8,1 MİLYARLIK PROJEMİZ VAR!

EKONOMİ 23.01.2019 - 16:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1248+ kez okundu.
 

8,1 MİLYARLIK PROJEMİZ VAR!

Adana’da geçen yıl kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşu projelerine 3 milyar 556 milyon liralık harcama yapıldı. Projelerin toplam büyüklüğü 8,1 milyar lirayı buluyor. Adana’nın Karataş ilçesinde, hayata geçirilecek bir proje kapsamında ise 6 bin 500 dekar verimsiz ve bataklık durumundaki mera alanında tarla balıkçılığı yapılacak.         2 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM SAĞLANACAK  Tarıma Dayalı İhtisas Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi’nde su ürünleri işleme tesisleri ve soğuk hava depoları da kurulacak. Yıllık 17 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak balık tarlalarından 2 milyar TL’lik katma değer ile 2 bin kişilik istihdam oluşturulması öngörülüyor.  ADANA BÜYÜK POTANSİYELE SAHİP  Türkiye’de yıllık ortalama su ürünleri üretim miktarı 630 bin tonu bulurken 160 bin ton da ihraç ediliyor. Yüksek tarım potansiyeline sahip Adana’da 163 km kıyı uzunluğu mevcut. Adana 5 lagün, Seyhan ve Ceyhan nehirleri, 10 baraj gölü ve 29 göletle, su ürünleri üretimi bakımından önemli bir potansiyele sahip.  8 BİN TON SU ÜRÜNÜ  Adana’da geçen yıl 5 bin 825 tonu avcılık ve 2 bin 100 tonu kültür balıkçılığı olmak üzere 7 bin 925 ton su ürünleri üretimi gerçekleştirildi. Bu arada, Adana’nın sahil ilçesi Karataş’ta küçük ölçekte balıkçılık yapanların kendi ürünlerini, yine kendi imkânları ile depolama ve satabilmelerine zemin oluşturulacak. Valilik, balıkçıların avladıkları balıkları sağlıklı ortamda sergileyip muhafaza edecekleri ve satabilecekleri mekânlara da imkan hazırlayacak bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor.  8,1 MİLYARLIK PROJE VAR Adana’da geçen yıl kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tarafından 562 proje uygulandı. Projelerden 187’si tamamlanırken 279’u sürüyor, 74’ü ihale aşamasında, 22’si ise etüt proje aşamasında yer alıyor. Projelerin toplam tutarı 8 milyar 158 milyon TL’yi buluyor. Geçen yılsonu itibarıyla 3 milyar 556 milyon lira harcama yapıldı.

Adana’da geçen yıl kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşu projelerine 3 milyar 556 milyon liralık harcama yapıldı. Projelerin toplam büyüklüğü 8,1 milyar lirayı buluyor. Adana’nın Karataş ilçesinde, hayata geçirilecek bir proje kapsamında ise 6 bin 500 dekar verimsiz ve bataklık durumundaki mera alanında tarla balıkçılığı yapılacak.

        2 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM SAĞLANACAK 
Tarıma Dayalı İhtisas Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi’nde su ürünleri işleme tesisleri ve soğuk hava depoları da kurulacak. Yıllık 17 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak balık tarlalarından 2 milyar TL’lik katma değer ile 2 bin kişilik istihdam oluşturulması öngörülüyor. 
ADANA BÜYÜK POTANSİYELE SAHİP 
Türkiye’de yıllık ortalama su ürünleri üretim miktarı 630 bin tonu bulurken 160 bin ton da ihraç ediliyor. Yüksek tarım potansiyeline sahip Adana’da 163 km kıyı uzunluğu mevcut. Adana 5 lagün, Seyhan ve Ceyhan nehirleri, 10 baraj gölü ve 29 göletle, su ürünleri üretimi bakımından önemli bir potansiyele sahip. 
8 BİN TON SU ÜRÜNÜ 
Adana’da geçen yıl 5 bin 825 tonu avcılık ve 2 bin 100 tonu kültür balıkçılığı olmak üzere 7 bin 925 ton su ürünleri üretimi gerçekleştirildi. Bu arada, Adana’nın sahil ilçesi Karataş’ta küçük ölçekte balıkçılık yapanların kendi ürünlerini, yine kendi imkânları ile depolama ve satabilmelerine zemin oluşturulacak. Valilik, balıkçıların avladıkları balıkları sağlıklı ortamda sergileyip muhafaza edecekleri ve satabilecekleri mekânlara da imkan hazırlayacak bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. 
8,1 MİLYARLIK PROJE VAR
Adana’da geçen yıl kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tarafından 562 proje uygulandı. Projelerden 187’si tamamlanırken 279’u sürüyor, 74’ü ihale aşamasında, 22’si ise etüt proje aşamasında yer alıyor. Projelerin toplam tutarı 8 milyar 158 milyon TL’yi buluyor. Geçen yılsonu itibarıyla 3 milyar 556 milyon lira harcama yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.