DERELER TAŞTI YOLLARA KAYALAR YUVARLANDI

GÜNDEM 06.05.2024 - 10:16, Güncelleme: 06.05.2024 - 10:16 1096 kez okundu.
 

DERELER TAŞTI YOLLARA KAYALAR YUVARLANDI

Adana'nın Kuzey İlçelerinde Şiddetli Yağış Felaketi: Su Taşkınları ve Yol Kapanmaları
Adana'nın Kuzey ilçelerinde önceki gün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağışlar, bölgede büyük bir felakete yol açtı. Meteoroloji'nin uyarıları sonrasında yaşanan sağanak yağışlar, Kozan, Feke ve Saimbeyli ilçelerinde su taşkınlarına ve yol kapanmalarına neden oldu.Kozan ilçesine bağlı Göller bölgesindeki yayla evlerinde su birikintileri oluşurken, Feke Tapan Mahallesi'nde su taşkınları yaşandı. Özellikle Saimbeyli ilçesinde geçtiğimiz yıl yaşanan öğretmenlerin kaya düşmesi faciasının ardından bu kez yola kaya düşmesi yaşandı. Karayolları ekipleri, bölgede yürüttükleri yol temizleme çalışmalarını sürdürüyor. KOZAN'DA TARIM ARAZİLERİ SULAR ALTINDA KALDI Şiddetli sağanak yağışlar ayrıca tarım arazilerine de zarar verdi. Kozan ilçesine bağlı Göller Yaylası'nda derelerin taşması sonucu ekili tarım arazileri sular altında kaldı. AFAD, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kozan Belediyesi ekipleri, sel sularının neden olduğu zararları tespit etmek ve temizlik çalışmalarına başlamak için bölgede yoğun çaba sarf ediyor. Meteoroloji yetkilileri ise yurt genelinde yaşanabilecek yağışların etkili olabileceği uyarısında bulunuyor. Birçok ile sarı kodlu uyarı verilirken, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları önemle vurgulanıyor.
Adana'nın Kuzey İlçelerinde Şiddetli Yağış Felaketi: Su Taşkınları ve Yol Kapanmaları

Adana'nın Kuzey ilçelerinde önceki gün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağışlar, bölgede büyük bir felakete yol açtı. Meteoroloji'nin uyarıları sonrasında yaşanan sağanak yağışlar, Kozan, Feke ve Saimbeyli ilçelerinde su taşkınlarına ve yol kapanmalarına neden oldu.Kozan ilçesine bağlı Göller bölgesindeki yayla evlerinde su birikintileri oluşurken, Feke Tapan Mahallesi'nde su taşkınları yaşandı. Özellikle Saimbeyli ilçesinde geçtiğimiz yıl yaşanan öğretmenlerin kaya düşmesi faciasının ardından bu kez yola kaya düşmesi yaşandı. Karayolları ekipleri, bölgede yürüttükleri yol temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

KOZAN'DA TARIM ARAZİLERİ SULAR ALTINDA KALDI

Şiddetli sağanak yağışlar ayrıca tarım arazilerine de zarar verdi. Kozan ilçesine bağlı Göller Yaylası'nda derelerin taşması sonucu ekili tarım arazileri sular altında kaldı. AFAD, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kozan Belediyesi ekipleri, sel sularının neden olduğu zararları tespit etmek ve temizlik çalışmalarına başlamak için bölgede yoğun çaba sarf ediyor. Meteoroloji yetkilileri ise yurt genelinde yaşanabilecek yağışların etkili olabileceği uyarısında bulunuyor. Birçok ile sarı kodlu uyarı verilirken, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları önemle vurgulanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.