“Yüreğir en az hizmet alan ilçelerden biridir”

GÜNDEM 10.12.2018 - 17:40, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1774+ kez okundu.
 

“Yüreğir en az hizmet alan ilçelerden biridir”

  KESK’e bağlı Eğitim-Sen’in Eski Genel Başkanı ve Yüreğir Belediye Başkan Aday Adayı Kamuran Karaca, “Yüreğir, belediye hizmetleri noktasında en az hizmet alan ilçelerden biridir” dedi.  BEKLENTİLER GERÇEKLEŞMEDİ Yüreğirli’nin beklentisinin hiç bir alanda karşılanmadığını savunan Kamuran Karaca, “Yüreğir halen bir köy görüntüsü içinde ve kentleşmenin gerçekleştirilmediği bir ilçedir” diye konuştu.  DÖNÜŞÜME EN ÇOK İHTİYACI OLAN İLÇE  Kentsel dönüşüme en fazla Yüreğir’in ihtiyacı olduğunu vurgulayan Karaca, şöyle devam etti: “Yüreğir’in dokusunu koruyan bir dönüşüm yapacağız. Yerinde dönüşüm denilen uygulamalardan uzak duracağız. 3 katlı binaları yıkıp 10-20 katlık bina dikerek dönüşüm olmaz. Örneğin Çankaya’daki dönüşümü örnek alacağız. Semt semt dönüşüm uygulaması yapacağız. Bunu yaparken mahalle sakinlerinin görüşünü alacağız ve onlarla birlikte hareket edeceğiz. Bu arada Yüreğir’de kadın ve gençler arasında en büyük sorunların başında işsizlik ve yoksulluk geliyor. Bu nedenle tarım ve sanayi alanlarını değerlendireceğiz. İstihdam projelerini hayata geçireceğiz. Yüreğir’de uyuşturucu belası da var. Gençlerin spor, sanat ve iş hayatıyla buluşturacağız ve bir yönüyle bu sorunu da aşıp gençlerimizi kurtaracağız.” PROJELERİMİZ HAZIR Tüm şehirde olduğu gibi, engellilerin Yüreğir’de de göz ardı edildiğini söyleyen Kamuran Karaca, onları iş ve sosyal yaşamla buluşturacak projelerinin hazır olduğunu dile getirdi.  Evlerin temel direği olan düşük gelirli ve ihtiyaç sahibi kadınlara sadece meslek edindirme kursu vermenin yeterli olmadığını kaydeden Karaca, “Onları üretim yapabilecek donanıma kavuşturacağız” dedi. Yüreğir’in kültürel ve sanatsal etkinlik kapsamında bile kentten dışlandığını savunan Karaca, “Farklı kültürlerden oluşan Yüreğirli’yi kültür ve sanat faaliyetleriyle buluşturacağız. Bütün bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için sosyal, halkçı belediyecilik felsefesiyle karar alma süreçlerinde mahalle meclisleriyle çalışacağız. Açık ve şeffaf belediyeciliği hayata geçireceğiz.”

 

KESK’e bağlı Eğitim-Sen’in Eski Genel Başkanı ve Yüreğir Belediye Başkan Aday Adayı Kamuran Karaca, “Yüreğir, belediye hizmetleri noktasında en az hizmet alan ilçelerden biridir” dedi. 
BEKLENTİLER GERÇEKLEŞMEDİ
Yüreğirli’nin beklentisinin hiç bir alanda karşılanmadığını savunan Kamuran Karaca, “Yüreğir halen bir köy görüntüsü içinde ve kentleşmenin gerçekleştirilmediği bir ilçedir” diye konuştu. 
DÖNÜŞÜME EN ÇOK İHTİYACI OLAN İLÇE 
Kentsel dönüşüme en fazla Yüreğir’in ihtiyacı olduğunu vurgulayan Karaca, şöyle devam etti:
“Yüreğir’in dokusunu koruyan bir dönüşüm yapacağız. Yerinde dönüşüm denilen uygulamalardan uzak duracağız. 3 katlı binaları yıkıp 10-20 katlık bina dikerek dönüşüm olmaz. Örneğin Çankaya’daki dönüşümü örnek alacağız. Semt semt dönüşüm uygulaması yapacağız. Bunu yaparken mahalle sakinlerinin görüşünü alacağız ve onlarla birlikte hareket edeceğiz. Bu arada Yüreğir’de kadın ve gençler arasında en büyük sorunların başında işsizlik ve yoksulluk geliyor. Bu nedenle tarım ve sanayi alanlarını değerlendireceğiz. İstihdam projelerini hayata geçireceğiz. Yüreğir’de uyuşturucu belası da var. Gençlerin spor, sanat ve iş hayatıyla buluşturacağız ve bir yönüyle bu sorunu da aşıp gençlerimizi kurtaracağız.”
PROJELERİMİZ HAZIR
Tüm şehirde olduğu gibi, engellilerin Yüreğir’de de göz ardı edildiğini söyleyen Kamuran Karaca, onları iş ve sosyal yaşamla buluşturacak projelerinin hazır olduğunu dile getirdi. 
Evlerin temel direği olan düşük gelirli ve ihtiyaç sahibi kadınlara sadece meslek edindirme kursu vermenin yeterli olmadığını kaydeden Karaca, “Onları üretim yapabilecek donanıma kavuşturacağız” dedi.
Yüreğir’in kültürel ve sanatsal etkinlik kapsamında bile kentten dışlandığını savunan Karaca, “Farklı kültürlerden oluşan Yüreğirli’yi kültür ve sanat faaliyetleriyle buluşturacağız. Bütün bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için sosyal, halkçı belediyecilik felsefesiyle karar alma süreçlerinde mahalle meclisleriyle çalışacağız. Açık ve şeffaf belediyeciliği hayata geçireceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.