UYANIKLIK YAPMAYIN!

GÜNDEM 28.04.2020 - 15:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1377+ kez okundu.
 

UYANIKLIK YAPMAYIN!

Şehrin güneyine yolcu taşıyan minibüs ve özel halk otobüsleri, koronavirüs tedbirlerini göz ardı ediyor. Minibüsler koltukları doldurup ayakta bile yolcu taşıyor.
  Adana’da bazı minibüs ve özel halk otobüsleri koronavirüs tedbirleri kapsamında yolcu sayısının yarısı ile taşımacılık yaparken, bazı uyanık sürücüler ise bu tedbirleri göz ardı ediyor. Öldürücü bulaşıcı hastalık için tedbirlerin artırılması isteniyor.  Çin’den dünyaya yayılan koronavirüs vakaları her geçen gün artıyor. Ülkemizde de virüs tedbirleri kapsamında bazı işyerleri kepenk kapatmak zorunda kaldı. Herşeye rağmen çalışmak zorunda olanlarsa işten eve, evden işe gitmek zorunda.  Hükümetin aldığı yolcu taşımacılığında araçların yüzde 50 kapasite ile çalışma kurallarına özellikle şehrin güney kesimlerine yolcu taşıyan minibüs ve özel halk otobüsleri uymuyor. Yolcuların itirazlarına ise araç sürücüleri, “Binmeyin o zaman” diye tepki gösteriyor. Az sayıda yolcu bindiğinde mazot parasını çıkaramadıklarını ileri süren araç sürücüleri ile yolcular arasında zaman zaman tartışmalar da yaşanıyor.  Bu arada, şehrin kuzey kesimlerinde oturanlar ise, evlerine gider veya gelirken yen az yarım saat beklemek zorunda kalabiliyor. Koronavirüsle mücadelenin ilk günlerinde polis ve trafik ekipleri, sürekli kontrol yaparak, araç sürücüleri için caydırıcı tedbirler uyguluyorlardı.
Şehrin güneyine yolcu taşıyan minibüs ve özel halk otobüsleri, koronavirüs tedbirlerini göz ardı ediyor. Minibüsler koltukları doldurup ayakta bile yolcu taşıyor.

 

Adana’da bazı minibüs ve özel halk otobüsleri koronavirüs tedbirleri kapsamında yolcu sayısının yarısı ile taşımacılık yaparken, bazı uyanık sürücüler ise bu tedbirleri göz ardı ediyor. Öldürücü bulaşıcı hastalık için tedbirlerin artırılması isteniyor. 
Çin’den dünyaya yayılan koronavirüs vakaları her geçen gün artıyor. Ülkemizde de virüs tedbirleri kapsamında bazı işyerleri kepenk kapatmak zorunda kaldı. Herşeye rağmen çalışmak zorunda olanlarsa işten eve, evden işe gitmek zorunda.  Hükümetin aldığı yolcu taşımacılığında araçların yüzde 50 kapasite ile çalışma kurallarına özellikle şehrin güney kesimlerine yolcu taşıyan minibüs ve özel halk otobüsleri uymuyor. Yolcuların itirazlarına ise araç sürücüleri, “Binmeyin o zaman” diye tepki gösteriyor. Az sayıda yolcu bindiğinde mazot parasını çıkaramadıklarını ileri süren araç sürücüleri ile yolcular arasında zaman zaman tartışmalar da yaşanıyor. 
Bu arada, şehrin kuzey kesimlerinde oturanlar ise, evlerine gider veya gelirken yen az yarım saat beklemek zorunda kalabiliyor. Koronavirüsle mücadelenin ilk günlerinde polis ve trafik ekipleri, sürekli kontrol yaparak, araç sürücüleri için caydırıcı tedbirler uyguluyorlardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.