ÇOCUKLARIN YASEMİN ANNESİ!

GÜNDEM 23.05.2018 - 09:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2784+ kez okundu.
 

ÇOCUKLARIN YASEMİN ANNESİ!

BİR TEBESSÜM İÇİN Adana’da gönüllü olarak ihtiyaç sahiplerine el uzatan Yasemin Ay Özkale, savaş ve iç kargaşadan dolayı ülkelerinden çıkmak zorunda kalanların çocuklarına kucak açıyor. Çocukların hep mutlu olmasını istediğini anlatan Özkale, “Onların bir tebessümü için kendi cebimden harcamanın yanında başkalarının kapısını çalmaktan da usanmam” diyor.
İLK İYİLİK TEKERLEKLİ SANDALYE İLE BAŞLADI Sığınmacı çocukların “Yasemin anne” dedikleri ev kadını Yasemin Ay Özkale, ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşmaya 4 yıl önce başladı. Kemikleri kolay ve sık kırılan cam kemik hastası çocuklara tekerlekli sandalye temin ederek gönüllü iyiliklerine başlayan Özkale, yaptığı her yardımın ardından çok mutlu olduğunu, dünyada böyle keyif alacak bir iş olmadığını söylüyor.  KAPIYA KADAR YARDIM  Sığınmacı ihtiyaç sahibi aileleri belirledikten sonra yardım için belediye başkanları, kendisini tanıyan hayırseverlere ulaştığını anlatan Yasemin Ay Özkale, “Buralardan temin ettiğimiz gıda maddelerini kapılarına kadar götürüp bırakıyoruz. Bazen kurban bağışlayanlar oluyor. Bazıları da ne yapabiliriz diye sorunca; ihtiyaç olan ne varsa alıp dağıtıyoruz” diye konuştu.  “DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER” Özkale, kendisini gibi yardım gönüllüsü Emine Günal ile Okul Aile Birliği’nden tanıştığını, çocukların yüzünü güldürmeyi onunla sürdürdüğünü kaydetti. Özkale, bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi’nden Yüreğir’e, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’den ünlü müteahhitlere her kesimin çocuklar için yaptıkları yardımlara şahit olduğunu bildirip, teşekkür etti.  “ÇOCUKLAR İÇİN DİL DÖKERİM” Özkale, “Gün geliyor bisiklet isteyen, gün geliyor oyuncak isteyen çocuk oluyor. Hepsinin isteklerini yerine getirmek için koşuyoruz. Zaman zaman onlarla birlikte yemek yiyoruz. Öyle bir insanım ki kendim için bugüne kadar kimseden bir sakız bile istemedim. Ancak çocuklar için kendim yetişemediğim yerde; dil döker, yardım isterim, hiç sıkılmam” diyor.  SEN NASIL TOK YATIYORSUN? İyilik yaptığı gün çok rahat uyuduğunu ve dünyanın en güzel işinin gönüllü iyiliklerde bulunmak olduğuna vurgu yapan Yasemin Ay Özkale, “Hani Peygamber Efendimiz diyor ya. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ Komşun açken sen nasıl tok yatıyorsun?” dedi.  “ÇOCUK DENİLİNCE BURNUMUN DİREĞİ SIZLIYOR” Yasemin Ay Özkale, şunları kaydetti: “Derdimiz çocukları güldürmek, onların eksiklerini gidermek, güzellikler yaşatmak. İyilik yapmak bana rahmetli babamdan geliyor. Çocuk denilince adeta burnumun direği sızlıyor, kalbim vicdanım sızlıyor. Sığınmacı çocuklar bilmedikleri memlekette, bilmedikleri insanlarla beraber yaşıyorlar. Bu çocukların okula gitmesi gerekiyor. Hiçbir belediye bunu yapmıyor, kusura bakmasınlar. İş adamı Halis Bayrak 10 çocuğu sünnet ettirecek. Merasime Sayın milletvekilimiz Tamer Dağlı da katılacak. Çok sevdiğim, değer verdiğim çocuklar var. Okutmak istediğim çok çocuk var. Bizi yönetecek biri olsa, bir iki arkadaşımızdan çok güzel işler çıkacak. 13 yaşında bir kız çocuğuna öğretmeni eşofmanı olmadığı için öfkelenmiş. Ailesi bize ulaştı, bir yardımsever ulaştı çocuğa eşofman takımı aldı, spor ayakkabısı hediye etti. Ayrıca ben de kendi imkânlarımla ailesi için 1000 TL tutarında harcama yaptım.”
BİR TEBESSÜM İÇİN Adana’da gönüllü olarak ihtiyaç sahiplerine el uzatan Yasemin Ay Özkale, savaş ve iç kargaşadan dolayı ülkelerinden çıkmak zorunda kalanların çocuklarına kucak açıyor. Çocukların hep mutlu olmasını istediğini anlatan Özkale, “Onların bir tebessümü için kendi cebimden harcamanın yanında başkalarının kapısını çalmaktan da usanmam” diyor.



