"ADANA'DA BİN TÜRKİYE GENELİNDE 40 BİN ETKİNLİK"

GÜNDEM 15.04.2024 - 10:52, Güncelleme: 15.04.2024 - 10:52 690+ kez okundu.
 

"ADANA'DA BİN TÜRKİYE GENELİNDE 40 BİN ETKİNLİK"

"Türkiye Kültür Yolu Festivali İle Binlerce Sanatçıyla Ülkenin Her Köşesine Sanatın Rengi Yansıyacak"
"ŞEHİRLERİN MARKALAŞMASI SAĞLANACAK" Türkiye'nin kültürel zenginliğini sergilemek ve yaymak amacıyla düzenlenecek olan Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin startı Adana'da verildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adana'da bin, Türkiye genelinde 40 bin sanatçının etkinlikler düzenleyeceğini belirtti. Bakan Ersoy, festivalin amacının her yaş ve her kesimden insanın sanata ulaşmasını sağlamak olduğunu vurguladı. Festivalle şehirlerin markalaşmasını sağlayarak, kültür ve sanata destek verdiklerini ifade etti. Festival, 13 Nisan'dan itibaren 10 Kasım'a kadar ülkenin dört bir yanında 16 farklı şehirde gerçekleşecek. Anadolu'nun her köşesinden gelen etkinliklerle, Türkiye'nin tarih ve kültür mirası görsel, işitsel ve duygusal açıdan zengin bir deneyim sunacak. "ÜLKEDE KÜLTÜR RÜZGARLARI ESECEK" Bakan Ersoy, yaptığı açıklamada, "Adana'da bin sanatçı, Türkiye genelinde 40 bin sanatçı katılacak. 8 ay boyunca 7 bine yakın etkinlik gerçekleşecek" dedi. Festivalin ilk durağı Adana'da düzenlenen 12'nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı oldu. 13-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenen karnaval, etkinliklerle başladı. Adana Müze Kompleksi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Ersoy, her sene katılımcı sayısının arttığını ve festivalin hedeflerine her geçen gün daha da yaklaştığını belirtti. "Bir bölgede, bir şehirde 4 sene önce başlattığımız kültür yolu yolculuğuna bugün Anadolu'nun 7 bölgesinde 16 şehirde devam ediyoruz" diyerek festivalin büyümesine dikkat çekti. "ULUSLARARASI ALANDA DAHA ÇOK YER ALACAĞIZ" Festival kapsamında düzenlenecek etkinlikler arasında Gaziantep'te Uluslararası Gastronomi Festivali, Konya'da Müzik Festivali, Nevşehir'de Balon Festivali gibi birçok etkinlik bulunuyor. Ersoy, festivalin son durağının Antalya olacağını açıkladı. Dijital etkinliklere de önem verdiklerini belirten Bakan Ersoy, "Atatürk Kültür Yolu'nda dijital performansını da karnaval sırasında sanatseverlerle buluşturmayı planlıyoruz" dedi. Festivalin dünyada en uzun süreli ve en fazla katılımcıya sahip olduğunu dile getiren Ersoy, uluslararası alanda daha fazla yer alacaklarını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konuşmasının ardından basın mensuplarıyla festival hakkında detaylı bir toplantı gerçekleştirdi.
"Türkiye Kültür Yolu Festivali İle Binlerce Sanatçıyla Ülkenin Her Köşesine Sanatın Rengi Yansıyacak"

"ŞEHİRLERİN MARKALAŞMASI SAĞLANACAK"

Türkiye'nin kültürel zenginliğini sergilemek ve yaymak amacıyla düzenlenecek olan Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin startı Adana'da verildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adana'da bin, Türkiye genelinde 40 bin sanatçının etkinlikler düzenleyeceğini belirtti. Bakan Ersoy, festivalin amacının her yaş ve her kesimden insanın sanata ulaşmasını sağlamak olduğunu vurguladı. Festivalle şehirlerin markalaşmasını sağlayarak, kültür ve sanata destek verdiklerini ifade etti. Festival, 13 Nisan'dan itibaren 10 Kasım'a kadar ülkenin dört bir yanında 16 farklı şehirde gerçekleşecek. Anadolu'nun her köşesinden gelen etkinliklerle, Türkiye'nin tarih ve kültür mirası görsel, işitsel ve duygusal açıdan zengin bir deneyim sunacak.

"ÜLKEDE KÜLTÜR RÜZGARLARI ESECEK"

Bakan Ersoy, yaptığı açıklamada, "Adana'da bin sanatçı, Türkiye genelinde 40 bin sanatçı katılacak. 8 ay boyunca 7 bine yakın etkinlik gerçekleşecek" dedi. Festivalin ilk durağı Adana'da düzenlenen 12'nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı oldu. 13-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenen karnaval, etkinliklerle başladı. Adana Müze Kompleksi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Ersoy, her sene katılımcı sayısının arttığını ve festivalin hedeflerine her geçen gün daha da yaklaştığını belirtti. "Bir bölgede, bir şehirde 4 sene önce başlattığımız kültür yolu yolculuğuna bugün Anadolu'nun 7 bölgesinde 16 şehirde devam ediyoruz" diyerek festivalin büyümesine dikkat çekti.

"ULUSLARARASI ALANDA DAHA ÇOK YER ALACAĞIZ"

Festival kapsamında düzenlenecek etkinlikler arasında Gaziantep'te Uluslararası Gastronomi Festivali, Konya'da Müzik Festivali, Nevşehir'de Balon Festivali gibi birçok etkinlik bulunuyor. Ersoy, festivalin son durağının Antalya olacağını açıkladı. Dijital etkinliklere de önem verdiklerini belirten Bakan Ersoy, "Atatürk Kültür Yolu'nda dijital performansını da karnaval sırasında sanatseverlerle buluşturmayı planlıyoruz" dedi. Festivalin dünyada en uzun süreli ve en fazla katılımcıya sahip olduğunu dile getiren Ersoy, uluslararası alanda daha fazla yer alacaklarını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konuşmasının ardından basın mensuplarıyla festival hakkında detaylı bir toplantı gerçekleştirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.