YUMURTALIK TERMİK SANTRAL ÇÖPLÜĞÜNE DÖNMESİN!

GÜNDEM 07.06.2020 - 17:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1741+ kez okundu.
 

YUMURTALIK TERMİK SANTRAL ÇÖPLÜĞÜNE DÖNMESİN!

  Adana’nın sahil kenti Yumurtalık’ta 17 yıl önce üretime başlayan Sugözü Termik Santralı’nın ardından, ikincisi koruma altındaki aynı kumsalda yapılan Hunutlu Termik Santralı inşaatının durdurulması isteniyor.  HER YIL 2,8 MİLYON TON KÖMÜR YAKILACAK 17 çevre kuruluşu, her yıl 2,8 milyon ton kömürün ithal edilerek yakılmasıyla üretim yapacak Hunutlu termik santrali inşaatının bir an önce durdurulması için imza kampanyası başlatıp, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na çağrı yaptı. Çinli Şanghay Elektrik tarafından  kurulan termik santralın ÇED Raporu’nda ölçülen hava kirliliği verilerinin ulusal limit değerleri karşılamadığına, santralın ÇED olumlu kararının geçerli olmadığı da ileri sürülüyor. Sugözü kumsalının deniz kaplumbalarının yuvalama alanlarından biri olduğu da biliniyor.  KANSER VAKALARI ARTTI İDDİASI  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Hunutlu Termik Santrali'ne karşı çevre mücadelesinin yanında olduğunu duyurdu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi sunan Barut, "Akdenizin incisi, tarımın göz bebeği, muazzam güzellikteki Yumurtalık ilçemizi termik santral çöplüğüne döndürmeyeceğiz. Çevre mücadelesi veren kitle örgütlerimizin mücadelesinde onlarla omuz omuzayız" dedi. Sugözü Kömürlü Termik Santrali'nin kurulmasının ardından 2009-2014 arasında görülen kanser vakalarının 11 kat arttığı iddia ediliyor.

 

Adana’nın sahil kenti Yumurtalık’ta 17 yıl önce üretime başlayan Sugözü Termik Santralı’nın ardından, ikincisi koruma altındaki aynı kumsalda yapılan Hunutlu Termik Santralı inşaatının durdurulması isteniyor. 
HER YIL 2,8 MİLYON TON KÖMÜR YAKILACAK
17 çevre kuruluşu, her yıl 2,8 milyon ton kömürün ithal edilerek yakılmasıyla üretim yapacak Hunutlu termik santrali inşaatının bir an önce durdurulması için imza kampanyası başlatıp, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na çağrı yaptı. Çinli Şanghay Elektrik tarafından  kurulan termik santralın ÇED Raporu’nda ölçülen hava kirliliği verilerinin ulusal limit değerleri karşılamadığına, santralın ÇED olumlu kararının geçerli olmadığı da ileri sürülüyor. Sugözü kumsalının deniz kaplumbalarının yuvalama alanlarından biri olduğu da biliniyor. 
KANSER VAKALARI ARTTI İDDİASI 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Hunutlu Termik Santrali'ne karşı çevre mücadelesinin yanında olduğunu duyurdu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi sunan Barut, "Akdenizin incisi, tarımın göz bebeği, muazzam güzellikteki Yumurtalık ilçemizi termik santral çöplüğüne döndürmeyeceğiz. Çevre mücadelesi veren kitle örgütlerimizin mücadelesinde onlarla omuz omuzayız" dedi. Sugözü Kömürlü Termik Santrali'nin kurulmasının ardından 2009-2014 arasında görülen kanser vakalarının 11 kat arttığı iddia ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.