"100 İŞÇİDEN 95'İ SENDİKAL HAKLARINI KULLANAMIYOR"

GÜNDEM 24.04.2024 - 15:24, Güncelleme: 24.04.2024 - 16:05 1819 kez okundu.
 

"100 İŞÇİDEN 95'İ SENDİKAL HAKLARINI KULLANAMIYOR"

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu: "Sendikal Haklarda Engeller Var, İşsizlik Artıyor"
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, özel sektörde çalışanların sendikal haklarını kullanamadığını ve her 100 işçiden 95'inin sendikal haklarını kullanamadığını belirtti. Türkiye'de her evde üniversite mezunu bir işsiz bulunduğunu dile getiren Çerkezoğlu, işverenlerin "ara eleman bulamıyoruz" yakınmasının gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Ekonomik krizde, yüksek enflasyon ortamında bir gencin iş bulamamasının normal olmadığını vurguladı. Çerkezoğlu, Türkiye'de yaşanan ağır ekonomik tablonun daha da kötüye gideceğini ve iktidarın bu konuda frene basmak yerine vitesi büyüteceğini söyledi.  "TÜRKİYE EN KÖTÜ 10 ÜLKE ARASINDA" Yerel seçimlerin ardından DİSK'in büyüme sürecine girdiğini belirten Çerkezoğlu, çalışma ve taleplerini daha gür sesle haykırmak için yeni olanaklar doğduğunu ifade etti.Ülkede asgari ücretin ortalama ücret haline geldiğine dikkat çeken Çerkezoğlu, tüm çalışanların asgari ücretle çalışması ve emeklilerin Hazine'den tamamlama sistemiyle çalışması istendiğini belirtti. Sendikalaşma oranının düşüklüğüne dikkat çeken Çerkezoğlu, özel sektörde çalışan her 100 işçiden 95'inin sendikal haklarını kullanamadığını vurguladı. Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu'nun raporuna göre Türkiye'nin kesintisiz sendikal haklar konusunda en kötü 10 ülke arasında olduğunu belirtti.  "HER EVDE BİR İŞSİZ VAR" Çerkezoğlu, bu yıl 1 Mayıs'ı da örgütlerken iş yerlerinde ve alanlarda ortak mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti. Beyaz yaka çalışanların örgütlenmesi için özel bir gündemle çalışacaklarını ve yeni sendikal stratejiler geliştireceklerini belirtti.Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması gerektiğini vurgulayarak, her işçinin Taksim'de olma hakkı olduğunu belirtti. İşsizlik sorununa dikkat çeken Çerkezoğlu, her evde üniversite mezunu bir işsiz olduğunu ifade etti. İşverenlerin "yetişmiş eleman bulamıyoruz" yakınmasının gerçeği yansıtmadığını ve işsizlik sorununun ciddiyetini vurguladı. "KAMU İŞÇİ HAKLARI KONUSUNDA SESSİZ" Önümüzdeki dönemin daha zorlu olacağını belirten Çerkezoğlu, sermayenin talepleri doğrultusunda işçi haklarının daha da sınırlandırılacağını ifade etti. Kamunun işçi hakları konusundaki sessizliğine değinen Çerkezoğlu, işçilerin sendikalaşmasının önünde engeller olduğunu ve sendikalı olmanın işten çıkarılmayla özdeşleştirildiğini belirtti. Kamunun işçi haklarını koruması gerektiğini vurgulayan Çerkezoğlu, işverenin baskıcı tutumuna karşı mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.
DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu: "Sendikal Haklarda Engeller Var, İşsizlik Artıyor"

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, özel sektörde çalışanların sendikal haklarını kullanamadığını ve her 100 işçiden 95'inin sendikal haklarını kullanamadığını belirtti. Türkiye'de her evde üniversite mezunu bir işsiz bulunduğunu dile getiren Çerkezoğlu, işverenlerin "ara eleman bulamıyoruz" yakınmasının gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Ekonomik krizde, yüksek enflasyon ortamında bir gencin iş bulamamasının normal olmadığını vurguladı. Çerkezoğlu, Türkiye'de yaşanan ağır ekonomik tablonun daha da kötüye gideceğini ve iktidarın bu konuda frene basmak yerine vitesi büyüteceğini söyledi. 

"TÜRKİYE EN KÖTÜ 10 ÜLKE ARASINDA"

Yerel seçimlerin ardından DİSK'in büyüme sürecine girdiğini belirten Çerkezoğlu, çalışma ve taleplerini daha gür sesle haykırmak için yeni olanaklar doğduğunu ifade etti.Ülkede asgari ücretin ortalama ücret haline geldiğine dikkat çeken Çerkezoğlu, tüm çalışanların asgari ücretle çalışması ve emeklilerin Hazine'den tamamlama sistemiyle çalışması istendiğini belirtti. Sendikalaşma oranının düşüklüğüne dikkat çeken Çerkezoğlu, özel sektörde çalışan her 100 işçiden 95'inin sendikal haklarını kullanamadığını vurguladı. Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu'nun raporuna göre Türkiye'nin kesintisiz sendikal haklar konusunda en kötü 10 ülke arasında olduğunu belirtti. 

"HER EVDE BİR İŞSİZ VAR"

Çerkezoğlu, bu yıl 1 Mayıs'ı da örgütlerken iş yerlerinde ve alanlarda ortak mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti. Beyaz yaka çalışanların örgütlenmesi için özel bir gündemle çalışacaklarını ve yeni sendikal stratejiler geliştireceklerini belirtti.Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması gerektiğini vurgulayarak, her işçinin Taksim'de olma hakkı olduğunu belirtti. İşsizlik sorununa dikkat çeken Çerkezoğlu, her evde üniversite mezunu bir işsiz olduğunu ifade etti. İşverenlerin "yetişmiş eleman bulamıyoruz" yakınmasının gerçeği yansıtmadığını ve işsizlik sorununun ciddiyetini vurguladı.


"KAMU İŞÇİ HAKLARI KONUSUNDA SESSİZ"

Önümüzdeki dönemin daha zorlu olacağını belirten Çerkezoğlu, sermayenin talepleri doğrultusunda işçi haklarının daha da sınırlandırılacağını ifade etti. Kamunun işçi hakları konusundaki sessizliğine değinen Çerkezoğlu, işçilerin sendikalaşmasının önünde engeller olduğunu ve sendikalı olmanın işten çıkarılmayla özdeşleştirildiğini belirtti. Kamunun işçi haklarını koruması gerektiğini vurgulayan Çerkezoğlu, işverenin baskıcı tutumuna karşı mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.