KENT MEYDANI TARTIŞMASI BİTMİYOR!

GÜNDEM 16.02.2018 - 14:37, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2167+ kez okundu.
 

KENT MEYDANI TARTIŞMASI BİTMİYOR!

  SÖZLÜ İLE GÖRÜŞTÜ! Kendi ilçe Belediye Meclisi’ne bile katılmayan ve bundan dolayı meclis üyelerinin tepkisini çeken Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu hafta Kent Meydanı görüşmeleri yapılacak diye Büyükşehir Belediye Meclisi’nden adeta çıkmadı! Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün “arka tarafta görüştüğü” Karalar’ın çabası sonuç verdi. Kent Meydanı plan değişikliği Meclis’ten geçti.  KENDİ PARTİLİSİ KARŞI ÇIKTI Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yılan hikayesine dönen “Kent Meydanı” projesi için yine plan tadilatı yapıldı. Gizli yoğunluk artışları ile Ticaret Meydanı’na döndüğü ileri sürülen Kent Meydanı’na Başkan Karalar’ın kendi partilisi CHP’li Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yusuf Akıncı bile karşı çıkıyor. Akıncı, “Buradaki işyerleri ile evler hangi amaçla kamulaştırıldıysa o amaca uygun yapılmalı” diyor.  SÖZLÜ İLE AYAKÜSTÜ GÖRÜŞTÜ  Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Kent Meydanı’na ilişkin plan tadilatı değişikliği oylandı. Oy çokluğuyla kabul edilen değişiklik büyük tepki çekti. Başkan Karalar, geçen günkü Meclis toplantısı sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile planın geçmesi yönünde görüşme bile yaptı. CHP’li Meclis Üyesi Yusuf Akıncı, Egemen’e yaptığı açıklamada, kendisinin Kent Meydanı’na karşı olmadığını hatırlatarak, ancak buranın hangi amaçla kamulaştırıldıysa o amaca uygun yapılması gerektiğini bildirdi. Akıncı, “Başkan Karalar, özellikle söylüyorum, gizli yoğunluk sistemini getirdi, bizi aldatmaya çalıştı ben ona karşı çıktım. Karşı çıkmaya devam edeceğim” diye konuştu.   “HİLKAT GARİBESİ BİRŞEY İSTEMİYORUZ” Akıncı, şöyle konuştu: “Ben Kent Meydanı’na karşı değilim, ben usulsüzlüklere karşıyım, ben hukuksuzluklara karşıyım. Bütün basın bültenlerini çıkarıp bakalım, başkanın konuştuklarına bakalım, ne demişsek, onları yapalım. Ve orada Kent Meydanı istiyoruz, hilkat garibesi bir şey istemiyoruz. Hukuksuz, usulsüz bir şey istemiyoruz. Cumhuriyet Halk Partililer; dürüstlük ve hukukun üstünlüğünü şiar edinenlerin partisidir. Biz bunu kendimize şiar edinmişiz, kim olursa olsun karşı dururuz, ama usulsüzlüklere, hukuksuzluklara kendi partilimiz de olsa karşı dururuz, bizim yaptığımız budur. Bunu da her yerde söylerim.” NASIL ANLAŞTILAR BİLMEM, 5 DAKİKADA PAT DİYE GEÇTİ! Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın kendilerini samimi olarak hiçbir zaman bilgilendirmediğini anlatan Akıncı, “Biz orada ne olup bittiğini bilmiyoruz. Ama sonradan ben döndüm baktım ki, oradaki ticarethane benzer yerler yapılıyor. Ticari alanlar ayrılmış, bir plan değil yapılaşmanın olduğu yerde gizli bir yoğunluk var. Biz bu gizli yoğunluğa karşıyız. Ayrıca bir önceki meclis toplantısında komisyona tekrar iade edildi, 5 dakika içinde geldi, tartışılmadan ‘pat’ diye geçirildi. Nasıl anlaştılar, ne yaptılar, ettiler bir bilgimiz yok” diyerek sözlerini tamamladı.

