HAT DIŞINA ÇIKAN MİNİBÜSÜ ZABITA 10 GÜN BAĞLAYACAK

GÜNDEM 10.10.2017 - 15:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2391+ kez okundu.
 

HAT DIŞINA ÇIKAN MİNİBÜSÜ ZABITA 10 GÜN BAĞLAYACAK

  Adana’da güzergah dışında çalışan toplu taşıma araçlarını artık Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri 10 gün süre ile bağlayabilecek.  AKSAGAZ DAĞITIM BÖLGESİNİ GENİŞLETMEK İSTİYOR  Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkanvekili Murat Cevheri Bucak başkanlığında bir araya geldi. Doğalgaz dağıtım şirketi Aksagaz Dağıtım A.Ş.’nin dağıtım bölgesini genişletmeyle ilgili teklifi de Meclis’te görüşüldü, teklif komisyonda görüşülecek.  CEZAEVİ YAPTIRILACAK  Bu arada, Büyükşehir Belediye Meclisi, Sarıçam ilçesi Dağcı mahallesinde cezaevi yaptırılması için yapılan imar planı değişikliğine ait komisyon raporunu da oyladı, rapor kabul edildi.  DAĞLI İTİRAZ ETTİ, SERVİSLER KAPSAM DIŞINA ÇIKTI  Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, toplu taşıma araçları yönetmeliğinde yapılacak düzenlemeye ait komisyon raporuna ise CHP’li Askeri Dağlı itiraz etti. Dağlı, komisyon raporunda, güzergah harici çalışan toplu taşıma araçları arasına ‘S’ plakalı servis araçlarının da dahil edilmesine tepki gösterip, servis araçlarının ‘hariç’ tutulmasını istedi. Başkanvekili komisyon raporunu Dağlı’nın düzelttiği şekilde oylattı, komisyon raporu yeni şekliyle kabul edildi.  ZABITA, GÜZERGAHI ŞAŞIRANI BAĞLAYACAK  MHP’li Meclis Üyesi Hacı Ali Yaşar, düzenlemenin; Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerine güzergâh dışı toplu taşıma yapan araçları 10 gün süreyle ‘aracı bağlama’ yetkisi verdiğini söyledi. Yaşar, “Büyükşehir Belediyesi ceza yazabiliyor ancak bağlama yetkisi yok. Güzergah harici çalışan kooperatifler var. Bu da genellikle kavgalara sebep oluyor. Belediye ve trafik aracı bağlayamıyor. Sorumluluğu kimse kabul etmiyor. Defalarca toplantı yapıldı, aslında bu sorumluluk trafiğe ait. Meclis, yönetmelikte değişiklik yaptı. Bundan sonra güzergahı dışında yolcu taşıyanları zabıta bağlayacak” dedi.  Bu arada, meclis üyelerine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün “Devlet Bahçeli köprüsü” tanıtım toplantındaki konuşmasının 5 dakikalık bölümü izletildi.

 

Adana’da güzergah dışında çalışan toplu taşıma araçlarını artık Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri 10 gün süre ile bağlayabilecek. 
AKSAGAZ DAĞITIM BÖLGESİNİ GENİŞLETMEK İSTİYOR 
Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkanvekili Murat Cevheri Bucak başkanlığında bir araya geldi. Doğalgaz dağıtım şirketi Aksagaz Dağıtım A.Ş.’nin dağıtım bölgesini genişletmeyle ilgili teklifi de Meclis’te görüşüldü, teklif komisyonda görüşülecek. 
CEZAEVİ YAPTIRILACAK 
Bu arada, Büyükşehir Belediye Meclisi, Sarıçam ilçesi Dağcı mahallesinde cezaevi yaptırılması için yapılan imar planı değişikliğine ait komisyon raporunu da oyladı, rapor kabul edildi. 
DAĞLI İTİRAZ ETTİ, SERVİSLER KAPSAM DIŞINA ÇIKTI 
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, toplu taşıma araçları yönetmeliğinde yapılacak düzenlemeye ait komisyon raporuna ise CHP’li Askeri Dağlı itiraz etti. Dağlı, komisyon raporunda, güzergah harici çalışan toplu taşıma araçları arasına ‘S’ plakalı servis araçlarının da dahil edilmesine tepki gösterip, servis araçlarının ‘hariç’ tutulmasını istedi. Başkanvekili komisyon raporunu Dağlı’nın düzelttiği şekilde oylattı, komisyon raporu yeni şekliyle kabul edildi. 
ZABITA, GÜZERGAHI ŞAŞIRANI BAĞLAYACAK 
MHP’li Meclis Üyesi Hacı Ali Yaşar, düzenlemenin; Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerine güzergâh dışı toplu taşıma yapan araçları 10 gün süreyle ‘aracı bağlama’ yetkisi verdiğini söyledi. Yaşar, “Büyükşehir Belediyesi ceza yazabiliyor ancak bağlama yetkisi yok. Güzergah harici çalışan kooperatifler var. Bu da genellikle kavgalara sebep oluyor. Belediye ve trafik aracı bağlayamıyor. Sorumluluğu kimse kabul etmiyor. Defalarca toplantı yapıldı, aslında bu sorumluluk trafiğe ait. Meclis, yönetmelikte değişiklik yaptı. Bundan sonra güzergahı dışında yolcu taşıyanları zabıta bağlayacak” dedi. 
Bu arada, meclis üyelerine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün “Devlet Bahçeli köprüsü” tanıtım toplantındaki konuşmasının 5 dakikalık bölümü izletildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.