AÇIKTA KALAN OLMAYACAK!

EĞİTİM 08.09.2022 - 18:14, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1600+ kez okundu.
 

AÇIKTA KALAN OLMAYACAK!

Adana’daki iki üniversitede 55 bine yakın genç, öğrenim görecek. Kapasitesi 12 bin olan yurtlar için Bakan Kasapoğlu, söz verdi:
Gazetemiz Egemen’in 22 Ağustos’ta gündeme taşıdığı “55 bin üniversitelinin 12 binine yurt var!” başlıklı habere açıklama geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurtlara başvuran tüm üniversite öğrencilerinin yerleştirilerek rekor kırıldığı bildirdi.    Kasapoğlu, bu yıl yurt kapasitesinin yüzde 100 arttığını kaydederek, Cumhuriyet tarihinin en büyük kapasitesine ulaştıklarını anlattı. Kasapoğlu, “Yıllık bazda en fazla talebi almamıza rağmen birinci faz yerleştirmemizde tarihimizin en yüksek yerleştirme oranını gerçekleştirdik” dedi.    Bakan Kasapoğlu, Adana’da 2002’de 4 olan yurt sayısının bu yıl 9’a çıkarıldığını anımsatarak, 4 bin 247 olan kapasitenin ise 11 bin 654’e yükseldiğini bildirdi. Yurtlarda 6 bin 552 kız 11 bin 654 kişi barınabiliyor. Bakan, “Başvuruda bulunan hiçbir öğrenci açıkta kalmayacak” dedi.
Adana’daki iki üniversitede 55 bine yakın genç, öğrenim görecek. Kapasitesi 12 bin olan yurtlar için Bakan Kasapoğlu, söz verdi:

Gazetemiz Egemen’in 22 Ağustos’ta gündeme taşıdığı “55 bin üniversitelinin 12 binine yurt var!” başlıklı habere açıklama geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurtlara başvuran tüm üniversite öğrencilerinin yerleştirilerek rekor kırıldığı bildirdi. 

 

Kasapoğlu, bu yıl yurt kapasitesinin yüzde 100 arttığını kaydederek, Cumhuriyet tarihinin en büyük kapasitesine ulaştıklarını anlattı. Kasapoğlu, “Yıllık bazda en fazla talebi almamıza rağmen birinci faz yerleştirmemizde tarihimizin en yüksek yerleştirme oranını gerçekleştirdik” dedi. 

 

Bakan Kasapoğlu, Adana’da 2002’de 4 olan yurt sayısının bu yıl 9’a çıkarıldığını anımsatarak, 4 bin 247 olan kapasitenin ise 11 bin 654’e yükseldiğini bildirdi. Yurtlarda 6 bin 552 kız 11 bin 654 kişi barınabiliyor. Bakan, “Başvuruda bulunan hiçbir öğrenci açıkta kalmayacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.