DOĞALGAZ SEKTÖRÜNDE MERDİVEN ALTI İŞLER GÜVENLİĞİ TEHDİT EDİYOR

DÜNYA 26.12.2023 - 13:54, Güncelleme: 26.12.2023 - 13:54 2480+ kez okundu.
 

DOĞALGAZ SEKTÖRÜNDE MERDİVEN ALTI İŞLER GÜVENLİĞİ TEHDİT EDİYOR

Ceylan İklimlendirme’nin Kurucusu ve Genel Müdürü Bekir Ceylan, merdiven altı çalışmalar yapan firmalar nedeniyle doğalgaz kurulum sektörünün büyük bir çıkmazda olduğunu ve yapılabilecek hatalı işlemler nedeniyle toplumsal güvenliği tehdit edebilecek sonuçların doğabileceğini belirtti.
İklimlendirme alanında doğalgaz kurulum işlemleri önemli bir yer tutuyor. Isıtma ve soğutma alanında sektörün önemli temsilcilerinden Ceylan İklimlendirme’nin Genel Müdürü Bekir Ceylan, sektörde faaliyetine devam eden merdiven altı işletmelerin oluşturduğu tehdide dikkat çekti. Yurtiçi-yurtdışı global projelerde elde ettikleri 20 yılı aşkın deneyimleri üzerine Ceylan İklimlendirmeyi inşa ettiklerini ancak uzun soluklu iklimlendirme tecrübelerinde ilk kez sektörün önemli ölçüde çıkmazda olduğunu belirten Bekir Ceylan; “Merdiven altı çalışan firmaların faaliyetleri sektörümüzü derinden yaralıyor. Devletimizi vergi kaybı ile zarara uğratan bu uygulamalar, taahhüt işlemini üstlenen kuruluşların yapması gereken denetimleri göz ardı etmeleri nedeniyle toplumsal güvenliği tehdit ediyor. Özellikle Adana ilimizde doğalgaz uygulama ve montaj hizmetleri yapan bazı firmalar, proje işlerinde işin durumuna, niteliğine ve müşteri tutumuna göre proje toplam bedelinin %2’si, %3’ü veyahut %5’i kadar faturalandırma işlemi yapıyor. Aslında yapılan işlem sadece proje çizmekle sınırlı olmamasına ve montaj – uygulama işlemlerini yürüten ustalar da işin içinde bulunmasına rağmen sanki sadece proje çizimi yapılmış gibi gösterilerek vergi ve yükümlülüklerden kaçınılıyor. Devletimizi vergi kaybı nedeniyle zarara uğratan bu tutum, aynı zamanda sektördeki tüm yükümlülüklerini yerine getiren bizim gibi kuruluşlar için de haksız rekabet oluşturuyor. Haksız rekabetin bir başka önemli nedeni de bu firmaların hiçbir vergi mükellefi olmayan usta ve satışçılar için resmi yükleniciliği üstlenmesi sonucunda piyasada spot ve kaçak ürünlerin türemesine sebep olunması. Üreticiler, ticari faaliyet yürüten kuruluşlar, uygulama hizmeti veren mühendislik kuruluşları ve en önemlisi Devletimiz bu yöntemler ile büyük zarara uğratılıyor. Böyle yöntemler ile merdiven altı imalat teşvik edilmiş oluyor. İş sağlığı ve güvenliğini de hiçe sayan bu tutum, denetim yoksunluğu ile istikbalde tehlike arz edecek ve güvenlik sorunlarına da sebep olacak nitelikte. Müşteri açısından bu işlemlerin sonucunda bir sorun yaşanılması halinde, müşteri bir muhatap bulamayacak ve sorunlar yumağı daha da büyüyecektir. Kış soğuklarının geldiği bu günlerde hanelerde yapılacak doğalgaz kurulum hizmetleri için Ceylan İklimlendirme’nin tüm taahhütlerini yerine getirici bir kuruluş olarak hizmet sunmaya iyi bir aday olduğunu belirtmek isterim. Ceylan İklimlendirme olarak bugüne dek, yapı müteahhitleri ile sağladığımız iş ortaklıkları ile ısıtma ve soğutma grubu, sıhhi tesisat çözümleri ve yangın söndürme sistemleri üzerine kapsamlı hizmetler sunduk. Stratejik satın alma becerimiz, öz sermaye gücümüz, saha/şantiye operasyonunu hızlı ve titiz yürütme kabiliyetine sahip nitelikli ekibimiz ile büyüme ivmemizi sürdürüyoruz” dedi.
Ceylan İklimlendirme’nin Kurucusu ve Genel Müdürü Bekir Ceylan, merdiven altı çalışmalar yapan firmalar nedeniyle doğalgaz kurulum sektörünün büyük bir çıkmazda olduğunu ve yapılabilecek hatalı işlemler nedeniyle toplumsal güvenliği tehdit edebilecek sonuçların doğabileceğini belirtti.

