BİR KİTAP, BİR ÇOCUK VE BİN UMUT

GÜNDEM 06.06.2018 - 10:28, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2545+ kez okundu.
 

BİR KİTAP, BİR ÇOCUK VE BİN UMUT

Halep, Gaziantep, Şanlıurfa’nın kültürel dokusu ve yemek kültürünü bir kitapta babası Fikret Fırat’ın dilinden sentezledi Gamze Fırat Öztürk…
BABAMIN MUTFAĞI Bunu gelecek kuşaklara aktarmak en büyük hayaliydi çünkü. Öztürk’ün eşsiz lezzet tariflerinin yer aldığı “Babamın Mutfağı”  kitabı raflardaki yerini aldı.  GELİRİ HASTA ÇOCUKLARA Kitabın en özel tarafı ise önemli bir sosyal duyarlılık ve sorumluluk bilinciyle, elde edilecek gelirin tamamının Onkoloji ve Hematoloji hastası çocuklara aktarılacak olması.  “FİLİZLENECEK VE BİR ORMAN OLACAK” Çocukların, oyuncak, kitap, yol ve yemek  giderlerinin karşılanacağı bu kitap, hayatlara dokunup  “bir çocuk ve bin umut” olarak filizlenip sonrasında bir orman olacak. Gamze Fırat Öztürk, bu muhteşem eseriyle ilgili şunları kaydetti: “Çocukluk ve ilk gençlik yıllarımda aile büyüklerimden dinlediğim Urfa, Gaziantep ve Halep, kalabalık ama vakur duruşu, mimari ruhunu oluşturan taş sokakları, farklı kültürlerin bir arada kardeşçe güneşi selamlayarak güne merhaba diyebildiği hoşgörüsüyle Binbir Gece Masalları’nın ruhumdaki dekoruydu adeta. Köklerimi ve kodlarımı oluşturan Halep, Gaziantep ve Urfa’nın kültürel dokusunu ve yemek kültürünü bir kitapta sentezleyerek, babam Fikret Fırat’ın dilinden gelecek kuşaklara aktarmak yaşamımdaki en büyük hedeflerimden biriydi.” Gamze Fırat Öztürk’ün  “en baba tariflerin yer aldığı “Babamın Mutfağı”  kitabı raflardaki yerini aldı. Babasının, çocukluk yıllarının hoşgörülü ve kozmopolit yapısıyla evrenin şehirleri diyebileceğimiz Halep, Urfa ve Gaziantep şehirlerinde geçtiğini ve bu bölgelerin eşsiz bir yemek kültürüne sahip olduğunu ifade eden Öztürk, bu yolculuktaki varış noktasının hazzını “gurme” olarak kabul ettiği babası Fikret Fırat ile birlikte yaşamakta. Kitapla birlikte bu eşsiz yemek kültürünün gelecek kuşaklara aktarılmasının kültürel mirasımızı korumak adına önemli misyonu olduğunu ifade eden Öztürk, bu muhteşem lezzetlerden herkesin faydalanması gerektiğini ifade etti.  KİTABIN TÜM GELİRİ ONKOLOJİ VE  HEMOTOLOJİ HASTASI ÇOCUKLARA  Kitabın en özel tarafı ise önemli bir sosyal duyarlılık ve sorumluluk bilinciyle, elde edilecek gelirin tamamının Onkoloji ve Hematoloji hastası çocuklara aktarılacak olması. Çocukların, oyuncak, kitap, yol ve yemek  giderlerinin karşılanacağı bu kitap, hayatlara dokunup  “bir çocuk ve bin umut” olarak filizlenip sonrasında bir orman olacak.
Halep, Gaziantep, Şanlıurfa’nın kültürel dokusu ve yemek kültürünü bir kitapta babası Fikret Fırat’ın dilinden sentezledi Gamze Fırat Öztürk…

BABAMIN MUTFAĞI
Bunu gelecek kuşaklara aktarmak en büyük hayaliydi çünkü. Öztürk’ün eşsiz lezzet tariflerinin yer aldığı “Babamın Mutfağı”  kitabı raflardaki yerini aldı. 
GELİRİ HASTA ÇOCUKLARA
Kitabın en özel tarafı ise önemli bir sosyal duyarlılık ve sorumluluk bilinciyle, elde edilecek gelirin tamamının Onkoloji ve Hematoloji hastası çocuklara aktarılacak olması. 
“FİLİZLENECEK VE BİR ORMAN OLACAK”
Çocukların, oyuncak, kitap, yol ve yemek  giderlerinin karşılanacağı bu kitap, hayatlara dokunup  “bir çocuk ve bin umut” olarak filizlenip sonrasında bir orman olacak. Gamze Fırat Öztürk, bu muhteşem eseriyle ilgili şunları kaydetti: “Çocukluk ve ilk gençlik yıllarımda aile büyüklerimden dinlediğim Urfa, Gaziantep ve Halep, kalabalık ama vakur duruşu, mimari ruhunu oluşturan taş sokakları, farklı kültürlerin bir arada kardeşçe güneşi selamlayarak güne merhaba diyebildiği hoşgörüsüyle Binbir Gece Masalları’nın ruhumdaki dekoruydu adeta. Köklerimi ve kodlarımı oluşturan Halep, Gaziantep ve Urfa’nın kültürel dokusunu ve yemek kültürünü bir kitapta sentezleyerek, babam Fikret Fırat’ın dilinden gelecek kuşaklara aktarmak yaşamımdaki en büyük hedeflerimden biriydi.”
Gamze Fırat Öztürk’ün  “en baba tariflerin yer aldığı “Babamın Mutfağı”  kitabı raflardaki yerini aldı. Babasının, çocukluk yıllarının hoşgörülü ve kozmopolit yapısıyla evrenin şehirleri diyebileceğimiz Halep, Urfa ve Gaziantep şehirlerinde geçtiğini ve bu bölgelerin eşsiz bir yemek kültürüne sahip olduğunu ifade eden Öztürk, bu yolculuktaki varış noktasının hazzını “gurme” olarak kabul ettiği babası Fikret Fırat ile birlikte yaşamakta. Kitapla birlikte bu eşsiz yemek kültürünün gelecek kuşaklara aktarılmasının kültürel mirasımızı korumak adına önemli misyonu olduğunu ifade eden Öztürk, bu muhteşem lezzetlerden herkesin faydalanması gerektiğini ifade etti. 
KİTABIN TÜM GELİRİ ONKOLOJİ VE 
HEMOTOLOJİ HASTASI ÇOCUKLARA 
Kitabın en özel tarafı ise önemli bir sosyal duyarlılık ve sorumluluk bilinciyle, elde edilecek gelirin tamamının Onkoloji ve Hematoloji hastası çocuklara aktarılacak olması. Çocukların, oyuncak, kitap, yol ve yemek  giderlerinin karşılanacağı bu kitap, hayatlara dokunup  “bir çocuk ve bin umut” olarak filizlenip sonrasında bir orman olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.