Sağlık personeli 3 ay için 2 bin lira istiyor

GÜNDEM 07.06.2020 - 17:37, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1868+ kez okundu.
 

Sağlık personeli 3 ay için 2 bin lira istiyor

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, sağlık personeline Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları için 2 bin TL ödenmesini istedi.  Nennioğlu, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın günlerdir dünya ve ülkenin bir numaralı gündemi olan ve bugüne kadar  görülmemiş koronavirüs salgını karşısında göstermiş olduğu çabanın takdire değer olduğunu söyledi. Halkın ve tüm kurumların bu tehdit karşısında kenetlenmiş olmalarının hiçbir ülkede görülmeyen kıymetli bir olay olduğunu anımsatan Nennioğlu, “Sağlık-Sen Adana Şubesi Başkanı olarak pandeminin başladığı günden bu yana, elimizden geldiği kadar devletimize yardımcı olmaya çalıştığımız herkes tarafından bilinmektedir. Sağlık çalışanlarını sahada ziyaret edip motive etmek, il sağlık müdürlüğüne önerilerde bulunmak, bu hususta yaptığımız çalışmalardan bazılarıdır. Ancak sendika başkanı olmam dolayısıyla, tarafım her zaman çalışanlarımızın tarafıdır. Bu nedenle  her ne kadar ek ödemenin tavandan ödenmesi şubemizin önerisi olsa da  beklentileri yukarıya taşımış, ancak  çalışanlarımız arasında hayal kırıklığına yol açmıştır” dedi.  Nennioğlu, sağlık çalışanlarının artık tavandan ek ödeme alamayacağı ve hastane gelirlerinin düşük olacağından meslek ve  unvanına, çalışma şekline bakılmaksızın tüm sağlık çalışanları ve 696’li statüsündeki daimi işçilere Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında 2 bin TL verilmesini istediklerini hatırlatarak, “Son dönemin kahramanları sağlık çalışanlarını motive etmek istiyorsanız, haklarını helal etmeleri istiyorsanız bu talebimizi yerini getirin”çağrısında bulundu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, sağlık personeline Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları için 2 bin TL ödenmesini istedi. 

Nennioğlu, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın günlerdir dünya ve ülkenin bir numaralı gündemi olan ve bugüne kadar  görülmemiş koronavirüs salgını karşısında göstermiş olduğu çabanın takdire değer olduğunu söyledi. Halkın ve tüm kurumların bu tehdit karşısında kenetlenmiş olmalarının hiçbir ülkede görülmeyen kıymetli bir olay olduğunu anımsatan Nennioğlu, “Sağlık-Sen Adana Şubesi Başkanı olarak pandeminin başladığı günden bu yana, elimizden geldiği kadar devletimize yardımcı olmaya çalıştığımız herkes tarafından bilinmektedir. Sağlık çalışanlarını sahada ziyaret edip motive etmek, il sağlık müdürlüğüne önerilerde bulunmak, bu hususta yaptığımız çalışmalardan bazılarıdır. Ancak sendika başkanı olmam dolayısıyla, tarafım her zaman çalışanlarımızın tarafıdır. Bu nedenle  her ne kadar ek ödemenin tavandan ödenmesi şubemizin önerisi olsa da  beklentileri yukarıya taşımış, ancak  çalışanlarımız arasında hayal kırıklığına yol açmıştır” dedi. 
Nennioğlu, sağlık çalışanlarının artık tavandan ek ödeme alamayacağı ve hastane gelirlerinin düşük olacağından meslek ve  unvanına, çalışma şekline bakılmaksızın tüm sağlık çalışanları ve 696’li statüsündeki daimi işçilere Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında 2 bin TL verilmesini istediklerini hatırlatarak, “Son dönemin kahramanları sağlık çalışanlarını motive etmek istiyorsanız, haklarını helal etmeleri istiyorsanız bu talebimizi yerini getirin”çağrısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.