509 İŞÇİ ARANIYOR!

GÜNDEM 18.03.2020 - 16:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2401+ kez okundu.
 

509 İŞÇİ ARANIYOR!

  Adana'da çaycıdan pompacıya, depo görevlisinden çevre mühendisine, kimyacıdan mobilyacıya 509 kişi işe alınacak.  Türkiye İş Kurumu tarafından açık işler bölümünde yer alan bilgiye göre, 153 sektörlerde faaliyet gösteren çeşitli firmalar Türkiye İş Kurumu aracılığıyla işçi arıyor.  Buna göre, bazı sektörlerde alınacak işçi sayıları şöyle: Pompacı olarak tabir edilen akaryakıt satış elemanı 7, Beden işçisi 13, CNC Torna Tezgahı Operatörü 12, El ve makine dikişçisi 31, Elektrik pano elemanı 10, Güvenlik görevlisi 18, Halkla ilişkiler ve tanıtım elemanı 10, Kahve ve kakao hazırlayıcısı (Barista) 2, Konfeksiyon işçcisi 17, Makine dikişçisi 10, Mekanik bakım onarımcı 13, Ön muhasebeci 21, Pazarlamacı 10, Satış danışmanı 17, Şoför yük taşıma 16, Temizlik görevlisi 12. ZORLUK YAŞIYORUZ Hekimbey Catering Sahibi Esef Şahin, hazır yemek sektörü için bazen usta bazen ise ara elaman sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Şahin, sektörde işçi bulmanın zorluğunu anlatırken “2 bin 300 lira asgari ücret için az mıdır çok mudur? Bence azdır, çok değildir. Çalışmak için geleni alıyoruz, kıyafet veriyor, hijyen belgesi alıyor, yemek dağıtımına gittiği yerdeki ayakkabısını veriyorsun. Servis kapısına kadar gidiyor, alıyor. Ancak bazıları, iş çok ağır deyip 10 gün çalışmıyor, kaçıyor, gidiyor" diyor.

 

Adana'da çaycıdan pompacıya, depo görevlisinden çevre mühendisine, kimyacıdan mobilyacıya 509 kişi işe alınacak. 
Türkiye İş Kurumu tarafından açık işler bölümünde yer alan bilgiye göre, 153 sektörlerde faaliyet gösteren çeşitli firmalar Türkiye İş Kurumu aracılığıyla işçi arıyor. 
Buna göre, bazı sektörlerde alınacak işçi sayıları şöyle: Pompacı olarak tabir edilen akaryakıt satış elemanı 7, Beden işçisi 13, CNC Torna Tezgahı Operatörü 12, El ve makine dikişçisi 31, Elektrik pano elemanı 10, Güvenlik görevlisi 18, Halkla ilişkiler ve tanıtım elemanı 10, Kahve ve kakao hazırlayıcısı (Barista) 2, Konfeksiyon işçcisi 17, Makine dikişçisi 10, Mekanik bakım onarımcı 13, Ön muhasebeci 21, Pazarlamacı 10, Satış danışmanı 17, Şoför yük taşıma 16, Temizlik görevlisi 12.

ZORLUK YAŞIYORUZ
Hekimbey Catering Sahibi Esef Şahin, hazır yemek sektörü için bazen usta bazen ise ara elaman sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Şahin, sektörde işçi bulmanın zorluğunu anlatırken “2 bin 300 lira asgari ücret için az mıdır çok mudur? Bence azdır, çok değildir. Çalışmak için geleni alıyoruz, kıyafet veriyor, hijyen belgesi alıyor, yemek dağıtımına gittiği yerdeki ayakkabısını veriyorsun. Servis kapısına kadar gidiyor, alıyor. Ancak bazıları, iş çok ağır deyip 10 gün çalışmıyor, kaçıyor, gidiyor" diyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.