"HASTALIK RİSKİNİ ARTIRABİLİR"

GÜNDEM 25.03.2024 - 10:16, Güncelleme: 25.03.2024 - 10:16 768+ kez okundu.
 

"HASTALIK RİSKİNİ ARTIRABİLİR"

Adana'da Sinek Uyarısı: "Önlem Alınmazsa Geç Kalınır"
Adana'da, narenciye dökülmesiyle artan sinek popülasyonuyla ilgili ciddi uyarılar yapıldı. Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, mevcut durumun, hastalıkların kapıda olduğunu işaret ederek yetkililere önlem almaları çağrısında bulundu. Çukurova bölgesinde bu yıl bol miktarda üretilen limon ve mandalinaların fiyatının düşük olması nedeniyle dalında kaldığına dikkat çekildi. Birçok çiftçi, maliyetlerini karşılamadığı için ürünlerini dökmek zorunda kaldı. Ancak dökülen narenciyelerin çürüyerek sinekler için üreme alanı oluşturduğu belirtildi.Köse, bu durumun sinek popülasyonunu hızla artırabileceğini ve bölgede hastalık riskini artırabileceğini vurguladı.  "NARENCİYE DÖKÜLEN YERLER ACİLEN TEMİZLENMELİ" Özellikle köpeklerde ve insanlarda ciddi sorunlara yol açabilen leishmaniasis gibi hastalıkların yayılma riskinin arttığına dikkat çekti. Belediyelerin acil olarak ilaçlama çalışmalarına başlaması gerektiğini belirten Köse, gecikmenin sonuçların daha da kötüleşmesine neden olabileceğini ifade etti. Ayrıca, narenciye dökülen bölgelerin temizlenmesi ve kentin genelinde etkili bir ilaçlama operasyonunun gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Uzmanlar, sinek popülasyonunun kontrol altına alınmaması durumunda hastalıkların yayılma riskinin artacağını ve bu durumun ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunuyorlar.
Adana'da Sinek Uyarısı: "Önlem Alınmazsa Geç Kalınır"

Adana'da, narenciye dökülmesiyle artan sinek popülasyonuyla ilgili ciddi uyarılar yapıldı. Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, mevcut durumun, hastalıkların kapıda olduğunu işaret ederek yetkililere önlem almaları çağrısında bulundu. Çukurova bölgesinde bu yıl bol miktarda üretilen limon ve mandalinaların fiyatının düşük olması nedeniyle dalında kaldığına dikkat çekildi. Birçok çiftçi, maliyetlerini karşılamadığı için ürünlerini dökmek zorunda kaldı. Ancak dökülen narenciyelerin çürüyerek sinekler için üreme alanı oluşturduğu belirtildi.Köse, bu durumun sinek popülasyonunu hızla artırabileceğini ve bölgede hastalık riskini artırabileceğini vurguladı. 


"NARENCİYE DÖKÜLEN YERLER ACİLEN TEMİZLENMELİ"

Özellikle köpeklerde ve insanlarda ciddi sorunlara yol açabilen leishmaniasis gibi hastalıkların yayılma riskinin arttığına dikkat çekti. Belediyelerin acil olarak ilaçlama çalışmalarına başlaması gerektiğini belirten Köse, gecikmenin sonuçların daha da kötüleşmesine neden olabileceğini ifade etti. Ayrıca, narenciye dökülen bölgelerin temizlenmesi ve kentin genelinde etkili bir ilaçlama operasyonunun gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Uzmanlar, sinek popülasyonunun kontrol altına alınmaması durumunda hastalıkların yayılma riskinin artacağını ve bu durumun ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunuyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.