İşi gücü bıraktı kafeye taktılar

GÜNDEM 07.07.2019 - 17:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1294+ kez okundu.
 

İşi gücü bıraktı kafeye taktılar

    Adana’nın Yumurtalık ilçesinde belediyenin işi-gücü bırakıp bir kafeye takması vatandaşların büyük tepkisine neden oluyor. Tam 7 yıldır hizmet veren, sözleşmesi yapılmış, belediyeye de tek kuruş vergi borcu olmayan kafenin tadilat gerekçesiyle boşaltılmak istenmesine karşı hukuk mücadelesi başlatıldı. SEÇİM ÖNCESİNDE DE SIKINTI VERDİLER Yumurtalık'ta 7 yıldır Sahil Kafe’nin işletmeciliği yapan Gizem Duran'a belediyeden burayı boşalt yazı gönderildi. 31 Mart seçimleri öncesinde de aynı kafe yasadışı bir şekilde mühürletilmek istenmişti. Kafe sahibi Gizem Duran ve babası mustafa Duran, eski belediye Başkanı Turgut Erişmen döneminde ilk sözleşmeyi yaptıklarını belirterek, “Türkeş Filik, belediye başkanı seçildikten sonra da sözleşmemizi yeniledi. Paramızı düzenli olarak yatırıyoruz. Borcumuz da yok.Son kirayı da ödedik fakat geri iade ettiler. 4 ay önce buranın tüm tadilatlarını yaptık ama belediye ‘tadilat yapacağız’ diye bize yazı gönderdi.Yerli ve yabancı turistlerin geldiği bir dönemde tadilatı bahane ederek bizi ekmeğimizden etmek istiyor” dedi. AMAÇLARI BİZİ EKMEĞİMİZDEN ETMEK Konuyu yargıya taşıdıklarını belirten Gizem Duran, “Mahkemeden hala cevap gelmeden belediye yetkilileri bizi buradan çıkarmak için uğraşıyor.  Ayrıca bunu yaparken Yumurtalık Kaymakamlığı’nın ismini kullanıyorlar. Kaymakamlık oluruyla sizi dışarı atacağız diyorlar. Fakat kaymakamlık bunu yalanlıyor. Seçimlerden 1 ay önce de geldiler. Amaçları bizi buradan çıkarıp ekmeğimizden edip, kafeyi birilerine peşkeş çekmek ise kanunsuzluktur.  Buna izin vermeyeceğiz. Ekmeğimiz namusumuzdur" diye konuştu.    

 

 

Adana’nın Yumurtalık ilçesinde belediyenin işi-gücü bırakıp bir kafeye takması vatandaşların büyük tepkisine neden oluyor. Tam 7 yıldır hizmet veren, sözleşmesi yapılmış, belediyeye de tek kuruş vergi borcu olmayan kafenin tadilat gerekçesiyle boşaltılmak istenmesine karşı hukuk mücadelesi başlatıldı.

SEÇİM ÖNCESİNDE DE SIKINTI VERDİLER

Yumurtalık'ta 7 yıldır Sahil Kafe’nin işletmeciliği yapan Gizem Duran'a belediyeden burayı boşalt yazı gönderildi. 31 Mart seçimleri öncesinde de aynı kafe yasadışı bir şekilde mühürletilmek istenmişti. Kafe sahibi Gizem Duran ve babası mustafa Duran, eski belediye Başkanı Turgut Erişmen döneminde ilk sözleşmeyi yaptıklarını belirterek, “Türkeş Filik, belediye başkanı seçildikten sonra da sözleşmemizi yeniledi. Paramızı düzenli olarak yatırıyoruz. Borcumuz da yok.Son kirayı da ödedik fakat geri iade ettiler. 4 ay önce buranın tüm tadilatlarını yaptık ama belediye ‘tadilat yapacağız’ diye bize yazı gönderdi.Yerli ve yabancı turistlerin geldiği bir dönemde tadilatı bahane ederek bizi ekmeğimizden etmek istiyor” dedi.

AMAÇLARI BİZİ EKMEĞİMİZDEN ETMEK

Konuyu yargıya taşıdıklarını belirten Gizem Duran, “Mahkemeden hala cevap gelmeden belediye yetkilileri bizi buradan çıkarmak için uğraşıyor.  Ayrıca bunu yaparken Yumurtalık Kaymakamlığı’nın ismini kullanıyorlar. Kaymakamlık oluruyla sizi dışarı atacağız diyorlar. Fakat kaymakamlık bunu yalanlıyor. Seçimlerden 1 ay önce de geldiler. Amaçları bizi buradan çıkarıp ekmeğimizden edip, kafeyi birilerine peşkeş çekmek ise kanunsuzluktur.  Buna izin vermeyeceğiz. Ekmeğimiz namusumuzdur" diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.