Her şey Adana ve dezavantajlı gruplar için

GÜNDEM 30.07.2018 - 14:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2110+ kez okundu.
 

Her şey Adana ve dezavantajlı gruplar için

    Biz de Varız Destekleme Derneği, Adana kenti ve dezavantajlı gruplar adına önemli projeleri hayata geçirebilmek için yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Anız yakılmasıyla ilgili basın bülteni yayınlayan ve bu konuda kentin kurmaylarıyla görüşme hazırlıkları yapan dernek yöneticileri ve üyeleri, bir yandan da yeni projeler için kolları sıvadı   Adana kamuoyunda, üyelerinin ve yöneticilerinin sosyal sorumluluk projelelerindeki geçmişi ve mesleki altyapıları nedeniyle kısa sürede ses getiren Biz de Varız Destekleme Derneği, olağan toplantılarından birini Divan Oteli’nde gerçekleştirdi. Yaz aylarında olunmasına rağmen zengin bir gündemle toplanan Biz de Varız Destekleme Derneği’nin ele aldığı konular arasında; Adana’da doğaya ve insan sağlığına zarar verdiği bilinen ancak bir türlü engellenemeyen anız yakılması sorunuyla ilgili yapılan basın açıklaması ve önümüzdeki süreçte hayata geçirilecek projeler yer aldı. ANIZ KOMİSYONU AÇIKLAMA YAPTI Anızla ilgili açıklamanın mimarlarından ve dernek bünyesinde oluşturulan Anız Komisyonu Başkanı-Çukurova Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu ile Dr. Tuğrul Tunca, komisyonun bu konudaki çalışmasının ayrıntılarıyla ilgili bilgi aktardı. OTUR VE DANS ET Dansçı Erol Güncek tarafından ilki geçen yıl yapılan ve bu sene Biz de Varız Destekleme Derneği bünyesinde hayata geçirilecek, engelli bireylerin ve yaşlıların dans aracılığıyla toplumla kaynaşmalarını hedefleyen “Otur ve Dans Et” projesinin de tanıtımı gerçekleştirildi. ENGEL OLMA DESTEK OL Toplantıda ayrıca Murat Yıldırım’ın “Engel Olma Destek Ol” projesiyle ilgili bilgi verildi ve 2019 Mayıs ayında yapılması planlanan defileye katılacak podyum gönüllülerinin isimleri paylaşıldı. DİŞ SAĞLIĞI PROJESİ Yine dernek üyesi Diş Hekimi Mert Ekici’nin, Sevgi Evleri’nde kalan çocuk ve gençlere yönelik uygulamayı planladığı Diş Sağlığı Projesi’nin ön çalışması gerçekleştirildi. GÜZEL PROJELERE İMZA ATACAĞIZ Biz de Varız Destekleme Derneği Başkanı Esin Parlak, kısa süre önce faaliyete başlamalarına rağmen, kamuoyunda ses getiren proje ve çalışmalara imza atmaya kararlı olduklarını söyledi. Başkan Parlak, “Adana’nın daha çağdaş ve yaşanabilir bir kent haline gelmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Ayrıca dezavantajlı gruplarımıza yönelik, onların toplumla kaynaşmasına, sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda daha güçlü olmalarını sağlamaya yönelik çalışmalarımız olacak ve önemli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçireceğiz” dedi.  

 

 

Biz de Varız Destekleme Derneği, Adana kenti ve dezavantajlı gruplar adına önemli projeleri hayata geçirebilmek için yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Anız yakılmasıyla ilgili basın bülteni yayınlayan ve bu konuda kentin kurmaylarıyla görüşme hazırlıkları yapan dernek yöneticileri ve üyeleri, bir yandan da yeni projeler için kolları sıvadı

 

Adana kamuoyunda, üyelerinin ve yöneticilerinin sosyal sorumluluk projelelerindeki geçmişi ve mesleki altyapıları nedeniyle kısa sürede ses getiren Biz de Varız Destekleme Derneği, olağan toplantılarından birini Divan Oteli’nde gerçekleştirdi.

Yaz aylarında olunmasına rağmen zengin bir gündemle toplanan Biz de Varız Destekleme Derneği’nin ele aldığı konular arasında; Adana’da doğaya ve insan sağlığına zarar verdiği bilinen ancak bir türlü engellenemeyen anız yakılması sorunuyla ilgili yapılan basın açıklaması ve önümüzdeki süreçte hayata geçirilecek projeler yer aldı.

ANIZ KOMİSYONU AÇIKLAMA YAPTI

Anızla ilgili açıklamanın mimarlarından ve dernek bünyesinde oluşturulan Anız Komisyonu Başkanı-Çukurova Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu ile Dr. Tuğrul Tunca, komisyonun bu konudaki çalışmasının ayrıntılarıyla ilgili bilgi aktardı.

OTUR VE DANS ET

Dansçı Erol Güncek tarafından ilki geçen yıl yapılan ve bu sene Biz de Varız Destekleme Derneği bünyesinde hayata geçirilecek, engelli bireylerin ve yaşlıların dans aracılığıyla toplumla kaynaşmalarını hedefleyen “Otur ve Dans Et” projesinin de tanıtımı gerçekleştirildi.

ENGEL OLMA DESTEK OL

Toplantıda ayrıca Murat Yıldırım’ın “Engel Olma Destek Ol” projesiyle ilgili bilgi verildi ve 2019 Mayıs ayında yapılması planlanan defileye katılacak podyum gönüllülerinin isimleri paylaşıldı.

DİŞ SAĞLIĞI PROJESİ

Yine dernek üyesi Diş Hekimi Mert Ekici’nin, Sevgi Evleri’nde kalan çocuk ve gençlere yönelik uygulamayı planladığı Diş Sağlığı Projesi’nin ön çalışması gerçekleştirildi.

GÜZEL PROJELERE İMZA ATACAĞIZ

Biz de Varız Destekleme Derneği Başkanı Esin Parlak, kısa süre önce faaliyete başlamalarına rağmen, kamuoyunda ses getiren proje ve çalışmalara imza atmaya kararlı olduklarını söyledi. Başkan Parlak, “Adana’nın daha çağdaş ve yaşanabilir bir kent haline gelmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Ayrıca dezavantajlı gruplarımıza yönelik, onların toplumla kaynaşmasına, sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda daha güçlü olmalarını sağlamaya yönelik çalışmalarımız olacak ve önemli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçireceğiz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.