İklimlendirme alanında doğalgaz kurulum işlemleri önemli bir yer tutuyor. Isıtma ve soğutma alanında sektörün önemli temsilcilerinden Ceylan İklimlendirme’nin Genel Müdürü Bekir Ceylan, sektörde faaliyetine devam eden merdiven altı işletmelerin oluşturduğu tehdide dikkat çekti.

Yurtiçi-yurtdışı global projelerde elde ettikleri 20 yılı aşkın deneyimleri üzerine Ceylan İklimlendirmeyi inşa ettiklerini ancak uzun soluklu iklimlendirme tecrübelerinde ilk kez sektörün önemli ölçüde çıkmazda olduğunu belirten Bekir Ceylan; “Merdiven altı çalışan firmaların faaliyetleri sektörümüzü derinden yaralıyor. Devletimizi vergi kaybı ile zarara uğratan bu uygulamalar, taahhüt işlemini üstlenen kuruluşların yapması gereken denetimleri göz ardı etmeleri nedeniyle toplumsal güvenliği tehdit ediyor. Özellikle Adana ilimizde doğalgaz uygulama ve montaj hizmetleri yapan bazı firmalar, proje işlerinde işin durumuna, niteliğine ve müşteri tutumuna göre proje toplam bedelinin %2’si, %3’ü veyahut %5’i kadar faturalandırma işlemi yapıyor. Aslında yapılan işlem sadece proje çizmekle sınırlı olmamasına ve montaj – uygulama işlemlerini yürüten ustalar da işin içinde bulunmasına rağmen sanki sadece proje çizimi yapılmış gibi gösterilerek vergi ve yükümlülüklerden kaçınılıyor. Devletimizi vergi kaybı nedeniyle zarara uğratan bu tutum, aynı zamanda sektördeki tüm yükümlülüklerini yerine getiren bizim gibi kuruluşlar için de haksız rekabet oluşturuyor. Haksız rekabetin bir başka önemli nedeni de bu firmaların hiçbir vergi mükellefi olmayan usta ve satışçılar için resmi yükleniciliği üstlenmesi sonucunda piyasada spot ve kaçak ürünlerin türemesine sebep olunması. Üreticiler, ticari faaliyet yürüten kuruluşlar, uygulama hizmeti veren mühendislik kuruluşları ve en önemlisi Devletimiz bu yöntemler ile büyük zarara uğratılıyor. Böyle yöntemler ile merdiven altı imalat teşvik edilmiş oluyor. İş sağlığı ve güvenliğini de hiçe sayan bu tutum, denetim yoksunluğu ile istikbalde tehlike arz edecek ve güvenlik sorunlarına da sebep olacak nitelikte. Müşteri açısından bu işlemlerin sonucunda bir sorun yaşanılması halinde, müşteri bir muhatap bulamayacak ve sorunlar yumağı daha da büyüyecektir. Kış soğuklarının geldiği bu günlerde hanelerde yapılacak doğalgaz kurulum hizmetleri için Ceylan İklimlendirme’nin tüm taahhütlerini yerine getirici bir kuruluş olarak hizmet sunmaya iyi bir aday olduğunu belirtmek isterim. Ceylan İklimlendirme olarak bugüne dek, yapı müteahhitleri ile sağladığımız iş ortaklıkları ile ısıtma ve soğutma grubu, sıhhi tesisat çözümleri ve yangın söndürme sistemleri üzerine kapsamlı hizmetler sunduk. Stratejik satın alma becerimiz, öz sermaye gücümüz, saha/şantiye operasyonunu hızlı ve titiz yürütme kabiliyetine sahip nitelikli ekibimiz ile büyüme ivmemizi sürdürüyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.