“ÖDÜL GİBİ CEZALAR YÜREKLERİMİZİ YİNE YAKTI”

GÜNDEM 08.09.2017 - 15:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1778+ kez okundu.
 

“ÖDÜL GİBİ CEZALAR YÜREKLERİMİZİ YİNE YAKTI”

Aladağ’da 11’i çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği yangında, kamu görevlileri için verilen cezalara Adana Baro Başkanı Veli Küçük tepki gösterdi.
  ADANA - Adana Baro Başkanı Veli Küçük, Aladağ’da 12 kişinin hayatını kaybettiği özel yurttaki yangının ardından İlçe Milli eğitim müdürüne ‘kınama’, son denetimde sahte rapor veren iki memura da sadece birer günlük ‘maaş kesme’ cezası uygulanmasını “ödül gibi cezalar” olarak nitelendirdi.  KOMİK CEZALAR! Küçük, yaptığı açıklamada, İlçe Milli eğitim müdürlüğü ve resmi görevlilerin yönlendirmesiyle çocukların yurda yerleştirildiğini hatırlatarak, hiçbir şekilde denetim yapılmadığını ve sahte raporlarla yangın tatbikatları yapılmış gibi gösterildiğini kaydetti. Olayda doğrudan sorumlulukları bulunan Aladağ İlçe Milli Müdürü Mehmet Aktaş ve faciadan önce yurtta yapılan denetimde, önlemler alınmış gibi sahte rapor düzenleyen iki memura birer günlük maaş kesim cezasıyla yetinildiğine dikkat çeken Küçük, “Basit, yetersiz, komik ve ödüllendirme niteliğince olan cezaların kabulü mümkün değildir. Daha kaç çocuk göz göre göre faciaların kurbanı olacak?” diye sordu.  Yaşanan olumsuzluklardan neden ders alınmadığını kaydeden Küçük, “Sorumluların ağır cezalar almasını istiyoruz. O dönemlerde her şey mevzuata uygun yapılmış olsaydı, yaşamını kaybeden çocuklar yanmayacaktı ve belki bugün aramızda olacaklardı.” dedi. “EKSİKLİK ÇOK, SORUMLU YOK” Müfettiş raporunda Özel Aladağ Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Cuma Ali Genç’in suçlu bulunduğunu hatırlatan Küçük, şöyle devam etti: “Genç, eksiklik olarak saptandığı halde, yurtta yangın tatbikatı yaptırmamış, yangın eğitimi verilmesini sağlamamış, hizmetli ve belletmen görevlendirmemiş, bölümleri yerleşim planına uygun kullanmamış, aşçı çalıştırmamış, internet odası kurdurmamış, ankesörlü telefon bulundurmamıştır. Genç, eksikliği gidermek için verilen 20 günlük süreye de uymayıp altı ay geç yanıt vermiş, izinsiz personel çalıştırmış ve açılış iznine aykırı faaliyet göstermiştir. Bir amiri olmadığı için Genç’e yaptırım da uygulanmamıştır.” Yurtta 17 Aralık 2015 ve 26 Mayıs 2016 tarihlerinde denetim yapan Aladağ Kaymakamlığı’nın bilgisayar çalışanı Cihan Ünal ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Davut Gökçeli’nin, yangın tatbikatı yapılmadığı halde yangına karşı gerekli önlemler alınmış gibi sahte rapor düzenledikleri de ortaya çıktı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş’ın denetim görevini yerine getirmediği anlaşıldı. Aktaş’a kınama, Ünal ve Gökçeli’ye birer günlük maaş kesim cezası verildi. Aktaş geçen ay Sarıçam Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmenlik görevine verildi. Aktaş, Ünal ve Gökçeli ile iki memura daha “taksirle birden çok kişinin ölümüne neden olmak” suçundan ayrıca savcılık soruşturması yürütülüyor.
Aladağ’da 11’i çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği yangında, kamu görevlileri için verilen cezalara Adana Baro Başkanı Veli Küçük tepki gösterdi.

 

ADANA - Adana Baro Başkanı Veli Küçük, Aladağ’da 12 kişinin hayatını kaybettiği özel yurttaki yangının ardından İlçe Milli eğitim müdürüne ‘kınama’, son denetimde sahte rapor veren iki memura da sadece birer günlük ‘maaş kesme’ cezası uygulanmasını “ödül gibi cezalar” olarak nitelendirdi. 
KOMİK CEZALAR!
Küçük, yaptığı açıklamada, İlçe Milli eğitim müdürlüğü ve resmi görevlilerin yönlendirmesiyle çocukların yurda yerleştirildiğini hatırlatarak, hiçbir şekilde denetim yapılmadığını ve sahte raporlarla yangın tatbikatları yapılmış gibi gösterildiğini kaydetti. Olayda doğrudan sorumlulukları bulunan Aladağ İlçe Milli Müdürü Mehmet Aktaş ve faciadan önce yurtta yapılan denetimde, önlemler alınmış gibi sahte rapor düzenleyen iki memura birer günlük maaş kesim cezasıyla yetinildiğine dikkat çeken Küçük, “Basit, yetersiz, komik ve ödüllendirme niteliğince olan cezaların kabulü mümkün değildir. Daha kaç çocuk göz göre göre faciaların kurbanı olacak?” diye sordu. 
Yaşanan olumsuzluklardan neden ders alınmadığını kaydeden Küçük, “Sorumluların ağır cezalar almasını istiyoruz. O dönemlerde her şey mevzuata uygun yapılmış olsaydı, yaşamını kaybeden çocuklar yanmayacaktı ve belki bugün aramızda olacaklardı.” dedi.
“EKSİKLİK ÇOK, SORUMLU YOK”
Müfettiş raporunda Özel Aladağ Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Cuma Ali Genç’in suçlu bulunduğunu hatırlatan Küçük, şöyle devam etti: “Genç, eksiklik olarak saptandığı halde, yurtta yangın tatbikatı yaptırmamış, yangın eğitimi verilmesini sağlamamış, hizmetli ve belletmen görevlendirmemiş, bölümleri yerleşim planına uygun kullanmamış, aşçı çalıştırmamış, internet odası kurdurmamış, ankesörlü telefon bulundurmamıştır. Genç, eksikliği gidermek için verilen 20 günlük süreye de uymayıp altı ay geç yanıt vermiş, izinsiz personel çalıştırmış ve açılış iznine aykırı faaliyet göstermiştir. Bir amiri olmadığı için Genç’e yaptırım da uygulanmamıştır.”

Yurtta 17 Aralık 2015 ve 26 Mayıs 2016 tarihlerinde denetim yapan Aladağ Kaymakamlığı’nın bilgisayar çalışanı Cihan Ünal ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Davut Gökçeli’nin, yangın tatbikatı yapılmadığı halde yangına karşı gerekli önlemler alınmış gibi sahte rapor düzenledikleri de ortaya çıktı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş’ın denetim görevini yerine getirmediği anlaşıldı. Aktaş’a kınama, Ünal ve Gökçeli’ye birer günlük maaş kesim cezası verildi. Aktaş geçen ay Sarıçam Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmenlik görevine verildi. Aktaş, Ünal ve Gökçeli ile iki memura daha “taksirle birden çok kişinin ölümüne neden olmak” suçundan ayrıca savcılık soruşturması yürütülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.