BELEDİYELER BORÇ BATAĞINDA

GÜNDEM 18.04.2024 - 15:08, Güncelleme: 18.04.2024 - 17:12 1535 kez okundu.
 

BELEDİYELER BORÇ BATAĞINDA

AK Parti ve MHP'den CHP'ye geçen belediyeler borç altında. Denizli'den Pozantı'ya kadar birçok ilçede kişi başına düşen borç 10 bin TL'yi aşıyor.
31 Mart yerel seçimlerin ardından AK Parti ve MHP'den CHP'ye geçen birçok belediyenin borç yükü, kamuoyunun gündemine oturdu. Bu değişimlerin ardından ortaya çıkan mali tablolar, yeni belediye başkanlarının önünde ciddi bir sorumluluk olarak duruyor.Denizli'den Bartın'a, Afyonkarahisar-Bolvadin'den İstanbul'un Sancaktepe ilçesine kadar birçok yerde benzer hikayeler yaşanıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde CHP'li Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun başkanlığını üstlenmesiyle birlikte, belediyenin 11 milyar 130 milyon TL'lik borcu gün yüzüne çıkıyor.   KİŞİ BAŞİ 10 BİN TL'Yİ AŞIYOR Bu borç, Denizli'nin nüfusu göz önüne alındığında kişi başına 10 bin TL'yi aşıyor. Bartın'da ise MHP'den CHP'ye geçiş sonrasında Muhammet Rıza Yalçınkaya'nın belediye başkanı olmasıyla borçlar afişlerle duyuruluyor. 207 bin nüfuslu Bartın'ın toplam borcu 251 milyon TL olarak açıklanıyor ve kişi başına düşen borç miktarı bin 214 TL olarak hesaplanıyor. Afyonkarahisar-Bolvadin Belediyesi'nde de durum farklı değil. AKP'den MHP'ye geçen belediyenin toplam borcu 424 milyon TL'yi buluyor. Bu borcun önemli bir kısmını, 264 milyon TL'lik Devlet Su İşleri'ne olan borç oluşturuyor. İlçenin 43 binlik nüfusuyla kişi başına düşen borç miktarı ise 9 bin 860 TL olarak hesaplanıyor.  BORÇLAR AFİŞLERLE DUYURULDU Sancaktepe ilçesindeki durum da dikkat çekiyor. AKP'den CHP'ye geçen belediyenin yeni başkanı Alper Yeğin, ilçenin borç durumunu belediye binasına asılan bir afişle duyuruyor. Sancaktepe Belediyesi'nin toplam borcu 1 milyar 946 milyon TL'yi buluyor ve nüfusa oranla kişi başına düşen borç miktarı 3 bin 979 TL olarak belirleniyor. Pozantı ilçesinde de benzer bir tablo ortaya çıkıyor. CHP adayı Ali Avan'ın belediye başkanlığını kazanmasının ardından, belediyenin önceki dönemden kalan 60 milyon TL'lik borcu pankartlarla duyuruluyor.
AK Parti ve MHP'den CHP'ye geçen belediyeler borç altında. Denizli'den Pozantı'ya kadar birçok ilçede kişi başına düşen borç 10 bin TL'yi aşıyor.

31 Mart yerel seçimlerin ardından AK Parti ve MHP'den CHP'ye geçen birçok belediyenin borç yükü, kamuoyunun gündemine oturdu. Bu değişimlerin ardından ortaya çıkan mali tablolar, yeni belediye başkanlarının önünde ciddi bir sorumluluk olarak duruyor.Denizli'den Bartın'a, Afyonkarahisar-Bolvadin'den İstanbul'un Sancaktepe ilçesine kadar birçok yerde benzer hikayeler yaşanıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde CHP'li Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun başkanlığını üstlenmesiyle birlikte, belediyenin 11 milyar 130 milyon TL'lik borcu gün yüzüne çıkıyor. 

 KİŞİ BAŞİ 10 BİN TL'Yİ AŞIYOR

Bu borç, Denizli'nin nüfusu göz önüne alındığında kişi başına 10 bin TL'yi aşıyor. Bartın'da ise MHP'den CHP'ye geçiş sonrasında Muhammet Rıza Yalçınkaya'nın belediye başkanı olmasıyla borçlar afişlerle duyuruluyor. 207 bin nüfuslu Bartın'ın toplam borcu 251 milyon TL olarak açıklanıyor ve kişi başına düşen borç miktarı bin 214 TL olarak hesaplanıyor. Afyonkarahisar-Bolvadin Belediyesi'nde de durum farklı değil. AKP'den MHP'ye geçen belediyenin toplam borcu 424 milyon TL'yi buluyor. Bu borcun önemli bir kısmını, 264 milyon TL'lik Devlet Su İşleri'ne olan borç oluşturuyor. İlçenin 43 binlik nüfusuyla kişi başına düşen borç miktarı ise 9 bin 860 TL olarak hesaplanıyor.

 BORÇLAR AFİŞLERLE DUYURULDU

Sancaktepe ilçesindeki durum da dikkat çekiyor. AKP'den CHP'ye geçen belediyenin yeni başkanı Alper Yeğin, ilçenin borç durumunu belediye binasına asılan bir afişle duyuruyor. Sancaktepe Belediyesi'nin toplam borcu 1 milyar 946 milyon TL'yi buluyor ve nüfusa oranla kişi başına düşen borç miktarı 3 bin 979 TL olarak belirleniyor. Pozantı ilçesinde de benzer bir tablo ortaya çıkıyor. CHP adayı Ali Avan'ın belediye başkanlığını kazanmasının ardından, belediyenin önceki dönemden kalan 60 milyon TL'lik borcu pankartlarla duyuruluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.