Ceyhan Cemevi inşasının Mayıs'ta tamamlanması planlanıyor

GÜNDEM 04.03.2018 - 13:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1513+ kez okundu.
 

Ceyhan Cemevi inşasının Mayıs'ta tamamlanması planlanıyor

Yapımı hızla devam eden Ceyhan Cemevi tanıtım toplantısı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün katılımı ile gerçekleştirildi Düzenlenen tanıtım toplantısında Başkan Hüseyin Sözlü, 14 Mayıs 2017'de temeli atılan Ceyhan Cemevi'nin bir yılı doldurmadan tamamlanmasını planladıklarını ifade etti   BİN 55O METREKAREYE, 4 KATLI OLARAK İNŞA EDİLİYOR Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bin 550 metrekare arsa üzerinde 4 katlı olarak projelendirilen, Anadolu Selçuklu mimarisi tarzında inşa edilen ve yapımı hızla devam eden Ceyhan Cemevi inşaat alanında Ceyhan basını ile bir araya gelen Başkan Hüseyin Sözlü, inşa edilen tesisin yalnızca Alevi değil; tüm vatandaşların kullanabileceği bir tesis olduğunu ifade etti.   4 KATTA HANGİ HİZMETLER VERİLECEK? Ceyhan Cemevi binasının iç dizaynı ile bilgi veren Başkan Hüseyin Sözlü, bodrum katındaki morg ve gasilhanede cenaze hizmetlerinin verileceğini, zemin katta yine cenaze hizmetlerine dönük taziye odalarının bulunacağını, bu katta toplu yemek hizmetlerinin verileceğini, binanın birinci katında konferans salonu, 30 kişilik misafirhane ve idari birimler olurken en üst katın ise cemevi olarak düzenleneceğini aktardı.   "HEMŞERİLERİMİZ HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALMALI" Üzerinde yaşadığımız coğrafyada kardeşlik bağlarının kuvvetlendirilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, "Adana, görüş ayrılıklarının en aza indirildiği şehir olmalı. Hemşerilerimizin Cumhuriyet nesli olarak hak ettikleri her türlü hizmeti almaları, hürmeti görmeleri arzusundayız. Bizler muhabbet bağında birlikte açan gonca gibiyiz. Aşkla semaha açılan aynı vücudun iki eli gibiyiz. Çünkü biz biriz, beraberiz ve ilelebet de böyle kalacağız" dedi.   "BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ" Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şube Başkanı Bahadır Odabaşı ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün her yıl Hacı Bektaş Veli etkinliklerine hem manevi hem lojistik destek sağladığını ifade ederek, inşası süren Ceyhan Cemevi için Başkan Sözlü ve emeği geçenlere teşekkür etti. Tanıtım toplantısı, Ceyhan'ın yazılı ve görsel basınının sorularının yanıtlanması ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.  

Yapımı hızla devam eden Ceyhan Cemevi tanıtım toplantısı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün katılımı ile gerçekleştirildi

Düzenlenen tanıtım toplantısında Başkan Hüseyin Sözlü, 14 Mayıs 2017'de temeli atılan Ceyhan Cemevi'nin bir yılı doldurmadan tamamlanmasını planladıklarını ifade etti

 

BİN 55O METREKAREYE, 4 KATLI OLARAK İNŞA EDİLİYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bin 550 metrekare arsa üzerinde 4 katlı olarak projelendirilen, Anadolu Selçuklu mimarisi tarzında inşa edilen ve yapımı hızla devam eden Ceyhan Cemevi inşaat alanında Ceyhan basını ile bir araya gelen Başkan Hüseyin Sözlü, inşa edilen tesisin yalnızca Alevi değil; tüm vatandaşların kullanabileceği bir tesis olduğunu ifade etti.

 

4 KATTA HANGİ HİZMETLER VERİLECEK?

Ceyhan Cemevi binasının iç dizaynı ile bilgi veren Başkan Hüseyin Sözlü, bodrum katındaki morg ve gasilhanede cenaze hizmetlerinin verileceğini, zemin katta yine cenaze hizmetlerine dönük taziye odalarının bulunacağını, bu katta toplu yemek hizmetlerinin verileceğini, binanın birinci katında konferans salonu, 30 kişilik misafirhane ve idari birimler olurken en üst katın ise cemevi olarak düzenleneceğini aktardı.

 

"HEMŞERİLERİMİZ HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALMALI"

Üzerinde yaşadığımız coğrafyada kardeşlik bağlarının kuvvetlendirilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, "Adana, görüş ayrılıklarının en aza indirildiği şehir olmalı. Hemşerilerimizin Cumhuriyet nesli olarak hak ettikleri her türlü hizmeti almaları, hürmeti görmeleri arzusundayız. Bizler muhabbet bağında birlikte açan gonca gibiyiz. Aşkla semaha açılan aynı vücudun iki eli gibiyiz. Çünkü biz biriz, beraberiz ve ilelebet de böyle kalacağız" dedi.

 

"BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ"

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şube Başkanı Bahadır Odabaşı ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün her yıl Hacı Bektaş Veli etkinliklerine hem manevi hem lojistik destek sağladığını ifade ederek, inşası süren Ceyhan Cemevi için Başkan Sözlü ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Tanıtım toplantısı, Ceyhan'ın yazılı ve görsel basınının sorularının yanıtlanması ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.