İLK İYİLİK TEKERLEKLİ SANDALYE İLE BAŞLADI
Sığınmacı çocukların “Yasemin anne” dedikleri ev kadını Yasemin Ay Özkale, ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşmaya 4 yıl önce başladı. Kemikleri kolay ve sık kırılan cam kemik hastası çocuklara tekerlekli sandalye temin ederek gönüllü iyiliklerine başlayan Özkale, yaptığı her yardımın ardından çok mutlu olduğunu, dünyada böyle keyif alacak bir iş olmadığını söylüyor. 
KAPIYA KADAR YARDIM 
Sığınmacı ihtiyaç sahibi aileleri belirledikten sonra yardım için belediye başkanları, kendisini tanıyan hayırseverlere ulaştığını anlatan Yasemin Ay Özkale, “Buralardan temin ettiğimiz gıda maddelerini kapılarına kadar götürüp bırakıyoruz. Bazen kurban bağışlayanlar oluyor. Bazıları da ne yapabiliriz diye sorunca; ihtiyaç olan ne varsa alıp dağıtıyoruz” diye konuştu. 
“DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER”
Özkale, kendisini gibi yardım gönüllüsü Emine Günal ile Okul Aile Birliği’nden tanıştığını, çocukların yüzünü güldürmeyi onunla sürdürdüğünü kaydetti. Özkale, bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi’nden Yüreğir’e, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’den ünlü müteahhitlere her kesimin çocuklar için yaptıkları yardımlara şahit olduğunu bildirip, teşekkür etti. 
“ÇOCUKLAR İÇİN DİL DÖKERİM”
Özkale, “Gün geliyor bisiklet isteyen, gün geliyor oyuncak isteyen çocuk oluyor. Hepsinin isteklerini yerine getirmek için koşuyoruz. Zaman zaman onlarla birlikte yemek yiyoruz. Öyle bir insanım ki kendim için bugüne kadar kimseden bir sakız bile istemedim. Ancak çocuklar için kendim yetişemediğim yerde; dil döker, yardım isterim, hiç sıkılmam” diyor. 
SEN NASIL TOK YATIYORSUN?
İyilik yaptığı gün çok rahat uyuduğunu ve dünyanın en güzel işinin gönüllü iyiliklerde bulunmak olduğuna vurgu yapan Yasemin Ay Özkale, “Hani Peygamber Efendimiz diyor ya. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ Komşun açken sen nasıl tok yatıyorsun?” dedi. 
“ÇOCUK DENİLİNCE BURNUMUN DİREĞİ SIZLIYOR”
Yasemin Ay Özkale, şunları kaydetti: “Derdimiz çocukları güldürmek, onların eksiklerini gidermek, güzellikler yaşatmak. İyilik yapmak bana rahmetli babamdan geliyor. Çocuk denilince adeta burnumun direği sızlıyor, kalbim vicdanım sızlıyor. Sığınmacı çocuklar bilmedikleri memlekette, bilmedikleri insanlarla beraber yaşıyorlar. Bu çocukların okula gitmesi gerekiyor. Hiçbir belediye bunu yapmıyor, kusura bakmasınlar. İş adamı Halis Bayrak 10 çocuğu sünnet ettirecek. Merasime Sayın milletvekilimiz Tamer Dağlı da katılacak. Çok sevdiğim, değer verdiğim çocuklar var. Okutmak istediğim çok çocuk var. Bizi yönetecek biri olsa, bir iki arkadaşımızdan çok güzel işler çıkacak. 13 yaşında bir kız çocuğuna öğretmeni eşofmanı olmadığı için öfkelenmiş. Ailesi bize ulaştı, bir yardımsever ulaştı çocuğa eşofman takımı aldı, spor ayakkabısı hediye etti. Ayrıca ben de kendi imkânlarımla ailesi için 1000 TL tutarında harcama yaptım.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.