Adana’yı, Anadolu Kültür ve Kardeşlik Festivali heyecanı sardı

GÜNDEM 04.10.2023 - 12:12, Güncelleme: 04.10.2023 - 12:12 4231+ kez okundu.
 

Adana’yı, Anadolu Kültür ve Kardeşlik Festivali heyecanı sardı

Anadolu Türkmen Kardeşlik Kültürü Derneği yönetim ve üyeleri Selman-ı Park Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek ay sonunda yapılacak festival hakkında fikir alışverişinde bulundular.
Ekim ayının 27-28 ve 29. Günlerinde düzenlenecek olan Anadolu Kültür ve Kardeşlik Festivali’ne tüm Adanalıları davet eden Başkan Mekin Şahin, festivalin görkemli geçmesi için bir araya gelerek istişare ettiklerini ifade etti. Anadolu Türkmenler Kardeşlik Kültür Derneği isminin verilişine de değinen Başkan Şahin, “İsmin belirlenmesinde belli bir etnik algıyı ön plana çıkarma mantığının ötesinde Anadolu Kültürü, Anadolu’da yaşayan tüm kültürleri kapsayan bir mantığın, birlik, bütünlük ve beraberliği sağlayarak Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefinde olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin daha çağdaş bir katkı koymak için kurulduk” diyerek, yönetimi çok farklı etnik ve inançları olan dernek başkanlarının bir araya gelerek oluşturduklarını kaydetti. “YAPAMAZSINIZ DİYENLER, SONUCU GÖRDÜ” Festivalin Adana halkının sahipleneceğine inandığını belirten Başkan Mekin Şahin, ‘yapamazsınız’ diyenlerin çabalarıyla nasıl bir sonuç ortaya koyduklarını gördüklerine değindi. Geçen yıl yaptıkları şenlikteki coşkuyu görenlerin atmosferden etkilendiğini iddia eden Başkan Şahin, “Bu sebeple bu yıl şenlik ismi yerine Anadolu Türkmen Kardeşlik Festivali ismini koyduk. Buradaki amacımız bu festivali Portakal Çiçeği Festivali veya Lezzet Festivali gibi kurumsallaştırmaktır. Yanlış tanıtılan Türkmen kültürü gerçeğini bu festivalde gözler önüne serdik. Türkmen kültürü ötekileştirici bir kültür değil. Maalesef, Türkiye’nin üzerinde ciddi projeleri olanlarla birlikte Türkiye’de o projeyi uygulamak isteyenler Türkmen kültürünü kendi çıkarları doğrultusunda kullanarak bir ötekileştirme içerisindeler” şeklinde konuşarak, Anadolu’da yaşayan kültürlerle birlikte bir ve diri olmak istediklerini söyledi. “ANADOLU’DA BİRLİKTE YAŞIYORUZ” Devleti, bayrağı ve ülkeyi sevdiklerinn altını çizen Anadolu Türkmen Kardeşlik Kültürü Derneği Başkanı Mekin Şahin, “Bu ülkede yaşayan Türk’ün, Kürt’ün, Laz’ın, Çerkez’in ruhunu seviyoruz. Çünkü biz Anadolu’da birlikte yaşıyoruz. İşte bu kültürlerin öncülüğünde Anadolu Türkmen Kardeşlik Festivali’nin yerleşik bir hale gelmesini istiyoruz. Bu amaçla bu toplantımızı tertip ettik. Türkiye geneline yansıyan bu festivalimizi herkesle paylaşabilmemiz için hepimizin taşın altına elimizi değil, gövdemizi koymamız lazım. Bu bizim sorumluluğumuzdur. Bize emanet edilen ülkeye, bize emanet edilen kültürüne sahip çıkma zamanıdır” diye konuştu. Daha sonra, toplantıya katılan STK başkanları da görüşlerini belirterek gerekli desteği vereceklerini ifade ettiler.
Anadolu Türkmen Kardeşlik Kültürü Derneği yönetim ve üyeleri Selman-ı Park Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek ay sonunda yapılacak festival hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Ekim ayının 27-28 ve 29. Günlerinde düzenlenecek olan Anadolu Kültür ve Kardeşlik Festivali’ne tüm Adanalıları davet eden Başkan Mekin Şahin, festivalin görkemli geçmesi için bir araya gelerek istişare ettiklerini ifade etti.

Anadolu Türkmenler Kardeşlik Kültür Derneği isminin verilişine de değinen Başkan Şahin, “İsmin belirlenmesinde belli bir etnik algıyı ön plana çıkarma mantığının ötesinde Anadolu Kültürü, Anadolu’da yaşayan tüm kültürleri kapsayan bir mantığın, birlik, bütünlük ve beraberliği sağlayarak Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefinde olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin daha çağdaş bir katkı koymak için kurulduk” diyerek, yönetimi çok farklı etnik ve inançları olan dernek başkanlarının bir araya gelerek oluşturduklarını kaydetti.
“YAPAMAZSINIZ DİYENLER, SONUCU GÖRDÜ”
Festivalin Adana halkının sahipleneceğine inandığını belirten Başkan Mekin Şahin, ‘yapamazsınız’ diyenlerin çabalarıyla nasıl bir sonuç ortaya koyduklarını gördüklerine değindi. Geçen yıl yaptıkları şenlikteki coşkuyu görenlerin atmosferden etkilendiğini iddia eden Başkan Şahin, “Bu sebeple bu yıl şenlik ismi yerine Anadolu Türkmen Kardeşlik Festivali ismini koyduk. Buradaki amacımız bu festivali Portakal Çiçeği Festivali veya Lezzet Festivali gibi kurumsallaştırmaktır. Yanlış tanıtılan Türkmen kültürü gerçeğini bu festivalde gözler önüne serdik. Türkmen kültürü ötekileştirici bir kültür değil. Maalesef, Türkiye’nin üzerinde ciddi projeleri olanlarla birlikte Türkiye’de o projeyi uygulamak isteyenler Türkmen kültürünü kendi çıkarları doğrultusunda kullanarak bir ötekileştirme içerisindeler” şeklinde konuşarak, Anadolu’da yaşayan kültürlerle birlikte bir ve diri olmak istediklerini söyledi.


“ANADOLU’DA BİRLİKTE YAŞIYORUZ”
Devleti, bayrağı ve ülkeyi sevdiklerinn altını çizen Anadolu Türkmen Kardeşlik Kültürü Derneği Başkanı Mekin Şahin, “Bu ülkede yaşayan Türk’ün, Kürt’ün, Laz’ın, Çerkez’in ruhunu seviyoruz. Çünkü biz Anadolu’da birlikte yaşıyoruz. İşte bu kültürlerin öncülüğünde Anadolu Türkmen Kardeşlik Festivali’nin yerleşik bir hale gelmesini istiyoruz. Bu amaçla bu toplantımızı tertip ettik. Türkiye geneline yansıyan bu festivalimizi herkesle paylaşabilmemiz için hepimizin taşın altına elimizi değil, gövdemizi koymamız lazım. Bu bizim sorumluluğumuzdur. Bize emanet edilen ülkeye, bize emanet edilen kültürüne sahip çıkma zamanıdır” diye konuştu.
Daha sonra, toplantıya katılan STK başkanları da görüşlerini belirterek gerekli desteği vereceklerini ifade ettiler.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.