FAİZLER 22 YILIN ZİRVESİNDE

EKONOMİ 08.04.2024 - 10:13, Güncelleme: 08.04.2024 - 10:13 692 kez okundu.
 

FAİZLER 22 YILIN ZİRVESİNDE

Halk Faiz Cenderesinde Eziliyor Acı Fatura Vatandaşa Kesiliyor
Son dönemde alınan ekonomik kararlar ve uygulanan politikalar, vatandaşları ekonomik cenderede sıkıştırıyor. Fakirleştirilen halk, faizlerin tavana çıkmasıyla daha da zor bir durumda kalıyor. İhtiyaç kredisi faizlerinin rekor seviyelere yükselmesi, büyük bir kesimin kredi kartlarına mahkûm edilmesine yol açıyor.Hatalı ekonomik programların faturasını ise vatandaşlar ödüyor. Merkez Bankası'nın aldığı kararlarla birlikte, kredi ve mevduat faizlerinde büyük artışlar yaşanıyor. Halk, kredi kartlarına mahkûm edilirken, ihtiyaç kredisi faizleri yüzde 86'nın üzerine çıkarak rekor kırıyor. Aynı şekilde, mevduat faizlerinde de artış devam ediyor   YALNIZCA 15 GÜNDE YÜZDE 10 ARTTI Üç aylık dönem için mevduat faizlerindeki artış yaklaşık 10 puanı buluyor. Mevduat sahipleri için ise durum daha da vahim. 15 Mart'ta yüzde 55,66 düzeyinde olan faiz oranı, 29 Mart haftasında yüzde 64,30'a yükselerek 22 yılın zirvesine ulaşıyor. Kredi kartlarındaki alışveriş faizlerinde de önemli bir artış yaşanarak aylık yüzde 5,53'e çıkartılıyor. Halk, ekonomik politikaların gözden geçirilmesini ve vatandaşın ekonomik refahının öncelik haline getirilmesini talep ediyor. Ekonomik sıkıntıların hafifletilmesi için acil çözümler aranıyor.
Halk Faiz Cenderesinde Eziliyor Acı Fatura Vatandaşa Kesiliyor

Son dönemde alınan ekonomik kararlar ve uygulanan politikalar, vatandaşları ekonomik cenderede sıkıştırıyor. Fakirleştirilen halk, faizlerin tavana çıkmasıyla daha da zor bir durumda kalıyor. İhtiyaç kredisi faizlerinin rekor seviyelere yükselmesi, büyük bir kesimin kredi kartlarına mahkûm edilmesine yol açıyor.Hatalı ekonomik programların faturasını ise vatandaşlar ödüyor. Merkez Bankası'nın aldığı kararlarla birlikte, kredi ve mevduat faizlerinde büyük artışlar yaşanıyor. Halk, kredi kartlarına mahkûm edilirken, ihtiyaç kredisi faizleri yüzde 86'nın üzerine çıkarak rekor kırıyor. Aynı şekilde, mevduat faizlerinde de artış devam ediyor

 
YALNIZCA 15 GÜNDE YÜZDE 10 ARTTI

Üç aylık dönem için mevduat faizlerindeki artış yaklaşık 10 puanı buluyor. Mevduat sahipleri için ise durum daha da vahim. 15 Mart'ta yüzde 55,66 düzeyinde olan faiz oranı, 29 Mart haftasında yüzde 64,30'a yükselerek 22 yılın zirvesine ulaşıyor. Kredi kartlarındaki alışveriş faizlerinde de önemli bir artış yaşanarak aylık yüzde 5,53'e çıkartılıyor. Halk, ekonomik politikaların gözden geçirilmesini ve vatandaşın ekonomik refahının öncelik haline getirilmesini talep ediyor. Ekonomik sıkıntıların hafifletilmesi için acil çözümler aranıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.