Yılmaz: Devlet kadını korumadı

GÜNDEM 25.11.2019 - 16:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1573+ kez okundu.
 

Yılmaz: Devlet kadını korumadı

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, kadına yönelik şiddetin artarak devam ettiğini  belirterek, “10 ayda 383 kadın öldürüldü. Cinayetler kadınların en yakınları tarafından işlendi. Yani devlet kadını korumadı. İşte bu yüzden kadın cinayetleri politiktir”  dedi.   Yılmaz, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesi tarihi taş binası önünde yapılan basın açıklamasında konuştu. Açıklamaya, Adana milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Burhanettin Bulut, İl Başkanvekili Hacı Karaaslan, partililer ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.   Yılmaz, kadınların uğradıkları şiddete karşı susmayacağını, mücadeleden ve kazanımlarından vazgeçmeyeceğini dile getirerek, kadına yönelik şiddetin son bulması için yetkililere çağrıda bulundu. Yılmaz, şunları kaydetti: “Şiddetin son bulması için, 6284 sayılı koruma kanunu ve İstanbul Sözleşmesi’nin tam olarak uygulanmasını, iyi hal indirimlerine son verilmesini, sığınma evlerinin sayısının artırılmasını, ücretsiz danışmanlık, psikolojik ve tıbbi destek ile yasal yardımın yapılmasını, kadın istihdamını artırmak için güvenceli istihdam olanakları yaratılmasını, kadınların işe alım ve yükselmelerinde cinsiyetçi politikalardan vazgeçilmesini, kadın – erkek arasında yaşanan ücret eşitsizliğinin giderilmesini, medyanın, kadın ve çocuklara yönelik şiddeti bir malzeme olarak kullanmaktan vazgeçilmesini talep ediyoruz. Kısacası biz yaşamak istiyoruz!”

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, kadına yönelik şiddetin artarak devam ettiğini  belirterek, “10 ayda 383 kadın öldürüldü. Cinayetler kadınların en yakınları tarafından işlendi. Yani devlet kadını korumadı. İşte bu yüzden kadın cinayetleri politiktir”  dedi.

 

Yılmaz, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesi tarihi taş binası önünde yapılan basın açıklamasında konuştu. Açıklamaya, Adana milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Burhanettin Bulut, İl Başkanvekili Hacı Karaaslan, partililer ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

Yılmaz, kadınların uğradıkları şiddete karşı susmayacağını, mücadeleden ve kazanımlarından vazgeçmeyeceğini dile getirerek, kadına yönelik şiddetin son bulması için yetkililere çağrıda bulundu. Yılmaz, şunları kaydetti: “Şiddetin son bulması için, 6284 sayılı koruma kanunu ve İstanbul Sözleşmesi’nin tam olarak uygulanmasını, iyi hal indirimlerine son verilmesini, sığınma evlerinin sayısının artırılmasını, ücretsiz danışmanlık, psikolojik ve tıbbi destek ile yasal yardımın yapılmasını, kadın istihdamını artırmak için güvenceli istihdam olanakları yaratılmasını, kadınların işe alım ve yükselmelerinde cinsiyetçi politikalardan vazgeçilmesini, kadın – erkek arasında yaşanan ücret eşitsizliğinin giderilmesini, medyanın, kadın ve çocuklara yönelik şiddeti bir malzeme olarak kullanmaktan vazgeçilmesini talep ediyoruz. Kısacası biz yaşamak istiyoruz!”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.