hemen bütün sektörlerde çalıştırılan ya da çalışmak zorunda kalan çocuklar, yasaların uygulanamayışı veya suiistimal edilmesi sebebiyle mağdur ediliyor.  GELECEKLERİNİ KARARTMAYALIM  CHP Adana milletvekili Ayhan Barut, eğitimden sağlığa, barınmadan gıdaya çocukların korunup gözetilmesini ve sorunlarının çözümü için Meclis'i göreve çağırdı. Çocuk işçiliğine dikkat çeken Barut, onlara daha adil ve güvenli bir dünya oluşturulması gerektiğini belirterek, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın geleceğini karartmayalım" dedi. ERKEN YAŞTA ÇALIŞMA GELİŞİMLERİNİ ETKİLİYOR Çalışan çocukların eğitim öğretim imkanlarından da faydalanamadıklarına dikkat Barut, erken yaştaki çalışma hayatının gelişimlerini olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Barut, “Türkiye’de çocuk işçi oranları diğer ülkelere göre bir hayli yüksektir. Bu oran işsizlik, ailelerin ekonomik, sosyo-kültürel, eğitim durumu ve refah seviyeleriyle orantılı olarak değişiyor” diye konuştu.
CHP Adana milletvekili Ayhan Barut, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde toplumsal olaylar, savaşlar, hak ihlalleri gibi olumsuzluklardan etkilenen toplumun en zayıf kesimi çocukları Meclis’e taşıdı.

 

 

Sanayi, tarım, tekstil gibi hemen hemen bütün sektörlerde çalıştırılan ya da çalışmak zorunda kalan çocuklar, yasaların uygulanamayışı veya suiistimal edilmesi sebebiyle mağdur ediliyor. 
GELECEKLERİNİ KARARTMAYALIM 
CHP Adana milletvekili Ayhan Barut, eğitimden sağlığa, barınmadan gıdaya çocukların korunup gözetilmesini ve sorunlarının çözümü için Meclis'i göreve çağırdı. Çocuk işçiliğine dikkat çeken Barut, onlara daha adil ve güvenli bir dünya oluşturulması gerektiğini belirterek, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın geleceğini karartmayalım" dedi.
ERKEN YAŞTA ÇALIŞMA GELİŞİMLERİNİ ETKİLİYOR

Çalışan çocukların eğitim öğretim imkanlarından da faydalanamadıklarına dikkat Barut, erken yaştaki çalışma hayatının gelişimlerini olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Barut, “Türkiye’de çocuk işçi oranları diğer ülkelere göre bir hayli yüksektir. Bu oran işsizlik, ailelerin ekonomik, sosyo-kültürel, eğitim durumu ve refah seviyeleriyle orantılı olarak değişiyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.