BAKANLIKTA BEKLİYOR!

GÜNDEM 19.09.2017 - 15:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1347+ kez okundu.
 

BAKANLIKTA BEKLİYOR!

Adana’da Büyükşehir Belediyesi’ne, Meclis’in verdiği son borçlanma yetkisi halen bakanlıkta bekliyor. Başkan Hüseyin Sözlü, metronun borcundan dolayı 3 ayda 80 milyon TL kesinti yapıldığını, hizmetlerinin önünün açılması için 240 milyon liralık borçlanma yetkisine onay verilmesi gerektiğini söyledi.
    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, belediye meclisinden alınan 240 milyonluk son borçlanma yetkisine bakanlığın halen onay vermediğini söyledi. Sözlü, “Ümit ediyoruz onaylanacaktır” dedi.  3 AYDA 80 MİLYON TL KESİNTİ  Sözlü, geniş bir alanda şehre hizmet verdiklerini anlatarak kısıtlı imkanlarla çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı. Çağdaş demokrasilerde olduğu gibi hizmetlerin önünün açılması gerektiğine dikkat çeken Sözlü, siyasi tedbirlerde bulunulmasının yanlış olduğunu, son 3 ayda metrodan dolayı 80 milyon lira tutarında kesinti yapıldığını anlattı. Sözlü, “Ancak kredimiz onaylanırsa yeni birkaç projeyi daha Adana’da hayata geçirebiliriz” diye konuştu.  18,5 MİLYON TL HARCANDI  Sözlü, gazetecilerle ASKİ Atatürk Spor Salonu’nun tanıtım toplantısında bir araya geldi. Sözlü, spor salonunun Türkiye’nin ilk LEED Gold sertifikasına sahip, enerji ve çevre dostu bir salon olduğunu söyledi. FIBA standartlarına uygun 2 bin 500 seyirci kapasiteye sahip salonun 5.7 dönüm arsa üzerinde 10 bin metrekare kapalı alana sahip olacak şekilde yapıldığını kaydeden Sözlü, 18.5 milyonluk bir yatırımla 19 ayda tamamlandığını vurguladı.  OTOMOBİLLER İÇİN ŞARJ İSTASYONU DA VAR  Spor tesisinin sosyal, çevreci, kapsamlı ve çağdaş olarak öne çıktığını vurgulayan Başkan Sözlü, Atatürk Spor Salonu’nun tasarımında güneş ışığının en verimli şekilde değerlendirilmesini esas aldıklarını, güneş pilleri kullanarak, tesise kendi enerjisini üretme altyapısı kazandırıldığını vurguladı. Sözlü, “Bu ünitede elektrikli otomobiller için şarj istasyonu oluşturduk. Dış yüzeylerde açık renkli yansıtıcı malzemeler kullanılarak soğutma yükünü azalttık. Salonun çevresinde az su tüketen ve yerel iklime dayanıklı bitkilendirme tercih edildi” dedi.   POTAYA BASKET ATTI  Atatürk Spor Salonu’nun iç mekanında tribünler, soyunma odaları, basın çalışma odaları, fitness salonu, spor odası, masaj odaları, kulüp yönetim ofisleri, personel alanları, kafeteryalar ve mağazalar yer aldı. Engelli insanların tribünlere sorunsuz ulaşımı için engelli asansörleri, rampalar, özel seyir noktaları ve engelli tuvaletleri yer aldı. Engelli sporcular için de ihtiyaç duyulan düzenleme yapıldı. 50 araçlık kapalı, 40 araçlık otopark ile bisiklet park yerleri oluşturuldu. Başkan Sözlü, salonda potaya basket atışı da yapıp gazetecilerle Adnan Menderes sahil yolunda yemek yedi.
Adana’da Büyükşehir Belediyesi’ne, Meclis’in verdiği son borçlanma yetkisi halen bakanlıkta bekliyor. Başkan Hüseyin Sözlü, metronun borcundan dolayı 3 ayda 80 milyon TL kesinti yapıldığını, hizmetlerinin önünün açılması için 240 milyon liralık borçlanma yetkisine onay verilmesi gerektiğini söyledi.

 

 
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, belediye meclisinden alınan 240 milyonluk son borçlanma yetkisine bakanlığın halen onay vermediğini söyledi. Sözlü, “Ümit ediyoruz onaylanacaktır” dedi. 
3 AYDA 80 MİLYON TL KESİNTİ 
Sözlü, geniş bir alanda şehre hizmet verdiklerini anlatarak kısıtlı imkanlarla çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı. Çağdaş demokrasilerde olduğu gibi hizmetlerin önünün açılması gerektiğine dikkat çeken Sözlü, siyasi tedbirlerde bulunulmasının yanlış olduğunu, son 3 ayda metrodan dolayı 80 milyon lira tutarında kesinti yapıldığını anlattı. Sözlü, “Ancak kredimiz onaylanırsa yeni birkaç projeyi daha Adana’da hayata geçirebiliriz” diye konuştu. 
18,5 MİLYON TL HARCANDI 
Sözlü, gazetecilerle ASKİ Atatürk Spor Salonu’nun tanıtım toplantısında bir araya geldi. Sözlü, spor salonunun Türkiye’nin ilk LEED Gold sertifikasına sahip, enerji ve çevre dostu bir salon olduğunu söyledi. FIBA standartlarına uygun 2 bin 500 seyirci kapasiteye sahip salonun 5.7 dönüm arsa üzerinde 10 bin metrekare kapalı alana sahip olacak şekilde yapıldığını kaydeden Sözlü, 18.5 milyonluk bir yatırımla 19 ayda tamamlandığını vurguladı. 
OTOMOBİLLER İÇİN ŞARJ İSTASYONU DA VAR 
Spor tesisinin sosyal, çevreci, kapsamlı ve çağdaş olarak öne çıktığını vurgulayan Başkan Sözlü, Atatürk Spor Salonu’nun tasarımında güneş ışığının en verimli şekilde değerlendirilmesini esas aldıklarını, güneş pilleri kullanarak, tesise kendi enerjisini üretme altyapısı kazandırıldığını vurguladı. Sözlü, “Bu ünitede elektrikli otomobiller için şarj istasyonu oluşturduk. Dış yüzeylerde açık renkli yansıtıcı malzemeler kullanılarak soğutma yükünü azalttık. Salonun çevresinde az su tüketen ve yerel iklime dayanıklı bitkilendirme tercih edildi” dedi.  
POTAYA BASKET ATTI 
Atatürk Spor Salonu’nun iç mekanında tribünler, soyunma odaları, basın çalışma odaları, fitness salonu, spor odası, masaj odaları, kulüp yönetim ofisleri, personel alanları, kafeteryalar ve mağazalar yer aldı. Engelli insanların tribünlere sorunsuz ulaşımı için engelli asansörleri, rampalar, özel seyir noktaları ve engelli tuvaletleri yer aldı. Engelli sporcular için de ihtiyaç duyulan düzenleme yapıldı. 50 araçlık kapalı, 40 araçlık otopark ile bisiklet park yerleri oluşturuldu. Başkan Sözlü, salonda potaya basket atışı da yapıp gazetecilerle Adnan Menderes sahil yolunda yemek yedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.