"Zombi gelin" koronavirüse yakalandı

DÜNYA 17.04.2020 - 10:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1984+ kez okundu.
 

"Zombi gelin" koronavirüse yakalandı

Sosyal medyada aşırı makyajlı ve filtreli fotoğraflarını paylaşarak şöhrete kavuşan Fatemeh Khisvand'ın Îran'da tutulduğu cezaevinde koeonavirüse yakalandığı açıklandı. Instagram'da Sahar Tabar lakabını kullanan 22 yaşındaki genç kadın Ekim ayından beri "Şiddeti, zinayı övmek ve gençleri yanlış yönlendirmek" suçlamalarıyla cezaevinde tutuluyordu.Konuyla ilgili açıklamayı; ABD merkezli, İnsan Hakları Merkezi isimli kuruluş yaptı. Kuruluş adına açıklama yapan avukat Payam Derafshan, "Bu genç kadının, cezasının uzatılmasına ve hapisten çıkarak tedavi olmasına engel olunmasını kabul etmiyoruz" dedi. Hapishane yetkililerinin bu iddiayı yalanladığını söyleyen Derafshan, "Fakat hapishane içerisinden aldığım birçok kaynak bana o koğuşta çok sayıda Kovid-19 hastasının olduğunu söyledi. Yetkililere çağrımız hasta olanları hapishaneden çıkarmaları yönündedir" ifadesini kullandı.

Sosyal medyada aşırı makyajlı ve filtreli fotoğraflarını paylaşarak şöhrete kavuşan Fatemeh Khisvand'ın Îran'da tutulduğu cezaevinde koeonavirüse yakalandığı açıklandı. Instagram'da Sahar Tabar lakabını kullanan 22 yaşındaki genç kadın Ekim ayından beri "Şiddeti, zinayı övmek ve gençleri yanlış yönlendirmek" suçlamalarıyla cezaevinde tutuluyordu.Konuyla ilgili açıklamayı; ABD merkezli, İnsan Hakları Merkezi isimli kuruluş yaptı. Kuruluş adına açıklama yapan avukat Payam Derafshan, "Bu genç kadının, cezasının uzatılmasına ve hapisten çıkarak tedavi olmasına engel olunmasını kabul etmiyoruz" dedi.

Hapishane yetkililerinin bu iddiayı yalanladığını söyleyen Derafshan, "Fakat hapishane içerisinden aldığım birçok kaynak bana o koğuşta çok sayıda Kovid-19 hastasının olduğunu söyledi. Yetkililere çağrımız hasta olanları hapishaneden çıkarmaları yönündedir" ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.