ENGELLİ ÇOCUKLAR HAVALARDA UÇACAK!

15.03.2017 - 14:02, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1800+ kez okundu.
 

ENGELLİ ÇOCUKLAR HAVALARDA UÇACAK!

ADANA- Adana'nın Yüreğir ilçesinde otizm ve down sendromlu 10 öğrenci için başlatılan "atla terapi" sürerken 10 çocuk da yamaç paraşütü ile havada uçacak. Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Yüreğir Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliğiyle merkez Sarıçam ilçesi Balcalı arkası, Çatalan yolu üzerindeki Süvari Binicilik & Okçuluk Kulübü’nde hipoterapi projesini başlatmıştı. Dünyada yaygın bir yöntem olduğunu bilenen atla tedavi uygulama projesi 30 Mayıs’a kadar sürecek. Çocuklar, at severek, binerek, besleyerek gün geçiriyor. Çocukların ilk gün tepkileri ile son gün tepkileri arasındaki 3 aylık süreçte ne tür gelişmeler gösterecekleri belirlenecek. Yüreğir Kaymakamlığı, Rehberlik Araştırma Merkezi ile birlikte engelli öğrencilerin sosyal aktivitelerle daha fazla hayata tutunmalarını sağlamak amacıyla 10 çocuğu yamaç paraşütü ile uçuracak. Yüreğir Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Cemal Dağhan, sosyal sorumluluk projeleriyle engelli öğrencilerin daha iyi vakit geçirmelerine imkan sağladıklarını söyledi. Dağhan, sosyal projeler için Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel’in kendilerini yüreklendirip finansal yönden destek olduğuna dikkat çekti. Dağhan, Genel’in destekleriyle özel eğitim sınıflarından belirleyecekleri down sendromlu, otistik ve hafif zihinsel yetersizliği olan 10 çocuğu, 24 Mart Cuma günü saat 09.00- ile 12.00 saatleri arasında Kabasakal Rüzgarlı tepeden yamaç paraşütçüleriyle uçuracaklarını söyledi. Dağhan, “Amacımız bu çocukların kendilerini biraz unutmaları, rahatlamaları, engellerini unutarak biraz huzur bulmaları. Aileleri ile kendilerine önem verildiklerini htirmek istiyoruz.” Adana’da yamaç paraşütü ile hava koşulları elverdiği takdirde Kabasakal’daki 245 metrelik Rüzgarlı tepeden uçuş gerçekleştirilebiliyor. (EGEMEN)  

ADANA- Adana'nın Yüreğir ilçesinde otizm ve down sendromlu 10 öğrenci için başlatılan "atla terapi" sürerken 10 çocuk da yamaç paraşütü ile havada uçacak.

Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Yüreğir Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliğiyle merkez Sarıçam ilçesi Balcalı arkası, Çatalan yolu üzerindeki Süvari Binicilik & Okçuluk Kulübü’nde hipoterapi projesini başlatmıştı. Dünyada yaygın bir yöntem olduğunu bilenen atla tedavi uygulama projesi 30 Mayıs’a kadar sürecek. Çocuklar, at severek, binerek, besleyerek gün geçiriyor. Çocukların ilk gün tepkileri ile son gün tepkileri arasındaki 3 aylık süreçte ne tür gelişmeler gösterecekleri belirlenecek.

Yüreğir Kaymakamlığı, Rehberlik Araştırma Merkezi ile birlikte engelli öğrencilerin sosyal aktivitelerle daha fazla hayata tutunmalarını sağlamak amacıyla 10 çocuğu yamaç paraşütü ile uçuracak. Yüreğir Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Cemal Dağhan, sosyal sorumluluk projeleriyle engelli öğrencilerin daha iyi vakit geçirmelerine imkan sağladıklarını söyledi. Dağhan, sosyal projeler için Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel’in kendilerini yüreklendirip finansal yönden destek olduğuna dikkat çekti. Dağhan, Genel’in destekleriyle özel eğitim sınıflarından belirleyecekleri down sendromlu, otistik ve hafif zihinsel yetersizliği olan 10 çocuğu, 24 Mart Cuma günü saat 09.00- ile 12.00 saatleri arasında Kabasakal Rüzgarlı tepeden yamaç paraşütçüleriyle uçuracaklarını söyledi. Dağhan, “Amacımız bu çocukların kendilerini biraz unutmaları, rahatlamaları, engellerini unutarak biraz huzur bulmaları. Aileleri ile kendilerine önem verildiklerini htirmek istiyoruz.”

Adana’da yamaç paraşütü ile hava koşulları elverdiği takdirde Kabasakal’daki 245 metrelik Rüzgarlı tepeden uçuş gerçekleştirilebiliyor. (EGEMEN)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.