 

SÖZLÜ İLE GÖRÜŞTÜ!
Kendi ilçe Belediye Meclisi’ne bile katılmayan ve bundan dolayı meclis üyelerinin tepkisini çeken Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu hafta Kent Meydanı görüşmeleri yapılacak diye Büyükşehir Belediye Meclisi’nden adeta çıkmadı! Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün “arka tarafta görüştüğü” Karalar’ın çabası sonuç verdi. Kent Meydanı plan değişikliği Meclis’ten geçti. 

KENDİ PARTİLİSİ KARŞI ÇIKTI
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yılan hikayesine dönen “Kent Meydanı” projesi için yine plan tadilatı yapıldı. Gizli yoğunluk artışları ile Ticaret Meydanı’na döndüğü ileri sürülen Kent Meydanı’na Başkan Karalar’ın kendi partilisi CHP’li Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yusuf Akıncı bile karşı çıkıyor. Akıncı, “Buradaki işyerleri ile evler hangi amaçla kamulaştırıldıysa o amaca uygun yapılmalı” diyor. 
SÖZLÜ İLE AYAKÜSTÜ GÖRÜŞTÜ 
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Kent Meydanı’na ilişkin plan tadilatı değişikliği oylandı. Oy çokluğuyla kabul edilen değişiklik büyük tepki çekti. Başkan Karalar, geçen günkü Meclis toplantısı sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile planın geçmesi yönünde görüşme bile yaptı. CHP’li Meclis Üyesi Yusuf Akıncı, Egemen’e yaptığı açıklamada, kendisinin Kent Meydanı’na karşı olmadığını hatırlatarak, ancak buranın hangi amaçla kamulaştırıldıysa o amaca uygun yapılması gerektiğini bildirdi. Akıncı, “Başkan Karalar, özellikle söylüyorum, gizli yoğunluk sistemini getirdi, bizi aldatmaya çalıştı ben ona karşı çıktım. Karşı çıkmaya devam edeceğim” diye konuştu.  
“HİLKAT GARİBESİ BİRŞEY İSTEMİYORUZ”
Akıncı, şöyle konuştu: “Ben Kent Meydanı’na karşı değilim, ben usulsüzlüklere karşıyım, ben hukuksuzluklara karşıyım. Bütün basın bültenlerini çıkarıp bakalım, başkanın konuştuklarına bakalım, ne demişsek, onları yapalım. Ve orada Kent Meydanı istiyoruz, hilkat garibesi bir şey istemiyoruz. Hukuksuz, usulsüz bir şey istemiyoruz. Cumhuriyet Halk Partililer; dürüstlük ve hukukun üstünlüğünü şiar edinenlerin partisidir. Biz bunu kendimize şiar edinmişiz, kim olursa olsun karşı dururuz, ama usulsüzlüklere, hukuksuzluklara kendi partilimiz de olsa karşı dururuz, bizim yaptığımız budur. Bunu da her yerde söylerim.”
NASIL ANLAŞTILAR BİLMEM, 5 DAKİKADA PAT DİYE GEÇTİ!
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın kendilerini samimi olarak hiçbir zaman bilgilendirmediğini anlatan Akıncı, “Biz orada ne olup bittiğini bilmiyoruz. Ama sonradan ben döndüm baktım ki, oradaki ticarethane benzer yerler yapılıyor. Ticari alanlar ayrılmış, bir plan değil yapılaşmanın olduğu yerde gizli bir yoğunluk var. Biz bu gizli yoğunluğa karşıyız. Ayrıca bir önceki meclis toplantısında komisyona tekrar iade edildi, 5 dakika içinde geldi, tartışılmadan ‘pat’ diye geçirildi. Nasıl anlaştılar, ne yaptılar, ettiler bir bilgimiz yok” diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.