Bitki çaylarını dikkatli kullanın!

23.01.2018 - 15:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2658+ kez okundu.
 

Bitki çaylarını dikkatli kullanın!

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar da kapıyı çalmaya başladı. Kendini bu mevsimsel hastalıklardan korumak isteyenler özellikle bitkisel karışım çaylarına yöneliyor. Uzmanlar, bu bitkisel karışımları kullanırken kesinlikle dikkat edilmesi gerekenler olduğunu söylerken, aktarların verdikleri ölçülere uyulmasını istiyor. Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, kontrolsüz ve bilinçsizce kullanılan gıda takviyesi ürünlerin çeşitli sağlık problemlerine yol açabileceklerine dikkat çekerek bu konuda vatandaşları ikaz etti. Alparslan, bitkisel ürünlerin açıkta satılması halinde toza, hava kirliliğinden kaynaklı kimyasallara maruz kalabileceğine vurgu yaptı. Alparslan, “Kış mevsiminin kendini htirdiği bu günlerde mevsime özel olarak gerek beslenme gerekse gıda güvenliğine önemle dikkat edilmesi şart” dedi. Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, kışın özellikle soğuk algınlığı, nezle, grip gibi rahatsızlıklarda tüketilen bitki çaylarının açıkta satılanlarının değil ambalajlı olanlarının tercih edilmesi gerektiğini kaydetti. Alparslan, “Açıkta satılan ve tüketilmeden temizlenemeyen bu tür ürünler toza, hava kirliliğine maruz kalabiliyor” diye konuştu. Bitkisel ürünlerin açıkta satılması halinde üretim ve son tüketim tarihlerini öğrenmenin mümkün olmadığını anlatan Alparslan, bunun da o ürünün tazeliği konusundaki endişeleri güçlendirdiğini dile getirdi. Alparslan şöyle devam etti: “Çeşitli hastalıklara iyi geldiği söylenen ancak bilimsel herhangi bir veriye dayanmayan bitkisel karışımlarda zaman zaman ilaç etken maddeleri de bulunabiliyor. Bu tür kimyasalların kontrolsüz olarak bilinçsizce tüketilmesi de çeşitli sağlık problemlerine yol açabilir.” Kış mevsiminde, bu mevsime özgü sebze ve meyvelerinin tüketilmesini öneren Alparslan, beslenmeye ilave edilecek bazı gıdalara da dikkat çekti. Alparslan, “C vitamini özellikle soğuk algınlıklarına karşı vücut direncini, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. C vitamini bakımından zengin gıdalardan narenciye tercih edilmeli. Bunun yanında tüm kış sebzeleri rahatlıkla yenilebilir” dedi. 

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar da kapıyı çalmaya başladı. Kendini bu mevsimsel hastalıklardan korumak isteyenler özellikle bitkisel karışım çaylarına yöneliyor. Uzmanlar, bu bitkisel karışımları kullanırken kesinlikle dikkat edilmesi gerekenler olduğunu söylerken, aktarların verdikleri ölçülere uyulmasını istiyor.

Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, kontrolsüz ve bilinçsizce kullanılan gıda takviyesi ürünlerin çeşitli sağlık problemlerine yol açabileceklerine dikkat çekerek bu konuda vatandaşları ikaz etti.

Alparslan, bitkisel ürünlerin açıkta satılması halinde toza, hava kirliliğinden kaynaklı kimyasallara maruz kalabileceğine vurgu yaptı. Alparslan, “Kış mevsiminin kendini htirdiği bu günlerde mevsime özel olarak gerek beslenme gerekse gıda güvenliğine önemle dikkat edilmesi şart” dedi.

Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, kışın özellikle soğuk algınlığı, nezle, grip gibi rahatsızlıklarda tüketilen bitki çaylarının açıkta satılanlarının değil ambalajlı olanlarının tercih edilmesi gerektiğini kaydetti. Alparslan, “Açıkta satılan ve tüketilmeden temizlenemeyen bu tür ürünler toza, hava kirliliğine maruz kalabiliyor” diye konuştu.

Bitkisel ürünlerin açıkta satılması halinde üretim ve son tüketim tarihlerini öğrenmenin mümkün olmadığını anlatan Alparslan, bunun da o ürünün tazeliği konusundaki endişeleri güçlendirdiğini dile getirdi. Alparslan şöyle devam etti: “Çeşitli hastalıklara iyi geldiği söylenen ancak bilimsel herhangi bir veriye dayanmayan bitkisel karışımlarda zaman zaman ilaç etken maddeleri de bulunabiliyor. Bu tür kimyasalların kontrolsüz olarak bilinçsizce tüketilmesi de çeşitli sağlık problemlerine yol açabilir.”

Kış mevsiminde, bu mevsime özgü sebze ve meyvelerinin tüketilmesini öneren Alparslan, beslenmeye ilave edilecek bazı gıdalara da dikkat çekti. Alparslan, “C vitamini özellikle soğuk algınlıklarına karşı vücut direncini, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. C vitamini bakımından zengin gıdalardan narenciye tercih edilmeli. Bunun yanında tüm kış sebzeleri rahatlıkla yenilebilir” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.