Toplumdaki şiddetin sebepleri araştırılmalı

GÜNDEM 01.01.2020 - 18:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1582+ kez okundu.
 

Toplumdaki şiddetin sebepleri araştırılmalı

SES Şube Başkanı Yüksel:
  ADANA- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, her yıl  sağlık kurumlarında yüzlerce şiddet olayının yaşandığını, bunun topluma da yayıldığını belirterek, şiddetin nedenleri ve sonuçlarının araştırılması gerektiğini söyledi.  Yüksel yaptığı açıklamada, uygulanan neo liberal ekonomi politikaları, eğitim ve sosyal politikalarla  dünyada ve Türkiye’de hırsızlık ve gasp olaylarının arttığını,  aşırı derecede bireysel silahlanma yaşandığını, kadına şiddet, çocuklara cinsel istismar, doğayı katletme ile intiharların arttığına dikkat çekti. Yüksel, şunları kaydetti: “Sağlıkta  özellikle ölümlü ölümsüz şiddet artmıştır. Yetkililer bu durumlara etkin tedbirler almalı bireysel silahlanma durdurulmalı. Her suçun  suçlusu gerekli  caydırıcı cezayı almalı, medya ve  TV  yayınlarında dikkatli olmalı.”
SES Şube Başkanı Yüksel:

 

ADANA- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, her yıl  sağlık kurumlarında yüzlerce şiddet olayının yaşandığını, bunun topluma da yayıldığını belirterek, şiddetin nedenleri ve sonuçlarının araştırılması gerektiğini söyledi. 
Yüksel yaptığı açıklamada, uygulanan neo liberal ekonomi politikaları, eğitim ve sosyal politikalarla  dünyada ve Türkiye’de hırsızlık ve gasp olaylarının arttığını,  aşırı derecede bireysel silahlanma yaşandığını, kadına şiddet, çocuklara cinsel istismar, doğayı katletme ile intiharların arttığına dikkat çekti. Yüksel, şunları kaydetti: “Sağlıkta  özellikle ölümlü ölümsüz şiddet artmıştır. Yetkililer bu durumlara etkin tedbirler almalı bireysel silahlanma durdurulmalı. Her suçun  suçlusu gerekli  caydırıcı cezayı almalı, medya ve  TV  yayınlarında dikkatli olmalı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.