"1 MAYIS'TA ANAYASA'YA GEÇİT YOK"

GÜNDEM 01.05.2024 - 13:56, Güncelleme: 01.05.2024 - 13:56 1506 kez okundu.
 

"1 MAYIS'TA ANAYASA'YA GEÇİT YOK"

1 Mayıs Kutlamalarına Biber Gazı, Gözaltı ve Plastik Mermiler Gölge Düşürdü: Polislerin "Süpürün" Tabiri Tepki Çekti!
İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, Taksim Meydanı'na girişlerin engellenmesi ve sıkı güvenlik önlemleri altında başladı. Polis, Bozdoğan Kemeri'nden Taksim'e yürümek isteyen gruplara müdahale etti, plastik mermi ve biber gazı kullandı. 1 Mayıs Tertip Komitesi, programı sonlandırdı. Polislerin, Taksim Meydanı'ndaki halka yönelik "süpürün" tabirini kullandığı iddia edildi ve bu durum tepkiyle karşılandı. DİSK ve KESK'in de aralarında bulunduğu sendikalar, Taksim'den vazgeçerek Saraçhane'de toplanmaya başladı. Polis, Taksim'e yürümek isteyen gruplara plastik mermi ve biber gazıyla müdahale etti. İstanbul Valiliği, yaklaşık 42 bin polisin görev yaptığını duyurdu. "MİLLETLE DEVLET KARŞI KARŞIYA GELİRSE DEVLET KAYBEDER" Taksim'e doğru yürümek isteyen gruplara polis Barbaros Bulvarı'nda müdahale etti, Halkın Kurtuluş Partisi üyelerinden 30 kişi gözaltına alındı. DİSK korteji ve sendikalar, Unkapanı'nda polis barikatına biber gazı ile müdahaleyle karşılaştı. Saraçhane Meydanı'nda DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "1 Mayıs'ın simgesi Taksim Meydanı. O yüzden bu yıl Anayasa Mahkemesi kararına da dayanarak 1 Mayıs'ta Taksim'de olma irademizi ortaya koyduk." dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Hedef Taksim Meydanı'dır. Devletin kaymakamı, valisi, emniyet müdürü milletin karşısına dikilirse, milletle devlet karşı karşıya gelirse, devlet kaybeder" şeklinde konuştu. ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR Saraçhane Meydanı'nda toplanan gruplar Bozdoğan Kemeri'ne doğru yürümek istedi. Ancak polis müdahale etti ve plastik mermiyle biber gazı kullandı. DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TDD'den oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi'nin programı sonlandırdığı bildirildi. İstanbul'da gözaltına alınanların sayısı artarken, Taksim'e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalelerine devam edildi. Beşiktaş'ta toplanan kitleye çevik kuvvet polisleri müdahale etti ve çok sayıda gözaltı gerçekleşti. İstiklal Caddesi'nde yürümek isteyen bir grup ise polis tarafından durdurularak gözaltına alındı. 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutlamak için yasaklanan Taksim Meydanı'na yürümek isteyenler, sıkı güvenlik önlemleri altında Saraçhane'de toplandı. Unkapanı kemerlerinde çevik kuvvet ekipleri, panzerlerle araç ve yaya trafiğine yolu kapattı.
1 Mayıs Kutlamalarına Biber Gazı, Gözaltı ve Plastik Mermiler Gölge Düşürdü: Polislerin "Süpürün" Tabiri Tepki Çekti!

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, Taksim Meydanı'na girişlerin engellenmesi ve sıkı güvenlik önlemleri altında başladı. Polis, Bozdoğan Kemeri'nden Taksim'e yürümek isteyen gruplara müdahale etti, plastik mermi ve biber gazı kullandı. 1 Mayıs Tertip Komitesi, programı sonlandırdı. Polislerin, Taksim Meydanı'ndaki halka yönelik "süpürün" tabirini kullandığı iddia edildi ve bu durum tepkiyle karşılandı. DİSK ve KESK'in de aralarında bulunduğu sendikalar, Taksim'den vazgeçerek Saraçhane'de toplanmaya başladı. Polis, Taksim'e yürümek isteyen gruplara plastik mermi ve biber gazıyla müdahale etti. İstanbul Valiliği, yaklaşık 42 bin polisin görev yaptığını duyurdu.

"MİLLETLE DEVLET KARŞI KARŞIYA GELİRSE DEVLET KAYBEDER"

Taksim'e doğru yürümek isteyen gruplara polis Barbaros Bulvarı'nda müdahale etti, Halkın Kurtuluş Partisi üyelerinden 30 kişi gözaltına alındı. DİSK korteji ve sendikalar, Unkapanı'nda polis barikatına biber gazı ile müdahaleyle karşılaştı. Saraçhane Meydanı'nda DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "1 Mayıs'ın simgesi Taksim Meydanı. O yüzden bu yıl Anayasa Mahkemesi kararına da dayanarak 1 Mayıs'ta Taksim'de olma irademizi ortaya koyduk." dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Hedef Taksim Meydanı'dır. Devletin kaymakamı, valisi, emniyet müdürü milletin karşısına dikilirse, milletle devlet karşı karşıya gelirse, devlet kaybeder" şeklinde konuştu.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Saraçhane Meydanı'nda toplanan gruplar Bozdoğan Kemeri'ne doğru yürümek istedi. Ancak polis müdahale etti ve plastik mermiyle biber gazı kullandı. DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TDD'den oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi'nin programı sonlandırdığı bildirildi. İstanbul'da gözaltına alınanların sayısı artarken, Taksim'e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalelerine devam edildi. Beşiktaş'ta toplanan kitleye çevik kuvvet polisleri müdahale etti ve çok sayıda gözaltı gerçekleşti. İstiklal Caddesi'nde yürümek isteyen bir grup ise polis tarafından durdurularak gözaltına alındı. 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutlamak için yasaklanan Taksim Meydanı'na yürümek isteyenler, sıkı güvenlik önlemleri altında Saraçhane'de toplandı. Unkapanı kemerlerinde çevik kuvvet ekipleri, panzerlerle araç ve yaya trafiğine yolu kapattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.