HORMON GERGİNLİĞİ

GÜNDEM 05.09.2017 - 16:52, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2214+ kez okundu.
 

HORMON GERGİNLİĞİ

Seyhan Belediye Meclisi’nde hormonlu binalarla ilgili tartışmalar bitmiyor. AK Partili üyeler, geçen ay komisyon kurulmasına yönelik oylanan maddede 3 gün içinde genel görüşme yapılmasının yer aldığını ancak bunun engellendiğini ileri sürdü.
  GENEL GÖRÜŞME TAKTİK Mİ? Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde hormonlu binalar için kurulacak komisyon Meclis Başkanvekili CHP’li Yusuf Akıncı ile AK Partili üyeleri birbirine düşürdü. AK Partili Yalçın Limoncu’nun komisyon kurulmaması için bazı yöntemler uygulanıyor şeklindeki sözlerine CHP’li Akıncı, “Bu mecliste olduğum müddetçe halının altına hiçbir şeyin süpürülmesine müsaade etmeyeceğim” diye karşılık verdi.  “İDARE SUÇ İŞLİYOR”  AK Parti Grup Başkanvekili Yalçın Limoncu, ilçede bazı binalarla ilgili iddialar olduğunu bunların araştırılması için Araştırma komisyonu kurulmasını teklif ettiklerini söyledi. Oy çokluğuyla Meclis’in 3 gün içinde genel görüşme yapmasının kabul edildiğini anlatan Limoncu, “Fakat nedense bu komisyonun kurulmaması için bir takım yöntemler uygulanmaya başladı. Bunlardan birisi de genel görüşme taktiği oldu. Alınan kararın uygulanması gerekiyor. Meclisin aldığı kararı idare uygulamadı, suç işliyor. Acilen bunu yapmak zorunda” dedi.   “KEŞKE BAŞKAN OLSAYDI!”  AK Partili Abdullah Ersöz de Seyhan’ın hormonlu binalar konusunda zandan kurtulması gerektiğini söyledi. Alt komisyon kurulması için bakanlığa yazılan yazının içeriğini soran Ersöz, “Hormonlu binalar hakkında Meclis’te gerginlikler yaşanıyor. Bu hususta mı görüş istendi. Resmiyet çizilmesine gerek yok. Seyhan’ın bin tane problemi varken bir konuya saplanıp kaldık. Keşke sayın başkan burada olsaydı. Cevap yeri başkandır. Yetkili yok ki açıklamasını bulayım” diye konuştu. HORMONLU BİNALARI TEK TEK SAYDI  HDP’li Enver Ökmen, elinde getirdiği bir dosya ile ada ve paftasını söyleyerek hormonlu olduğu iddia edilen inşaat yerlerini tek tek saydı. Ökmen, “Bu sadece dosyanın birisi” dedi. HDP’li Sakine Seçkin ise “Hormonlu binalar var mı, yolsuzluğu yapanlar var mı? Etkili yetkili kim varsa bununla ilgili soruşturmalar yapılsın. Bir arkadaş firmalar suçlu değil dedi, ben binaları dikmedim. Kar etmek için ben çalmadım. Çalanlar suçlu” diye konuştu.  Seyhan Belediye Meclisi’nde, komisyon kurulmasına yönelik gündemin 27. maddesi “genel görüşme” olarak değiştirilip oy çokluğuyla kabul edildi.
Seyhan Belediye Meclisi’nde hormonlu binalarla ilgili tartışmalar bitmiyor. AK Partili üyeler, geçen ay komisyon kurulmasına yönelik oylanan maddede 3 gün içinde genel görüşme yapılmasının yer aldığını ancak bunun engellendiğini ileri sürdü.

 

GENEL GÖRÜŞME TAKTİK Mİ?
Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde hormonlu binalar için kurulacak komisyon Meclis Başkanvekili CHP’li Yusuf Akıncı ile AK Partili üyeleri birbirine düşürdü. AK Partili Yalçın Limoncu’nun komisyon kurulmaması için bazı yöntemler uygulanıyor şeklindeki sözlerine CHP’li Akıncı, “Bu mecliste olduğum müddetçe halının altına hiçbir şeyin süpürülmesine müsaade etmeyeceğim” diye karşılık verdi. 

“İDARE SUÇ İŞLİYOR” 
AK Parti Grup Başkanvekili Yalçın Limoncu, ilçede bazı binalarla ilgili iddialar olduğunu bunların araştırılması için Araştırma komisyonu kurulmasını teklif ettiklerini söyledi. Oy çokluğuyla Meclis’in 3 gün içinde genel görüşme yapmasının kabul edildiğini anlatan Limoncu, “Fakat nedense bu komisyonun kurulmaması için bir takım yöntemler uygulanmaya başladı. Bunlardan birisi de genel görüşme taktiği oldu. Alınan kararın uygulanması gerekiyor. Meclisin aldığı kararı idare uygulamadı, suç işliyor. Acilen bunu yapmak zorunda” dedi.  
“KEŞKE BAŞKAN OLSAYDI!” 
AK Partili Abdullah Ersöz de Seyhan’ın hormonlu binalar konusunda zandan kurtulması gerektiğini söyledi. Alt komisyon kurulması için bakanlığa yazılan yazının içeriğini soran Ersöz, “Hormonlu binalar hakkında Meclis’te gerginlikler yaşanıyor. Bu hususta mı görüş istendi. Resmiyet çizilmesine gerek yok. Seyhan’ın bin tane problemi varken bir konuya saplanıp kaldık. Keşke sayın başkan burada olsaydı. Cevap yeri başkandır. Yetkili yok ki açıklamasını bulayım” diye konuştu.
HORMONLU BİNALARI TEK TEK SAYDI 
HDP’li Enver Ökmen, elinde getirdiği bir dosya ile ada ve paftasını söyleyerek hormonlu olduğu iddia edilen inşaat yerlerini tek tek saydı. Ökmen, “Bu sadece dosyanın birisi” dedi. HDP’li Sakine Seçkin ise “Hormonlu binalar var mı, yolsuzluğu yapanlar var mı? Etkili yetkili kim varsa bununla ilgili soruşturmalar yapılsın. Bir arkadaş firmalar suçlu değil dedi, ben binaları dikmedim. Kar etmek için ben çalmadım. Çalanlar suçlu” diye konuştu. 
Seyhan Belediye Meclisi’nde, komisyon kurulmasına yönelik gündemin 27. maddesi “genel görüşme” olarak değiştirilip oy çokluğuyla kabul edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.